ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕДИТЕ!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот Editor » Чет Авг 16, 2007 10:28 am

sto100jan написа:http://foto.mail.ru/mail/sto100jan/421/467.html :^:
http://foto.mail.ru/mail/sto100jan/421/487.html
http://foto.mail.ru/mail/sto100jan/421/504.html

Мъка ли бе да го опишеш .... :bowdown: :D
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот sto100jan » Чет Авг 16, 2007 11:26 am

,,Живот ли бе, да го опишеш...." Н.Вапцаров Това е цитата ;)
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Alpina » Чет Авг 16, 2007 11:38 am

Ех, и не може да перефразира :crazy:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Re: ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕДИТЕ!

Мнениеот BG-Rider » Чет Авг 16, 2007 11:49 am

ОБЩИ ИЗВОДИ И ПРЕПОРЪКИ ОТНОСНО МИНИМАЛНИТЕ БАЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕД специално за България и българските (игнорирани) потребители

Всеки сам ще определя докъде му стигат парите, познанията, желанието, възможностите и пр. за да направи точия за него (не за мен или за някоя фирма) извод и покупка на ФТ-колело.

Крачки към ФТ-велосипедите в БГ:

1. ДРАГ МАРАТОН (според някои продавачи - УРБАН-ФИТНЕС). Нека да уважим мнението и на продавачите (НО С ПРЕПОРЪКИ)!
DRAG MARATHON LUX: http://www.dragbicycles.com/modules/new ... toryid=147
* РАМКАТА - Alloy A6 (обикновена алуминиева, малко слабичка), при НОВИЯ ВАРИАНТ е доста увиснала (сбита), докато при ПО-СТАРИЯ ВАРИАНТ http://eshop.dimibike.com/product_info. ... cts_id=123 е с по-добра геометрия. Все пак като базов компонент позволява монтаж на багажник, има приемлива челна тръба и в крайна сметка - ВЪРШИ РАБОТА! Може да се пипне и в по-хубави цветове (което е второстепенно)!
* КОРМИЛОТО с тази осморка е КАТЕГОРИЧНО НЕПРИЕМЛИВО, понеже не става за монтаж на огледала.
* ЛАПАТА, която може да се променя под желан ъгъл, не мисля, че ще се “зарадва” на багажец от две торбички (платнени с много къси дръжки), всяка с по 5-7 kg и част от вашето тегло.
* Кранксетът е с три плочи - 48/38/28T, и разполага с полимерен протектор за веригата (което е МНОГО ДОБРЕ). Тук няма какво да се пипа (имам предвид като БАЗА). Но, като ОПЦИЯ може да поеме едно 52-42-30, което оскъпява нещата, но пък по шосе особено без багаж райдът ще е с много яко темпо!
* Шините трябва да са задължително ДВОЙНОСТЕННИ! При Драг Маратона и в двата варианта това не е така. Следователно НЕ КУПУВАЙТЕ такъв БАЗОВ вариант, и изобщо не правете КОМПРОМИСИ, за да нямате излишни кахъри!
* СПИЦИТЕ са 36 и са НАПЪЛНО ПРИЕМЛИВИ (който иска по-скъпи да пренаплита за своя сметка)!
* БАЛОН НА ГУМИТЕ – напълно приемлив!
* КАЛНИЦИ – важни са от хигиенна точка, но ако не държите може и без тях! В случая калниците са леки, полимерни и НАПЪЛНО УДОВЛЕТВОРИТЕЛНИ (много добро решение на Драг)! Ако ги няма, ще си ги КУПИТЕ (продават се).
* СКОРОСТИ (има голямо разнообразие) – да са поне 8! КАТЕГОРИЧНО не се съгласявайте на 7 !!! При Драг, моделът е 21-speed, така че НЕ СТАВА!
* Спирачки – в случая са V-brake, и са НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ!
* СЕДАЛКА – според анатомията на човека! В конкретния случай тази ПРУЖИННА ГЛУПОСТ (за около 14-15 лв.) може да се замени с нещо БАЗОВО, но по-качествено (за 30-40 лв.).
* БАГАЖНИК – моделите се продават без багажник, така че ще си закупите отделно.
* ВИЛКАТА е амортисорна (обикновена), но върши работа и може да се надгради! По принцип, както някой беше писал може да ползвате и твърди вилки (някои модели са еластични и са с много дорбо качество, но и обикновените като БАЗА вършат добра работа.)
* ГЛАВИНИТЕ – трябва да са по-качествени (като БАЗА 40-60 лв). В случая се ползва фирмата Formula, но тя има и по-добри предложения, естествено на производители няма да се спирам (избор има).

ЗАКЛЮЧЕНИЕ, на тази рамка може да се направи след съществени промени приемливо за БГ ФТ-колело.

(Очаквайте СПРИНТ - Terra, а класацията НАЙ-НАКРАЯ...................)
BG-Rider

Рейтинг: 995

Мнениеот TOYAGA » Чет Авг 16, 2007 11:55 am

Batman се завръща! :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Мъро » Чет Авг 16, 2007 12:11 pm

BG-Rider написа:ВИЛКАТА е амортисорна (обикновена)

Коя амортисьорна вилка е необикновена?
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bdz43r » Чет Авг 16, 2007 12:21 pm

BG-Rider написа:* ЛАПАТА, която може да се променя под желан ъгъл, не мисля, че ще се “зарадва” на багажец от две торбички (платнени с много къси дръжки), всяка с по 5-7 kg и част от вашето тегло.
* Шините трябва да са задължително ДВОЙНОСТЕННИ! При Драг Маратона и в двата варианта това не е така.
* ВИЛКАТА е амортисьорна (обикновена), но върши работа и може да се надгради!
* Лапа тук няма! Какви са тези "торбички" по 7кг?
* Шините СА двустенни и при двата варианта;
* Какво значи вилката да е обикновена? За едни обикновена = твърда, за други обикновена е всичко под 800-1000лв.
може да ползвате и твърди вилки (някои модели са еластични и са с много дорбо качество, но и обикновените като БАЗА вършат добра работа.)
Може ли да разясниш :confused:
Аватар
bdz43r

Мнениеот jivkonik » Чет Авг 16, 2007 12:35 pm

С оглед на добре проведеното маркетингово "облъчване" и вече заинтригуваната аудитория предлагам г-на да даде в крайна сметка адресчето на неговото магазинче (мазенце, фургонче и т.н.), в което можем да намерим така подробно описания ни и мечтан от нас ФТ велосипед!
:popcorn:
НЕ благодаря, не искам ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ! Искам адресчето! :D
Аватар
jivkonik

Мнениеот gnao » Чет Авг 16, 2007 12:37 pm

Нека помоля всеки един от колегите-съфорумци сам да направи точния за него извод и покупка на Фитнес-туър велосипед!
Feed me a stray cat
Аватар
gnao

Рейтинг: 1323

Мнениеот Grash » Чет Авг 16, 2007 1:30 pm

NovemberCharlie написа:
klmn написа:
sto100jan написа:
Прав си за предните венци - 42 зъба са си малко , и над 35 км/ч въртенето е безпредметно
44 към 11 е достатъчно.Вдигал съм 74 км/ч по нанадолен хасвалт.С МТБ 26" капли.
Лъжеш! Мтб-то е катър. Катърите не вдигат 74км/ч. :rofl:

Не знам, но аз със MTB-то 48/11 съм дигал, макар и за малко 80 км/ч на едно яко стръмно, но кратко спускане горе на Бонсови поляни между къщите. С шосейката 52/13 повече от 74, но на по-нормален наклон, не съм дигал. 52/13 с 28" гуми с въртене се достига максимум 70-72 км/ч, от там нагоре всичко зависи от наклона.
Аз предлагам, понеже има много заинтересовани, да си купиме всички по един ФиТнеЗ тУъР ФелоСопеТ и да си джиткаме нанекаде, но това май трее да го пусна в "мероприятия" :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот BG-Rider » Чет Авг 16, 2007 2:27 pm

bdz43r ВИЖ

1) Относно HANDLEBAR STEMS: Имам предвид че тръбата на кормилото се захваща от ажустируем държач (стебло, лапа както ви харесва, стремя се да няма чужди думи, дори и за някои това да е неточност). Което не мисля, че е много надеждно, все пак може и да се спори.
http://www.discountbicycles.co.uk/biz/p ... &xSec=4067
http://www.bikepro.com/products/stems/girvin.shtml
А иначе е по-добро това решение: http://www.hercules-bikes.de/rad.aspx?cat=10&id=86

2) По отношение на шините при ДРАГ МАРАТОН ЛУКС! Да виждал съм (в магазини, а не на страницата на Драг), както с единични, така и с двойностенни шини. Сега, каква марка са техните предложения НЕ ПИШЕ, и не ми трябва да гадая (все пак продавачите вече са и монтажници може и да променят това - онова).
Ето например на този адрес доста подробно пише какво купуваш и конкретно шините (RIMS) също са упоменати: http://www.akibo.co.jp/fuji_contents/hy ... sstown_30/
Убеден съм, че ДРАГ (а и останалите велопроизводители) не продават ПРОДУКТИТЕ СИ С ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТ (т.е. пълна спецификация), за да видим какво купуваме.

3) По отношение на “ОБИКНОВЕНАТА” ВИЛКА – онова което се представя в сайта на ДРАГ – това имам предвид. А иначе производители има БОЛ, избор също, който иска Upgrade – да доплаща за по-доброто според неговите изисквания и потребности)! Тук припомням, че става дума за нещо БАЗОВО – т.е. по-обикновено (както искате така разбирайте).
BG-Rider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 16, 2007 3:34 pm

BG-Rider написа:.... ажустируем ....стремя се да няма чужди думи, дори и за някои това да е неточност.

:rofl: :rofl: :rofl: :bowdown: :bowdown:

BG-Rider написа:.... А иначе е по-добро това решение: http://www.hercules-bikes.de/rad.aspx?cat=10&id=86

Май някой ще продава байкове Херкулес. :)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот BG-Rider » Чет Авг 16, 2007 3:45 pm

АЖУСТИРУЕМ (Adjustable) - тоест РЕГУЛИРУЕМ, бе малко бяло кученце :D .
Ей под лупа четеш, пази Боже човек да сбърка нещо.
Все пак ще ползвам и чуждици, няма начин.

****А пък за ДАЛАВЕРИ и дума да не става, стига с тези Херкулес ФТ-велосипеди (просто ми харесват) и ги давам за един от малкото примери.

"А иначе е по-добро това решение: " имам предвид за регулируемия даржач!
BG-Rider

Мнениеот evilzet » Чет Авг 16, 2007 4:02 pm

BG-Rider написа:АЖУСТИРУЕМ (Adjustable) - тоест РЕГУЛИРУЕМ

:rofl: потресируем съм от академичния лангуизъм
evilzet

Мнениеот mitakaman » Чет Авг 16, 2007 4:17 pm

BG-Rider съсвем сериозно някой да не би да ти плаща,за да ни разсмиваш ...
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот bikerider » Чет Авг 16, 2007 4:21 pm

BG-Rider написа:АЖУСТИРУЕМ (Adjustable) - тоест РЕГУЛИРУЕМ, бе малко бяло кученце :D .

BG-Rider написа:Все пак ще ползвам и чуждици, няма начин.

Не че нещо, ма сам си показал начина да не се използват чуждици. Да ти се чуди човек на акъла. Ем знаеш какво е adjustable, ем... странна птица.

@TOYAGA: batman беше по-колоритен :D

Edit: айде лека, аз продължавам да си ажустирам тасковете... :rofl:
оставям ви с фитнес-туър сейлсмъна... :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Vankataa » Чет Авг 16, 2007 4:42 pm

@BG-Rider Абе, ти за психоаналитик чувал ли си? :dunno:
Vankataa

Рейтинг: 1320

Мнениеот bikerider » Чет Авг 16, 2007 5:07 pm

КАЛНИЦИ – важни са от хигиенна точка,

:D:D:D:rofl:

малииииииии :bigeyes::lolup:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот BG-Rider » Чет Авг 16, 2007 6:10 pm

ЛЮБЕЗНА ПОКАНА
Преди всичко, още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички гости, и на онези участници, които добронамерено посетиха конкретната тема и очевидно осведомиха и своите приятели за част от нещата при ФТ-велосипедите, които не трябва повече да се премълчават.

Тъй като не си позволявам да поучавам, критикувам или обиждам хората инициирали ТЕМИ (от този форум, а и изобщо в този сайт), които не ме интересуват (ФАКТ!), нека всички които виждат и осъзнават, че тази тематика им е чужда, безразлична или пък имат враждебно, злонамерено или просто детинско отношение нека се прехвърлят на ТЕХНИТЕ ФОРУМИ с ЛЮБИМИТЕ ТЕМИ и там нека да убеждават, да спорят, да творят, или пък на воля да коментират.
Не виждам, на какво отгоре всеки един от вас смята, че нещо ЗНАЕ (при положение, че всичко преди да сте се родили е измислено и направено)!

***Стига с тези комунистически правила, което аз харесвам това всички ще гледат и коментират, при положение че има толкова много теми, и толкова много форуми в интернет. Ами потърсете си Вашето място, очевидно то не е ТУК точно в тази тема :D .
И как така, като сте толкоз осведомени не сте видяли пететажната сграда в центъра на София, където от 6 месеца продавам велосипеди "Херкулес".
BG-Rider

Мнениеот rarekin » Чет Авг 16, 2007 6:23 pm

Аааааа. Ето я и целта на постовете на нашия приятел.
Аферим.
:bowdown:
rarekin

Мнениеот BG-Rider » Чет Авг 16, 2007 6:26 pm

2. СПРИНТ ТЕРА (ФИТНЕС-ВЕЛОСИПЕД).

SPRINT TERRA: http://www.sprintmaxcom.com/bikes.php?bikeid=50#
* РАМКАТА - ALLOY 28"x20" TREK (e алуминиева и относително здрава), с добра геометрия и челна тръба с по-голям диаметър (което е добре). Черна е, но трябва да е с по-ярки и светли цветове (което е второстепенно)! Тази рамка си я БИВА – като БАЗА!
* КОРМИЛОТО е добро – ПРАВО (може да монтирате огледала).
* “ЛАПАТА”, e ажустируема и нещата са както при ДРАГ- Маратон Лукс.
* КРАНКСЕТЪТ е с три плочи - 48/38/28T, и разполага с полимерен протектор, но не и за веригата. Тук няма какво да се пипа (имам предвид като БАЗА).
* ШИНИТЕ са ДВОЙНОСТЕННИ, но за 24 спици (ненадеждно!). Следователно НЕ КУПУВАЙТЕ такъв БАЗОВ вариант, и изобщо не правете КОМПРОМИСИ, за да нямате излишни кахъри!
* СПИЦИТЕ са 24 и са НЕПРИЕМЛИВИ!
* БАЛОН НА ГУМИТЕ – напълно приемлив!
* КАЛНИЦИ – важни са от хигиенна точка, но ако не държите може и без тях! В случая калници НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ.
* СКОРОСТИ – в случая са 8, т.е. моделът е 24-speed, така че СТАВА!
* Спирачки – тук са V-brake, и са НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ!
* СЕДАЛКА – според анатомията на човека! В конкретния случай се предлага нещо напълно приемливо, като БАЗА!.
* БАГАЖНИК – моделите се продават без багажник, така че ще си закупите отделно (ако Ви трябва).
* ВИЛКАТА е амортисорна (обикновена) и ВЪРШИ РАБОТА!
* ГЛАВИНИТЕ – за тях нищо не пише, но трябва да са по-качествени (като БАЗА 40-60 лв).

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: СПРИНТ ТЕРА си е ФТ-велосипед, но категорично без тези шини за 24 броя спици! Все пак за това изключително важно звено от ходовата част НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ КОМПРОМИС!
BG-Rider

Мнениеот mitakaman » Чет Авг 16, 2007 6:28 pm

BG-Rider и защо реши че можеш да пускаш тема,в която надълго и нашироко да обясняваш простотии, които явно никой не го интересуват и накрая с най-голямата си наглост да обявиш, че имаш и магазин за тези ФТ велосипеди.
За рекламата се плаща :
:asshole:

П.П. Ако имаш главини с възможност за монтаж на багажник бих искал да си купя 1-2 :popcorn:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот rarekin » Чет Авг 16, 2007 6:28 pm

......не сте видяли пететажната сграда в центъра на София..

Ми да. Тя единствена стърчи над общия пейзаж с ниско (едно- и двуетажно ) застрояване.

Ааайде при чичко Доктор!

:crazy:
rarekin

Мнениеот TOYAGA » Чет Авг 16, 2007 6:43 pm

ЛЮБЕЗНО ЗАПИТВАНЕ

BG-Rider, сигурен ли си, че дължината на ръкавките ти е добре ажустирана? Дали няма да ти отиват повече от онези, малко по-дългичките с фльонга на гърба? :dunno:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bdz43r » Чет Авг 16, 2007 6:51 pm

BG-Rider написа:...ажустируема... ...амортисьорна...
Ни приема, ни предава (т. е. само предава - глух явно)
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ КОМПРОМИС
Ние не правим компромиси, но ти очевАдно правиш.
Тази рамка си я БИВА – като БАЗА!
Щом и рамката е като база... То направо цялото колело е "като БАЗА"
нека всички които виждат и осъзнават, че тази тематика им е чужда, безразлична или пък имат враждебно, злонамерено или просто детинско отношение нека се прехвърлят на ТЕХНИТЕ ФОРУМИ с ЛЮБИМИТЕ ТЕМИ
Тематиката не ми е чужда, безразлична и др, но ти пишеш глупости.
от 6 месеца продавам велосипеди "Херкулес".
Най-после :bowdown: С това трябваше да започнеш!
П.П. Заминавам на работа с мойто НЕфитнес колело, на което не може да му се сложи багажник - направо да го фърлям с все кривото кормило и неажустируемата лапа.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Мъро » Чет Авг 16, 2007 7:01 pm

Бати, вързахте му се на иронията. По-зле сте и от него :rofl:
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот PtD » Чет Авг 16, 2007 7:45 pm

OMFZ! :bowdown: :rofl: :rofl: :rofl:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Чет Авг 16, 2007 8:40 pm

Вярата в хората ми изчезна :bowdown: :V:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот BG-Rider » Чет Авг 16, 2007 9:15 pm

Браво бе ДЕЦА, май детската градинка с лудорийките и дяволийките още ви е много близка. :rofl: :D Явно само ви бива в празните ремарки и ненужни коментарии и цинизмите.
BG-Rider

Мнениеот BG-Rider » Чет Авг 16, 2007 9:21 pm

sto100jan-е ти си очевидно Фен на дългите дистанции с колело, което при един UPgrade напълно ще покрие изискванията за ФТ-велосипед. Все пак, понеже засегнах темата за СПРИНТ, бих искал да те попитам това разстояние (до морето) изминал ли си го или велосипедите (понеже има и втори велосипед) са пренесени до някъде с някакъв транспорт?
Явно е, че караш и то здраво и ОЧЕВИДНО имаш опит, който няма как да се оспорва! Това е най-важното! На приказки всеки е много добър и компетентен.
BG-Rider

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене