Компания за шосейно колоездене (София)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

При мен настъпиха промени за четвъртъка.

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 17, 2007 9:24 am

todor todorov написа:
DstupidBastarD написа:
todor todorov написа:четвъртък е ОК
мисля, че имам по-добра оферта.
to be continued...

Некви подробности кога ше има? :bigeyes:

утре до обяд - трябва да намеря 5 минути да разгледам картата

Бех призован от висши сили да карам към Искрец (тва се намира на около 50-60км от София, в искърското дефиле), така че утре в 11,00ч. стартирам от общината на Люлин в таа посока. Който иска да се присъедини, е добре дошъл, но да има предвид, че връщането ше е без мен. Маршрутът е както следва: излизане през Люлин, после Костинброд и преди Петрохан се свива надесно към Своге (то се пада на 7-8км от Искрец и после прибирането през дефилето е много приятно). :D
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Grash » Сря Окт 17, 2007 11:35 am

Ти пък сега ново двеста. Аз се бях навил за маршрута през Драгоман към Трън. На новата оферта не знам дали ще се навия.
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Епа, от два месеца съм обещал на татко ми да му свърша една

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 17, 2007 1:59 pm

Grash написа:Ти пък сега ново двеста. Аз се бях навил за маршрута през Драгоман към Трън. На новата оферта не знам дали ще се навия.

... работа и утре ми е дедлайна. Направо ми е кофти да го лъжа повече горкото дърто тъпо копеле. Нема начин, ше бачкам два дена на вилата. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Re: Епа, от два месеца съм обещал на татко ми да му свърша е

Мнениеот todor todorov » Сря Окт 17, 2007 4:27 pm

DstupidBastarD написа:
Grash написа:Ти пък сега ново двеста. Аз се бях навил за маршрута през Драгоман към Трън. На новата оферта не знам дали ще се навия.

... работа и утре ми е дедлайна. Направо ми е кофти да го лъжа повече горкото дърто тъпо копеле. Нема начин, ше бачкам два дена на вилата. :crap:

аз обмислях вакарел - белица - поибрене - оборище - мухово - вакарел
или варианти в онази посока. все още посока трън е опция, макар че съм карал натам
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мухово- Вакарел

Мнениеот CR1 » Чет Окт 18, 2007 10:09 am

За Вакарел от Мухово трябва да минеш през Ихтиман, като от Мухово на горе си има доста хубав баир. После след спускането може и по магистралата - ама на мен би ми било гадно. Маршрута съм го минавал с малка промяна - София - Мирково - Поибрене-Оборище-Мухово-Ихтиман-Вакарел - върза ми се към 195км. Много е хубав като маршрут ама си е малко дълъг. Когато питах хората от Поибрене за пътя между Вакарел и Поибрене не бяха много очровани - тоест май бил кофти. :dunno:
Кога мислиш да караш?
Аватар
CR1

Рейтинг: 1315

Мнениеот todor todorov » Чет Окт 18, 2007 10:53 am

мислех днес, но заради движението в София закъснявам и ще имам възможност само за една обиколка до Самоков.

а за този маршрут - аз съм го карал на части и е факт, че пътищата не са много хубави, но Вакарел-Поибрене е ОК в по-голямата част. след като си карал до мухово знаеш какво е голямото предимство - НЯМА КОЛИ!!!
:)
остава за циганското лято. предполагам, че ще има такова. прогнозата за следващите няколко дни е лоша. след като спрат дъждовете дори да не е топло бих отишъл. предполагам, че ще и много красиво с пожълтелите листа. във всички случаи няма да тръгна с колело от софия, а ще стигна с колата до някъде, например Вакарел.
todor todorov

Мнениеот CR1 » Пет Окт 19, 2007 8:24 am

Местността е супер и наистина колите са рядкост - което е супер. Като стане сухо времето, ако е някоя събота или неделя ще се радвам да покараме там.
Аватар
CR1

Вакарел

Мнениеот CR1 » Вто Окт 30, 2007 3:15 pm

Предложение за каране утре (сряда) в посока Вакарел. Идеята ми е сутринта да се тръгне към 9.30-10.00 и да се върнем най късно до към 16.00.
Ако има ентусиасти казвайте - и ще уточним точния маршрут
Аватар
CR1

Аз съм ентусиаст.

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 31, 2007 8:56 am

CR1 написа:Предложение за каране утре (сряда) в посока Вакарел. Идеята ми е сутринта да се тръгне към 9.30-10.00 и да се върнем най късно до към 16.00.
Ако има ентусиасти казвайте - и ще уточним точния маршрут

Еми, тамън ставам, та още си пиям млекото с нес, което от своя страна значи, че от тоа момент нататъка ми требват още около 25-30мин. за да влезна в пълна окомплектовка, което от своя страна значи, че мога около 9,30 да бъда на пресечката на Цариградско и Горублянско (от десната страна, гледано откъм центъра, на 200 метра след светофара при Практикер или малко след спирката на градския транспорт). Тъй като съм аут ъф форм, предлагам каране до Вакарел по магистралата, а за връщането ти ше предложиш нещо (стига да не е над 70-80км общо, че требва до 12,30 да съм се прибрал). :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот todor todorov » Съб Ное 03, 2007 2:18 pm

Дългосрочната прогноза и спомените ми от минали години казват, че втората или третата седмица на ноември времето е хубаво - сухо и топло. Планирам да си взема един или два или пък три ;) свободни дни и да ги използвам за колоездене. Засега обмислям обиколчици (110-140 км) около Панагюрище и около Трън. Представям си как монтирам багажника на колата, излизам извън София с нея (около 50-ина км), паркирам я до стратегически разположена кръчма, от която стартирам с колелото и в която финиширам.
Има ли някой, на който това му звучи привлекателно :look: :look:
todor todorov

Мнениеот CR1 » Съб Ное 03, 2007 6:34 pm

Ами аз съм твърдо "За", обаче ще мога само събота или неделя. Ако е някой от тез дни се обаждай и с удоволствие ще дойда. Мисля утре сутрин да направя едно късо ходене или към Ярема или към Вакарел та ако иска някой да дойде...
Аватар
CR1

Аз съм навит да участвам.

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Ное 07, 2007 12:57 pm

todor todorov написа:Дългосрочната прогноза и спомените ми от минали години казват, че втората или третата седмица на ноември времето е хубаво - сухо и топло. Планирам да си взема един или два или пък три ;) свободни дни и да ги използвам за колоездене. Засега обмислям обиколчици (110-140 км) около Панагюрище и около Трън. Представям си как монтирам багажника на колата, излизам извън София с нея (около 50-ина км), паркирам я до стратегически разположена кръчма, от която стартирам с колелото и в която финиширам.
Има ли някой, на който това му звучи привлекателно :look: :look:

Само требва да е сухо и температурата да не е под +5 (щото немам дълъг клин, а вчера ми измръзнаха ташачките само за 40км каране). В представата ти за монтаж на багажника влиза ли и качване на други колела освен твойто? :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Здраво, бате!

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Ное 07, 2007 12:59 pm

CR1 написа:Ами аз съм твърдо "За", обаче ще мога само събота или неделя. Ако е някой от тез дни се обаждай и с удоволствие ще дойда. Мисля утре сутрин да направя едно късо ходене или към Ярема или към Вакарел та ако иска някой да дойде...

Оня ден ходи ли до Ярема? Аз стигнах до Железница и се върнах (не знам дали ме позна като се разминахме преди Бистрица), некво влажно, студено, мъгливо стана над 1000м. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот CR1 » Сря Ное 07, 2007 2:54 pm

Ами честно да ти кажа позамислих се да ли не си ти, ама не бях сигурен.
Стигнах и аз само до Железница, като мъглата беше отврат. Пък и си бях забравил якето и реших да съкратя спускането - защото нагоре добре, ама на слизане щях да замръзна :crap:
Аватар
CR1

Днес откриваме сезона.

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Фев 03, 2008 8:45 am

Grash написа:Здравейте. Виждам, че няма особенно много почитатели на този жанр в колоезденето, но се надявам да намеря повече желаещи да сформираме групичка и да караме заедно. Засега поддържам връзка с още един ентусиаст. По принцип става въпрос за каране за удоволствие до 100-150 км преходи. Маршрути ще се мислят допълнително. Ако има желаещи, нека пишат в тази тема или ако искат да ми пратят pm. Лошото е, че аз работя на график и имам 9 почивки в месеца, но ще се разбираме, важното и желание да има...

Баце, знам, че малко късно го пиша, ама вчера така празнично ни дойде идеята днеска да покараме малко (40-50км максимум). Значи, срещата ни е днес в 12,30ч. на караулката на Ботевградско (преди отбивката за Кремиковци май се падаше). Доколкото знам, засега сме двама - ЦР1 и тъпото копеле. Евриуанс енвайтед!!! :)
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Bi-King » Нед Фев 10, 2008 10:10 am

:) пак трябва да се съберем.. :beer:
Аватар
Bi-King

Рейтинг: 1700

Чудесна идея, братко!

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Фев 18, 2008 10:35 am

Bi-King написа::) пак трябва да се съберем.. :beer:

Гледах прогнозата за края на таа седмица, обещаха, че лятото ше почне предварително, така че предлагам събота или неделя да направим некво каране в неизвестна посока. Предлагам 50-60км с умерен чанч (т.е. без големи баири), сега очаквам идеи за направлението. Арееееее, летоооооооо! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пон Фев 18, 2008 1:06 pm

Дано, баце, дано.... Ако тази събота и неделя е хубаво времето, ще е добре, защото има вероятност за мога да се освободя. Такива кратки маршрути, отдавна съм ги забравил, и нищо не ми идва на ум. Ще видим как ще се подредят нещата с времето и ще се разберем допълнително.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Bi-King » Пон Фев 18, 2008 2:05 pm

Да, и аз бих се радвал да направим едно каране в края на седмицата, само се чудя какво сте замислили... ако е нещо по-отпускарско, с най-голямо удоволствие бих се присъединил :popcorn:
уви, не съм във форма са по-скоростно или тежко
Аватар
Bi-King

Рейтинг: 1700

Мнениеот Lance_VII » Пон Фев 18, 2008 5:04 pm

Здравейте "шосейни колеги" :beer:

Хубаво е, че в този форум се е намерило малко място и за шосейно колоездене :agree:

Маршрут в рамките на 50-60 километра, без особено натоварване и тежки баири -> всичо това води към района около Елин Пелин... :)

Ако карате събота или неделя мога да се включа към вас. Обаче както каза "Bi-King" трябва да е нещо по-отпускарско, че и аз съм позагубил форма... Кофти зима...пфууу :crap:
Изображение
С бензин в кръвта, но с колело на пътя :)
Аватар
Lance_VII

Рейтинг: 1225

Мнениеот Grash » Пон Фев 18, 2008 6:05 pm

Споко, всички сме така, за съжаление. Няма да се юркаме, ще караме спокойно и тн... За два варианта се сещам:
1. София - Нови Хан - Елин Пелин - София - това от околовръстно до околовръстно е ~40 км, на мен цялото ще ми се върже 60-70 км, защото съм от "западната част" :D
2. По подбалканския до Долно Камарци и обратно са ~70км, ако се чувстваме добре всички и има желание, може да се продължи с качването на "Гълъбец" или вместо до Долно Камарци да отидем до Арабаконак, горе на паметника.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Lance_VII » Пон Фев 18, 2008 6:19 pm

София - Нови Хан - Елин Пелин си е класика. Карал съм го много пъти. Лично на мен ми допада, особено за леко, ненатоварващо каране. Гласувам за него !

Обаче малко ме притеснява вятъра... Порпинцип районът си е малко ветровит и може да е доста неприятно. Но пък се очаква да е топло, така че ще видим какво ще предложи времето :)
Изображение
Аватар
Lance_VII

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Фев 18, 2008 9:02 pm

Grash написа:Дано, баце, дано.... Ако тази събота и неделя е хубаво времето, ще е добре, защото има вероятност за мога да се освободя. Такива кратки маршрути, отдавна съм ги забравил, и нищо не ми идва на ум. Ще видим как ще се подредят нещата с времето и ще се разберем допълнително.

Еми, значи ше караме през Нови хан и Елин Пелин. Предлагам среща в неделя към обяд (12,00 или 13,00ч.) на Цариградско, веднага след моста под Околовръсното (на караулката). :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот CR1 » Вто Фев 19, 2008 2:46 pm

Имам предложение за малко разнообразие. Идва къде 80 км от центъра на София, като ако се минава в посока подбалкански-цариградско е по бързо заради по-бързото слизане Вакарел-София.

[img][img]http://img2.freeimagehosting.net/uploads/bb14d3f57a.jpg[/img][/img]
Аватар
CR1

Аз съм навит за тоа маршрут.

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Фев 19, 2008 5:26 pm

CR1 написа:Имам предложение за малко разнообразие. Идва къде 80 км от центъра на София, като ако се минава в посока подбалкански-цариградско е по бързо заради по-бързото слизане Вакарел-София.

[img][img]http://img2.freeimagehosting.net/uploads/bb14d3f57a.jpg[/img][/img]

Кво мислите за тръгване в 12,00ч. в неделя, устройва ли ви? :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Вто Фев 19, 2008 8:26 pm

Мен ме устройва за неделя. Пичове, маршрута дето сте го дали съм го минавал миналата година.... ужасен е!!! Значи старият път след Нови Хан до Вакарел е разбит до такава степен, че не са проблем дупките, а малкото островчета асфалт! От Вакарел до яз. Огняново е много живописно и приятно, но настилката пак е отвратителна, там се пада спускане ако се прави обиколката по обратна на часовниковата стрелка, посока и в моя случай спирах да почивам, защото е ненормално друсане + стискане на спирачки.... абе направо ужас. Почти съм готов да се откажа да карам, ако ще бъде там. Сега си представете, че е минала една година (зима) и не знам, дали може да се мине с нещо различно от хеликоптер. Съжалявам за това ми отношение към тази част от обиколката, но за шосейка от опит знам, че си е направо кошмар.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Yavkata » Сря Фев 20, 2008 6:46 am

Между Огняново и Вакарел пътя го пооправиха миналата есен.(не, че през зимата не може да се е разбил). От Вакарел към Нови Хан първата третина е ужасно разбита(с МТБ ми е било гадничко) но после се оправя. Маршрутчето си е супер!
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Малка промяна, съобразно новите условия:

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Фев 20, 2008 8:10 am

Yavkata написа:Между Огняново и Вакарел пътя го пооправиха миналата есен.(не, че през зимата не може да се е разбил). От Вакарел към Нови Хан първата третина е ужасно разбита(с МТБ ми е било гадничко) но после се оправя. Маршрутчето си е супер!

Бацета, предлагам срещата да се премести от Цариграцко на Ботевграцко, пак при караулката и часа на тръгване да е пак 12,00ч. Така ше можем да минем през оня помияр дето ме ухапа, за да го ухапа и аз, а като стигнем до Вакарел, ше имаме възможност да се пазарим откъде да се върнем, по магистралата или иначе. Некви нови предложения, възражения или записвания? :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Lance_VII » Сря Фев 20, 2008 9:15 am

Почваме тема за 50-60км леко, ненатоварващо... Стига се до 80+ километра с ходене до Вакарел... Аз съм пас.
Ще си врътна София - Нови Хан - Елин Пелин, най-вероятно в Събота към 13:00. Ако някой му се кара по-къса дистанция е добре дошъл :popcorn:
Изображение
Аватар
Lance_VII

Мнениеот Grash » Сря Фев 20, 2008 11:35 am

Не е ли най-добре да сме повече хора и да направим малката обиколка в неделя? Така или иначе, това е само началото на сезона и няма значение 60 или 80 км ще сме минали и е много по-важно да сме повече хора. Както по-нагоре съм споменал, обиколката през Вакарел не е особенно благоприятна за шосейно колоездене. Аз предлагам в неделя да си направим малката, като за начало. Мисля при всички положения да карам със вас и това го давам само като предложение.
Изображение
Аватар
Grash

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене