Е, нема да стане така, пичове!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот marvin » Пет Апр 25, 2008 11:41 am

гражданско общество родено в стихийна обстановка, чрез протести и митинги, с внимание постоянно насочено към конфликт, към напрежение и деление
Bikerider... потретвам се вече - демонстрациите и шествията са една много малка част от нещата, които се случват в тази сфера на обществото ни. Има НПО-та , които от много години работят в природоопазващи дейности и се занимават съвсем професионално с решаване на такива проблеми, без да са финансово обвързани с инвеститори и съмнителни групировки. Тяхната работа обаче остава някъде извън полезрението на медиите и обществото, човек трябва да задълбае в механизмите и развитието на събитията последните години , за да види каква огромна роля са изиграли тези неправителствени организации. Като най-простичък пример за приноса им мога да ти дам приемането на Натура 2000 мрежата в страната ни - модерната европейска система за устойчиво използване на природните ресурси, в която се търси баланса между природозащитата и икономическото развитие... тази мрежа се изгради в България от неправителствени организации, те са свършили 90% от работата, която по прицнип би трябвало да се върши от министерства разни. Същите нпо-та са и хората, които се борят по административни и съдебни пътища за спазването на новите правила и норми наложени в тези Натура зони, защото правитеството спи и не си върши работата...
Информирай се малко повече, виждам че си човек с позиция и отношение към тези процеси, просто в последните 2-3 години са се случили много неща, наистина..
marvin

Рейтинг: 1295

Мнениеот Alpina » Пет Апр 25, 2008 11:43 am

Съберете се на :beer: и Изображение
Така няма да се разберете :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пет Апр 25, 2008 11:57 am

@BobbeR - евала :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот marvin » Пет Апр 25, 2008 1:09 pm

за
Alpina написа: :beer: и Изображение
съм винаги готов хехехе.. само да минат празниците, че имаме разни снежни върхове за качване и спускане и колела за каране после :)
marvin

Рейтинг: 1295

Мнениеот bikerider » Пет Апр 25, 2008 3:57 pm

@BobbeR и marvin: непрекъснато ми повтаряте, че виждам част от картинката. Добре, може и да е така. Само че навсякъде завършвате със заключения от типа на:

BobbeR написа:А това ще продължи още доста време точно заради дезинформирания, прост, селски човек.

Това как ще се оправи. Питам, че ми е любопитно (нали не виждам цялата картинка), сега какво се прави от НПО-тата в тая насока, за да дойде момента, в който няма да е така.

Дерзайте. Дано аз да бъркам, а вие да сте прави, но то ще си покаже само - делата (или липсата им) говорят сами :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Re: Мнение от страната.

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Апр 26, 2008 1:34 pm

Митко Ruse написа:Здравете софийски приятели!Изкам да подкрепя DstupidBastarD /този пич отдавна ми харесва как ги реди по форумите/.Аз като човек всекидневно стоящ зад волана и вело кормилото мисля,че нещата стоят до човешкото уважение.Забелязвам,че постепенно то се появява и то по скоро в тези с по хубавите коли.
За алеите кво да се коментира то нали е видно как е по света.Но нека да не мислите,че е възможно да се кара през бордюри и дупки с 30-35км/ч със шосейка.
Разликата м/у баикарите и шосеиките е тази че едните са си избрали да карат функционално/да си дигнат пулса да се поуморят и всичките там въздествия на организма/.Харесва ми лафа на Ланс Амстронг - "обожавам шивотинската болка през подготвителния период".
Но от миналата година ми остана една горчивина от общественото мнение в София.Става въпрос от европеиското за юноши по колоездене.Като се нададе един вои какви задръствания и неудобства ще съсдаде затварянето на някои улици.Чел съм че в Франция ако някои кмет успее да прекара обиколката през своя град това ще му донесе непременно преизбирне за слезващия мандат.

Съгласен съм с тебе, баце. Дългогодишните ми наблюдения в/у софийските шофьори са ме довели до извода, че те спокойно могат да бъдат категоризирани само по цената на колата, която карат. Аз си ги делим условно на три вида:
1. Карачи на кола клас "2-5 000 лева" - тва са селяните, продал дедо му десет декара нива в добричко, за да си купи наследника на гените му колица на двайсе години и да рути пички из софето. Теа са абсолютно опасни, слагам ги барабар с жените и некролозите-шофьори над 65.
2. Карачи на кола клас "5-10 000 кинта" - тва са амбицьозни, но бедни софянци, които са събрали некви кинти, колко да си земат западна кола трета ръка, но им се иска да карат новичко. Тва установява такава дисхармония в съществуването им, че на сека цена се стремът да се докажат на пътя. Засичат сека по-лъскава кола, предимството за тех е нещо като спомен от геометрията за пети клас, а и карат със самочувствието, че се возат на кола, а не неква миризлива нафтова печка.
3. Карачи на нови коли - теа обикновено са "богати" хора, които знаят цената на кинтите (щото обикновено са си ги изкарали), цената на колата си и цената на съдебните разноски по бутнат колоездач. Тва ги прави достатъчно информирани, за да карат внимателно и да се отнасят с дистанция към двуколесните създания. Много редко съм имал проблем с некой, който кара нова кола, а когато го е имало е ставало дума за некой двайсегодишен наркоман.
Що се отнася до европейското на шосе за юноши, просто не мога да не се пофала, че "публиката, това бех Аз" :^:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Admin » Нед Апр 27, 2008 11:35 pm

@BobbeR и marvin: :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пон Апр 28, 2008 9:20 am

marvin написа:Човек трябва да задълбае в механизмите и развитието на събитията последните години , за да види каква огромна роля са изиграли тези неправителствени организации.

Тук идва резонния въпрос - кой финансира тези НПО-та, изиграли такава огромна роля? Откъде идват средствата за концерти, масови прояви и прочие?
Ако НПО-тата са изиграли наистина такава огромна роля - защо не са популяризирали това, което правят? Защо трябва да разбираме от концерти и форуми за огромната роля на НПО-тата в опазването на природата? Ако ли пък не са изиграли чак толкова огромна роля - защо са тия високопарни приказки и атаки по форумите срещу инакомислещите? :)

Преди да ме обвинявате, че съм неосведомен и да ми обяснявате какво огромна роля са изиграли НПО-тата, би следвало да го обясните на широката публика. И не ми излизайте с номера, че нямате медийна платформа. Както се вижда очевидно имате достатъчно средства за да си позволите платени публикации... ако действително целта е популяризиране на Каузата...

... но нали не е модерно да се цепи човек от най-новата религия, ето го и моя принос, за да не разсърдим Admin:
@marvin, BobbeR: :):agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот BobbeR » Пон Апр 28, 2008 4:07 pm

:offtopic:

Финансира ги Цеко Минев ето я и схемата:

Копува се сезонна карта за Банско и Витоша с намеление за състезатели за около 500лв. Почва да се дава под наем на хора за по 20лв.
Така след месец, месец и половина се изплаща и почва да носи доход.
Това се прави с няколко карти.
В резултат голям кръг от хора карат с повече от 50% отстъпка и всички са щастливи без бай Цеко :rofl: :rofl: :rofl:

Така се финансира личното ми НПО:
БАБСЕС
/Българска Асоциация по Биатлон Свободен и Екстремен Стил/
http://www.youtube.com/watch?v=KqenN1Y_hdE

ПС
Следната схема се изпълнява от високо тренирани специалисти.
Опит каскадата да бъде повторена от аматьори може сериозно да навреди на вашите финанси и здраве.
Момчетата от тюлен са здрави и не си поплюват да анулират карти
:rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
BobbeR

Рейтинг: 1405

Мнениеот bikerider » Пон Апр 28, 2008 8:37 pm

Очаквах сериозно отношение, като от сериозни опоненти :)

Ма какво да ги правиш - еколози :evil:
Аватар
bikerider

Мнениеот BobbeR » Пон Апр 28, 2008 10:12 pm

Сори пич ама ме мързи да пиша повече сериозни неща
и без това надминах лимита от постове за тая година :D

аз се притеснявам от бройката 120 а ти с тея 12000 вече почваш
силно да ме плашиш :D Не мисля че мога да ти смогна на темпото

:popcorn:
Аватар
BobbeR

Мнениеот did » Пон Апр 28, 2008 10:19 pm

BobbeR написа:Сори пич ама ме мързи да пиша повече сериозни неща
и без това надминах лимита от постове за тая година :D

аз се притеснявам от бройката 120 а ти с тея 12000 вече почваш
силно да ме плашиш :D Не мисля че мога да ти смогна на темпото

:popcorn:

за тва пък тия тоя пост ти го писа 20 минути, а bikerider ги щрака за секунди.

sorry че се издадох, ама... провери си антивирусната!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот erklärbär » Пон Апр 28, 2008 11:46 pm

:D
Аватар
erklärbär

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Пон Апр 28, 2008 11:50 pm

@did: :evil:

Edit: Hallo liebe liebende :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот BobbeR » Вто Апр 29, 2008 12:16 am

Обещавам вече да си ги пиша първо на листче и да не разглеждам други страници докато се чудя каква простотия да изръся

@did
а ве пусними лс какво точно визираш за антивирусната
тя че и изтече някъв лиценз кий хубаво
ама ми е любопитно дали в нея е проблема
или просто си погледнал някъв лог на форума по ip-та
и ся се гавриш с моя труп
Аватар
BobbeR

Предишна

Назад към Други видове колоездене