Съвет за колебание между няколко шосейки

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Съвет за колебание между няколко шосейки

Мнениеот Synthesis » Вто Яну 05, 2010 4:49 pm

55-57 са ти писали, значи 56. Ако си 1,80, точно това ще да е твоя размер по повечето таблици.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот Fixt00l » Чет Яну 07, 2010 11:08 pm

Гледам, че има колела между 550-700лв със Shimano Sora, и около двойно по-скъпи с Shimalno Tiagra.Каква е разликата точно, в кое се състои по-високият клас, издръжливост, по-висока максимална скорост, по-добри спирачки, или главно в по-удобното и лесно сменяне на скорости и венци? Доколко си струва двойната разликата за първо колело?
Аватар
Fixt00l

Рейтинг: 1160

Мнениеот PtD » Чет Яну 07, 2010 11:54 pm

Добър въпрос, който си заслужава отделна sticky тема: Какви са предимствата на скъпите компоненти пред евтините. :) Общо казано, по-леки, по-надеждни и по-ефикасно функциониращи са. А доколко си струва... това вече зависи.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fixt00l » Пет Яну 08, 2010 12:27 am

Заради големите нерви с покупките от UK сайтове, и заради тарикати, искащо по 1500 BGN за шосейка със...Sora, за момента се колебая между двата Драг Блейда (не зная каква е разликата между двата комплекта Sora), KS CPR RACER на промоция от yessbikes, и Drag Master Tiagra, дано така съм по-обективен и конкретен :deal:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот bokicha » Пет Яну 08, 2010 12:32 am

Fixt00l написа:Заради големите нерви с покупките от UK сайтове, и заради тарикати, искащо по 1500 BGN за шосейка със...Sora, за момента се колебая между двата Драг Блейда (не зная каква е разликата между двата комплекта Sora), KS CPR RACER на промоция от yessbikes, и Drag Master Tiagra, дано така съм по-обективен и конкретен :deal:

...нито скоро нещо ще ти се обективизира...още по- малко ще ти се конкретизира...
... :banghead:
Аватар
bokicha

Мнениеот Fixt00l » Пет Яну 08, 2010 12:40 am

Ами, тоя KS CPR RACER на промоция, от главната страница на yessbikes, как е, като цяло, също и сравнен с Крос Пелотон или Драг Блейд, които са в подобен ценови клас? Цената е доста атрактивна, тип "няма да съжаляваш, ако го строшиш" ? Оценявам, че помагате на новодошлите, които нищичко не разбираме, наистина съм благодарен, все пак, никой никому не е длъжен да помага :clap: :dontknow:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Synthesis » Пет Яну 08, 2010 11:36 am

Нее, едното от тея изобщо не е в класа на другите две и нема база за сравнение. Махни го плс.
Аватар
Synthesis

Мнениеот Fixt00l » Пет Яну 08, 2010 12:24 pm

Добре, виждам, че има и KS CPS RACER, и Drag Blade, и двете са със Sora, кое ще препоръчаш като за първо колело за мен, и защо? Предполагам, ще може да го оборудваш със светлини, фарове, мигачи, може би, и да го пратиш във Варна...
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Lyubo » Пет Яну 08, 2010 3:43 pm

Пич, не мога да разбера - ти искаш да ти окомплектова шосейката с фарове и МИГАЧИ.....???????????

............Объркал си рейса, пич :crazy:
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот dimitrov » Пет Яну 08, 2010 5:04 pm

:rofl:
dimitrov

Рейтинг: 1510

Мнениеот Fixt00l » Пет Яну 08, 2010 5:42 pm

Кво се заяждате, бе, много ясно, че съм начинаещ, изрично го упоменах!!! Аман от разни пикльовци, пишман-смелчаги и интернет-воини! На живо дали ще сте такива смелчаци, или ще ми мълчите като пукали и двамата :offtopic: :praying: Фарове и звуков сигнал се изискват от Закона, дори и за велосипедите, а за мигачите-видях, че предлагат по разни магазини за колела, но не бях сигурен за какви.
Последна промяна Fixt00l на Пет Яну 08, 2010 6:21 pm, променена общо 1 път
Аватар
Fixt00l

Мнениеот PtD » Пет Яну 08, 2010 5:45 pm

Нека спазваме добрия тон. :peace:
Аватар
PtD

Мнениеот Lyubo » Пет Яну 08, 2010 6:04 pm

Fixt00l написа:Кво се заяждате, бе, много ясно, че съм начинаещ, изрично го упоменах!!! Аман от разбни пикльовци, пишман-смелчаги и интернет-воини! На живо дали ще сте такива смелчаци, или ще ми мълчите като пукали и двамата :offtopic: :praying: Фарове и звуков сигнал се изискват от Закона, дори и за велосипедите, а за мигачите-видях, че предлагат по разни магазини за колела, но не бях сигурен за какви.

Жив и здрав, колега - Дано се засечем по шосетата...........
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот dimitrov » Пет Яну 08, 2010 6:10 pm

Добре де извинявай :agree: ама ми дойде от вътре и не можах да се здържа ,ама и ти много палиш бре :peace:
dimitrov

Рейтинг: 1510

Мнениеот Fixt00l » Пет Яну 08, 2010 6:25 pm

Приема се :agree: Много ми дойде.Реших в крайна сметка, да взема KS CPR от yessbikes, тъй като съфорумецът беше много отзивчив и професионално сдържан.Видя се, че нищо не разбирам, и, след като се радвах на Пелотона толкова много, значи тоя добре ще дойде.А за тая цена-дума не можеш да кажеш, и лесно ще се продаде след време, ако реша да минавам нагоре.Драг Блейд много го плюят-прекалено много пари за тая бричка, егати дървото-какви ли не съм ги чел...А за Shockblaze, не бих взел най-евтиния модел.Като почнеш-това си струва, за онова да доплатим, сумата ще скочи колкото 3х цената на KS.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Grash » Пет Яну 08, 2010 7:20 pm

Fixt00l написа:Драг Блейд много го плюят-прекалено много пари за тая бричка, егати дървото-какви ли не съм ги чел...

Хайде сега прочети и това:
За пореден път пишеш глупости... разбирам, че си начинаещ, нищо не разбираш и тн... еми аз като бях като тебе си траех ;)
Ако Drag Blade е такова дърво, каквото мислиш, то мога да ти гарантирам, че това към което си се насочил е абсолютно същата "бира"... Така че по твоята логика и думи, ти в крайна сметка си взимаш егати-дървото. :rofl:
Имам 7000 километра на Drag Blade и мога само добри неща да кажа за него. Това колело ме закара безаварийно от София до Бургас и не ме е предавало никога! Относно "пишман-смелчагите" и "интернет-воините", които на живо ще си мълчат като пукали и двамата... съмнявам се.... не съм сигурен, но аз лично с удоволствие бих ти се подигравал за мигачите например(има и още много за какво :D) и на живо, даже и пуканки ще си взема. ;)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Fixt00l » Пет Яну 08, 2010 7:28 pm

Говориш така, защото не си ме виждал на живо, гарантирам ти, че ще онемееш и търтиш да бягаш.Отново казвам какво съм чел, не е мое мнение, не съм виждал кой да е от двата велосипеда на живо, а KS е по-евтин, и с малко по-плавни команди, така казват.Относо СФ-Бургас, Евала, аз през лятото смятах да се пробвам София-Варна.И нека останем в темата.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот velkov » Пет Яну 08, 2010 8:21 pm

Fixt00l написа:Говориш така, защото не си ме виждал на живо, гарантирам ти, че ще онемееш и търтиш да бягаш.Отново казвам какво съм чел, не е мое мнение, не съм виждал кой да е от двата велосипеда на живо, а KS е по-евтин, и с малко по-плавни команди, така казват.Относо СФ-Бургас, Евала, аз през лятото смятах да се пробвам София-Варна.И нека останем в темата.

Здрасти колега за този РЕЙСЪР ще ти кажа че не е зле но първо трябва да смениш малката плоча малко ще ти е трудно по баира с 42 зъба а тя се намира трудно и може да се наложи да сменяш курбел и средно което не е без пари
velkov

Рейтинг: 1208

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Яну 08, 2010 8:39 pm

Всеки турист може да завърти 42/26 ОСОБЕНО около Варна! :nono:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот velkov » Пет Яну 08, 2010 8:46 pm

za6tovsenamen написа:Всеки турист може да завърти 42/26 ОСОБЕНО около Варна! :nono:

Ами ако попадне в компания от не много туристи както по често се случва
velkov

Мнениеот PtD » Пет Яну 08, 2010 8:54 pm

Fixt00l написа:Говориш така, защото не си ме виждал на живо, гарантирам ти, че ще онемееш и търтиш да бягаш.

Колега, никой не е по-голям от тухла-четворка иззад ъгъла, затова да спрем със заплашителните писаници и да се придържаме към колоездачната тематика.
Аватар
PtD

Мнениеот Fixt00l » Пет Яну 08, 2010 11:34 pm

Всеки удар с лакът спокойно ще счупи тухла, ако искаш, можем и да се пробваме. Вижте това-много ли е старо и допотопно, струва ли си ? http://www.zhelev-bikes.com/profile.php?id=%20106 Относно KS RACER, тази смяна задължителна ли е, на мен не ми е ясно това, с зъбите, и кое ще ми е трудно...Може ли малко като за първокласник някой да обясни, моля ? :nuts:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот velkov » Пет Яну 08, 2010 11:53 pm

Fixt00l написа:Всеки удар с лакът спокойно ще счупи тухла, ако искаш, можем и да се пробваме. Вижте това-много ли е старо и допотопно, струва ли си ? http://www.zhelev-bikes.com/profile.php?id=%20106 Относно KS RACER, тази смяна задължителна ли е, на мен не ми е ясно това, с зъбите, и кое ще ми е трудно...Може ли малко като за първокласник някой да обясни, моля ? :nuts:

Колега :beer: ако искаш обади ми се ще ти разясня много неща
velkov

Мнениеот velkov » Съб Яну 09, 2010 12:01 am

Fixt00l написа:Всеки удар с лакът спокойно ще счупи тухла, ако искаш, можем и да се пробваме. Вижте това-много ли е старо и допотопно, струва ли си ? http://www.zhelev-bikes.com/profile.php?id=%20106 Относно KS RACER, тази смяна задължителна ли е, на мен не ми е ясно това, с зъбите, и кое ще ми е трудно...Може ли малко като за първокласник някой да обясни, моля ? :nuts:

Имам рамка Рейсър почти нова 57 р-р мога да я оборудвам с много по добри части от фабричните на цена 450лв
velkov

Мнениеот velkov » Съб Яну 09, 2010 12:08 am

Това колело което ти го предложих само командите му струват доста пари а тях съм ги карал аз около 2 год и са много запазени иработят перфектно дори и с 105
velkov

Мнениеот PtD » Съб Яну 09, 2010 12:11 am

Fixt00l написа:Всеки удар с лакът спокойно ще счупи тухла, ако искаш, можем и да се пробваме.

Но защо си мислиш, че някой ще те цели в лакътя? :popcorn: Разбирам, че морето ти е до колене, ама на улицата не е като в дожото, баце. :peace:

Обратно на форумна тематика: при всички случаи ако искаш да продължиш да пишеш тук, ще трябва да забравиш заплахи, лични обиди и тям подобни. Не ги толерираме в никаква форма! :wavey:
Аватар
PtD

Мнениеот jimikukuruku » Съб Яну 09, 2010 12:25 am

Уф, ами виж сега... Ако караш колело и примерно пред теб се изпречи баир, което неизбежно се случва, и започваш да превключваш на по-леки предавки, ако ти е тежко да въртиш. А на теб със сигурност ще ти бъде, защото си начинаещ и не си някой юноша вече. На този Рейсър най -леката предавка - най-малък венец отпред с най-голям отзад, ти е 42/26. И тук едно момче на 15 години, което тренира колоездене при това, казва, че нямало да ти е проблем да катериш с тази предавка. Ама според мен няма да е така. Не те познавам, но по досегашните ти писания съдя, че прохождаш в колоезденето. Аз вече години наред трупам навици и тренинг, и такава предавка пак би ми била недостатъчно лека, за да изкатеря някои баири. Да не говорим пък, ако съм изморен, или баирът е дълъг и т.н. Около Варна, колкото и да няма високи планини, пак се случва някое катерене по километър-два (веднага ми идва наум пътя към Златните). Един начинаещ бая зор ще види на нещо подобно, повярвай ми! И тук вече ако имаш колело с по-леки предавки, слагаш на по-лека, и си гилаш по баира, и си пристигаш, макар и не с темпото на Контадор. Например моето колело, на което не обърна внимание, и е с Тиагра, ново за 900 лв., има три венеца отпред. И най-леката ми предавка е 30/25, което е безкрайно по-леко за въртене от 42/26. Всъщност ако беше чел форума, самият Ланс Армстронг разправяше как в някакъв тежък етап ползвал май 39/28, ако не се лъжа. Т.е. ти ще караш с по-тежки предавки от отбора на Астана, който беше най-добрия през миналия сезон. Аз лично си признавам, че съм по-слаб от тях и си имам и още по-леки предавки.
Та в заключение това искат да ти кажат хората -че преди да купиш, да съобразиш какви предавки ще имаш. Не е зле например отпред венците да са с 50 и 34 зъба, което ще ти спести много проблеми.
jimikukuruku

Рейтинг: 1220

Мнениеот Neo_92 » Съб Яну 09, 2010 1:20 am

Сега , глей как стоят нещата - Блейда е със команди 7мица , Рейсъра е с 8. Купуваш рейсъра , купуваш си една плоча 39 зъба( има по 15-20-30 лв,моята е 32лв. FSA ) , монтираш си я и караш. Ако искаш пък още по леко си купуваш компакт курбел 34/50 , ако искаш такъв вид курбел , забрави евтино колело оборудван с такъв.

Новото си е ново , само това мога да ти кажа. Взимай Рейсъра с течение на времето ше си нагласяш което както ти е кеф. За 550 лв. незнам кво му мислиш.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Fixt00l » Съб Яну 09, 2010 11:13 am

Благодаря на всички ви за отзивчивите отговори.На колегата с тухлите най-сериозно му предлагам да се пробваме, и наистина да останем в темата-той с по една тухла във всяка ръка, аз само с тайбоксьорски бинтове на ръцете.Колкото до венците, не са ми ясни, какво означават двете двойки двуцифрени числа, и кое число трябва да е по-малкото.Споменавате 42/26, и 30/25, а на мен не ми е ясно 42 и 30 какво са, и каква е разликата между тях, както и между 25 и 30...
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Synthesis » Съб Яну 09, 2010 11:13 am

Neo е прав, плочи има. По нагоре в темата обаче не ми харесва как се развиха нещата. Fixt не започна първи да се заяжда, та да се карат модовете на него. А някои от тези дето са писали, направо все едно целят да откажат човека от колоезденето, вместо да го запалят.
Не мога да ви разбера понякога, ако няма какво да кажете, не се заяждайте поне. Форумите са за това, да се питаме и да си даваме съвети и мнения, не да се караме. Никой не се е родил научен. Апелирам да се изказват само тези, които отговарят конкретно и то учтиво. Не 'ха-ха' - мигачи и пр.
Аватар
Synthesis

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене