Обиколка на България за любители - 2010г.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Обиколка на България за любители - 2010г.

Мнениеот todor todorov » Сря Окт 21, 2009 1:42 pm

Митко Ruse написа:Гласувам за Туше.Маршрут и време/астрономическо/.Само имаме ли представа за качеството на пътната настилка.За превоза/придружаваща кола/кви са предложенията?

Аз имам представа за пътната настилка. Може би около 80% съм минавал с колело или с кола сравнително скоро. По-надолу отбелязвам нещата, които си заслужават внимание. Ако не съм писал нищо - значи няма нищо за отбелязване (по моите критерии) :
етап 1 - лоша е настилката на качването към Милеви скали, особено за спускане в долната част. Качването от Белово към Юндола е с един странен асфалт на големи камъни. Хората с алуминиеви колела ще го усещат най-много.
етап 2 - от Юндола надолу пътя е лош, може би около 10 км. Останалата част е хубав. Допълнителните качвания са смесени - Вихрен и Гоце Делчев са с перфектен асфалт, при другите е смесено - ту перфектен, ту лош, ту средна работа
етап 3 - много добре, допълнителната врътка до Велинград има лоши участъци, но те са на качванията, ако спазваме предложената посока
етап 4 - по-скоро добре
етап 5 - неизвестен за мен в по-голямата си част. Има няколко километра черен път, пада ни се леко качване, така че не е проблем
етап 6 - средна работа през цялото време
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот todor todorov » Сря Окт 21, 2009 1:55 pm

Митко Ruse написа:За превоза/придружаваща кола/кви са предложенията?

Аз ще си имам придружаваща кола. Тя няма да е малка, но ще е пълна с жена, дете и бебе. Може и баба на детето. Така че няма да върши много работа и по-добре да я гледаме като някаква допълнителна екстра, а да не разчитаме на нея.
Започнах да говоря с един познат, който организира байк преходи за испанци. Горе-долу съм му описал ситуацията. Голямата въпросителна е от какво точно имаме нужда - какво си правим ние и на какво разчитаме на някой, на когото плащаме:
- транспорт, ако закъсаме
- транспорт, за да може да променяме лесно маршрута, да отскочим до някъде по-далеч или по-встрани, да съкратим етап и т.н.
- някой да се грижи за настаняването ни и за всички галимации покрай него - храна, разправии с хотели, пазаруване и т.н.
- грижа за колелата - прибиране вечер, изкарване сутрин
- дребна подръжка на колелата - миене, смазване, помпане и т.н
- друго...

От горното зависи какъв човек ни трябва и как ще изглежда организацията - аз се сещам за вариант, в който знаем, че всеки дава Х левове и всичко е включено, вариант, в който дава Y левове и получава част от нещата, а за другата се оправя сам, вариант в който си договаряме всичко сами и плащаме на някой хонорар Z левове просто да държи нещата под контрол. Дайте някакви идеи, та поне да го насоча в каква посока да смята.
todor todorov

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 21, 2009 7:54 pm

Лично аз, баце, имам нужда от кола, на която да си дам багажа в раница, други изисквания немам. Ше минаваме през достатъчно населени места, за да си зимаме манджа, по хижите също има. Самите хижи едва ли се пренаселени по тва време, но може превантивно да се обадиме на "критичните" места за спане предварително. Доколкото знам, немат прова да ни връщат, така че в най-лошия случей ше спиме на масите у столовата. Па има и достатъчно други места за спане, така че и тва не мисла, че требва друг да ни го реди. А с грижите за колелата наистина ме умили, аз така добре да се грижим за цеца, че й мием веригата един път месечно. Аз съм за вариант "кола, за да ни носи багажа" и да ни снима в движение с неква камерка, за да правим после анализ на техниката си на педалиране.

П.П. Иво, много разкрачен караш. Сори, че тука го пиша, ама се забравям да ти го кажа докато караме. :banghead:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Чет Окт 22, 2009 10:04 am

Това с разкраченото каране в нашия край му викаме "двуцилиндров V образен" стил.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот ivajlo » Чет Окт 22, 2009 10:18 am

ужас,верно ли,тоя "спешалайз" май много ми променя оста на стъпалото и ото там изхвърля коляното :V:
ivajlo

Рейтинг: 1500

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 22, 2009 10:23 am

ivajlo написа:ужас,верно ли,тоя "спешалайз" май много ми променя оста на стъпалото и ото там изхвърля коляното :V:

Много, баце, дори бате Любо и аз не сме се кикерчили колкото тебе. Май нещо требва да се завърти, чукне или удари по-силно по парчетата или педалите ти! :smash:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот ivajlo » Чет Окт 22, 2009 10:29 am

Стил -селтикайз,трябва да се видя от страни,това най-ми е било смешно,карикатурно-колоездене :dontknow:
ivajlo

Мнениеот Митко Ruse » Чет Окт 22, 2009 10:42 am

ivajlo написа:ужас,верно ли,тоя "спешалайз" май много ми променя оста на стъпалото и ото там изхвърля коляното :V:

Завърти парчетата навън.
Митко Ruse

Мнениеот booob » Пон Окт 26, 2009 10:16 am

Винаги се радвам когато някой взима инциатива за масовост в даден спорт, особено ако е свързан с колоездене. Наистина Аз вече съм по възрастен(68)лазарника но програма минимум ми е 40-60 кл през ден + градско каране. Излизам и със всички октивно каращи любители в Бургас и за това ,ще си позволя да си кажа МНЕНИЕТО !
2010 километра --Байа са множко (обиколката на България за професионалиси беше 980километра) пък и това 300 километра....
Незнам дали една обиколка за "ветерани" не би било по добре да бъде няколко дни ралика от датата на корездачната обиколка на България, по същия маршут !!!!! Пожелавам Ти да можеш да организираш мероприятието а пък Аз ако "изклася" ще гледам да се включа един-два етапа край Бургас. :clap:
booob

Рейтинг: 1205

Мнениеот ivajlo » Пон Окт 26, 2009 12:34 pm

Митко Ruse написа:Завърти парчетата навън.
Ще се пробвам,но не съм сигурен,че ще помогне.Петите- навън,пръстите-навътре ,колената-почти да опират в рамката, а междувременно се наблюдавам когато мога,но накрая пак заемам същата карикатурна позиция,защото имам повече сила така .Трябва май да почвам от А-Б :crap:
ivajlo

Мнениеот ivajlo » Пон Окт 26, 2009 12:58 pm

DstupidBastarD написа:"кола, за да ни носи багажа" и да ни снима в движение с неква камерка,
Подкрепям тази мисъл-раница с аскетичен пълнеж(дрехи,гуми....пари за бензин,спане..),какво му трябва на един колоездач.....,няма нищо лошо в това едно такова мероприятие да е оганизирано,но това става с труд и време ,та си мисля,че опростената система е най-добра.....една кака Съдийка на първо време ще е от голяма полза...... :agree:
ivajlo

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Окт 27, 2009 8:16 am

booob написа:Винаги се радвам когато някой взима инциатива за масовост в даден спорт, особено ако е свързан с колоездене. Наистина Аз вече съм по възрастен(68)лазарника но програма минимум ми е 40-60 кл през ден + градско каране. Излизам и със всички октивно каращи любители в Бургас и за това ,ще си позволя да си кажа МНЕНИЕТО !
2010 километра --Байа са множко (обиколката на България за професионалиси беше 980километра) пък и това 300 километра....
Незнам дали една обиколка за "ветерани" не би било по добре да бъде няколко дни ралика от датата на корездачната обиколка на България, по същия маршут !!!!! Пожелавам Ти да можеш да организираш мероприятието а пък Аз ако "изклася" ще гледам да се включа един-два етапа край Бургас. :clap:

Мерси за включването, както и за мнението, баце! Ние редуцирахме маршрута и вече не надвишава Обиколката на състезателите, така че сме си зели забележка по тоа въпрос. Идеята за се "вържем" за Обиколката на профитата не ми допада, щото при тех нещата са крайно неясни в тва отношение. Отделно от тва, те карат предимно в северна България, а ние сме туристи, обичаме да се качим у планината, да дишаме борчета, гъби и лайна от крави, и изобщо битовизми. Темата е пусната за обществено обсъждане и сметам, че догодина ше я реализираме в една или друга степен. Вече имаме кака Деси на хоризонта, което прави нещата доста по-лесни от логистична гледна точка, коеето поне за мене се явява основна пречка за по-продължително каране. 300, а дори и 400км не са голем проблем за дългите летни дни, но тази идея ше се реализира отделно от проявата Обиколка за ветерани, на която си добре дошъл ти, както и сички бургазки бацета. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот xC Climber » Сря Окт 28, 2009 9:16 am

Вече два пъти изчитам съществените постинги по темата, и това, което ми идва като идея е, всички, които реално имат желание и възможности, най-вече като време, да се съберем в някое заведение с wi-fi, и с помощта на лаптоп и карта, за да се изкоментират и фиксират в някаква степен етапите.

Нямам представа колко от вас са правили нещо подобно преди, но си представям, че всеки ще е надъхан да изкара пълния маршрут, затова неминуемо и всеки държи да има щатен шофер. Лично за мен вариантът шофьорите да се сменят, дори и по средата на етап, ще даде възможност да се спестят почивни дни, за сметка на повече посетени места за по-кратко време, което ще се повторя, според мен е най-голямата спирачка.
xC Climber

Рейтинг: 1315

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 28, 2009 9:30 am

xC Climber написа:Вече два пъти изчитам съществените постинги по темата, и това, което ми идва като идея е, всички, които реално имат желание и възможности, най-вече като време, да се съберем в някое заведение с wi-fi, и с помощта на лаптоп и карта, за да се изкоментират и фиксират в някаква степен етапите.

Нямам представа колко от вас са правили нещо подобно преди, но си представям, че всеки ще е надъхан да изкара пълния маршрут, затова неминуемо и всеки държи да има щатен шофер. Лично за мен вариантът шофьорите да се сменят, дори и по средата на етап, ще даде възможност да се спестят почивни дни, за сметка на повече посетени места за по-кратко време, което ще се повторя, според мен е най-голямата спирачка.

Баце, никой от нас не е правил нещо подобно преди тва. Нема да пишем разни драматични неща, че и преди първия Тур дьо Франс, никой не е правил Тур дьо Франс или разни мотивацьонни глупости от сорта на "приключения, героизъм" и т.н. Просто ше се съберем, ше покараме заедно и с нас ше има кола, в която ше ни е багажа. Почивните дни са предвидени не, за да спиме, да се зобиме или хипервъзстановяваме, а за още малко посещиния по готините места, където са планирани. В момента още уточняваме рамката на карането, кой иска да кара, кой кви предпочитания има и разни други, а след достигане на приемлив консенсус, ше преминем към неприятната конкретика на нещата. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот ivajlo » Сря Окт 28, 2009 9:38 am

xC Climber написа:да се спестят почивни дни
Трудно ще е да се кара баце 3 дни по 150 км. без една възтановителна почивка от един ден, така ,че ми се струва ,че тя е неминуема ,иначе трябва да се съберем на по :beer: па да видим :agree:
ivajlo

Мнениеот Митко Ruse » Сря Окт 28, 2009 10:54 am

Ми да точно от тези хора, на който се окаже че им е тежичко да излъчим шофьорите.Ако ни придружава лека кола и има багажник за колелета при нужда и повече хора могат да съкратят или намалят маршрута.Както и по договорка да се разменят на половината маршрут.Но по принцип се избистрят нещата и в мен се появи увереност, че ще я проведем тази проява.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Сря Окт 28, 2009 2:50 pm

Аз предлагам да съберем от всеки участник сумата от примерно 10-15 лв , може и повече ,може и по-малко , може и спонсори да се търсят , и да бъде нает микробус примерно , така че място за всички да има - кой се отказал , на кой му се развалило колелото , дрехи , чарколяци, сичко ... Пък и някой друг ако даде колата си нема да е лошо. :eek3:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот BluE_Magic » Сря Окт 28, 2009 6:16 pm

Neo_92 написа:Аз предлагам да съберем от всеки участник сумата от примерно 10-15 лв , може и повече ,може и по-малко , може и спонсори да се търсят , и да бъде нает микробус примерно , така че място за всички да има - кой се отказал , на кой му се развалило колелото , дрехи , чарколяци, сичко ... Пък и някой друг ако даде колата си нема да е лошо. :eek3:

Според мен не е чак толкова важно да има бус колкото една кола задължително ако на някой му се доходи до тоалетна колата спира с него и после зад колата кара и се връща в групата така няма да се спира излишно както и може да се саберат пари за храна с кашони и който иска отива до колата и казва искам 1 кроасан 1 бидон с вода и т.н. и няма да се спира излишно според мен така ше е много по приятно за каране или поне на мен ми е и естествено да има резервни капли и да се разберете на кой кви капли му стават че се пак има някой с 9 др с 10 и т.н. това е което се сещам засега . :popcorn:
Не че тия неща не могат и от буса да се вършат ,но е много по неудобно и гадния шум да слушаш особеннно на изкачвания просто ужас нашия транзит докато вървеше беше мн гадно да ти бръмка на главата докато се напъваш :bawling: :popcorn:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Grash » Сря Окт 28, 2009 6:40 pm

Не смятам, че е много разумно да се прави като по състезанията, а именно да ходиш карайки до колата и от там да ти подава някой нещо... малко е опасно да се прави това по пътищата, без да са ти затворили трафика. От друга страна това си е и част от карането, да спреш някъде на хубаво място, да седнеш, да хапнеш като хората, а не в движение... Забелязвам, че те влече да го обърнеш едва ли не на състезание, но не е в това идеята :peace:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот BluE_Magic » Сря Окт 28, 2009 8:18 pm

Ммм не мисля че си прав какво ти пречи движението според мен така ще е по удобно пак вие пак вечер ще си се сабирате да си хапвате 1 че е хубаво на дългите карания не на 100 км да се наядеш с мазна манджа по добре е да изядеш 2 кроасана на 50 и 75 после на 100 и така от колкото на веднъж може да питаш некой по опитен от мен да видиш че е така все пак разбирам че няма да е състезание ама през 20-30 км ще спирате ли ? :dontknow:
Аватар
BluE_Magic

Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Митко Ruse » Чет Окт 29, 2009 12:05 pm

BluE_Magic написа:Ммм не мисля че си прав какво ти пречи движението според мен така ще е по удобно пак вие пак вечер ще си се сабирате да си хапвате 1 че е хубаво на дългите карания не на 100 км да се наядеш с мазна манджа по добре е да изядеш 2 кроасана на 50 и 75 после на 100 и така от колкото на веднъж може да питаш некой по опитен от мен да видиш че е така все пак разбирам че няма да е състезание ама през 20-30 км ще спирате ли ? :dontknow:

Браво на момчето.Разбира ги нещата.И аз съм против спиранията.При положение,че има кола предпочитам да си вземам вода и храна при нужда но да не спирам.Главно заради това да не ми истинат краката /говоря за този оптимална температура,която организма подържа при високи натоварвания/.Пък и то така се практикува.Тръгваш-караш-стигаш.
Митко Ruse

Мнениеот todor todorov » Чет Окт 29, 2009 3:00 pm

Митко Ruse написа:
BluE_Magic написа:Ммм не мисля че си прав какво ти пречи движението според мен така ще е по удобно пак вие пак вечер ще си се сабирате да си хапвате 1 че е хубаво на дългите карания не на 100 км да се наядеш с мазна манджа по добре е да изядеш 2 кроасана на 50 и 75 после на 100 и така от колкото на веднъж може да питаш некой по опитен от мен да видиш че е така все пак разбирам че няма да е състезание ама през 20-30 км ще спирате ли ? :dontknow:

Браво на момчето.Разбира ги нещата.И аз съм против спиранията.При положение,че има кола предпочитам да си вземам вода и храна при нужда но да не спирам.Главно заради това да не ми истинат краката /говоря за този оптимална температура,която организма подържа при високи натоварвания/.Пък и то така се практикува.Тръгваш-караш-стигаш.

Понеже започна да се обсъжда как точно постигаме организацията аз ще кажа идеалния вариант, който ми е по сърце:

Аз предпочитам да има някой, на когото му е платено да върши определена работа, за да няма недоразумения, грешни очаквания, конфликти, чувство за прецаканост и прочее присъщи за човешката душевност неща. Дали ще трябва да съберем по 10-15 лв или по 100-150 зависи от много неща - какво искаме и колко хора сме. Нещото, което аз намирам за задължително е:
- кола, която да е с нас през цялото време (не е задължително да кара нон стоп с нас, но трябва да е на разположение)
- в колата да има достатъчно храна, вода, резервни гуми, резервни дрехи, ако има и капли би било перфектно...
- колата да може да снове между различните групи. Тоест аз си представям, че сме повече хора, например 10 и караме с различно темпо. Важното е след това да се събираме на по бира с еднакво темпо :beer:

Всичко това е защото си представям, че огромната част от маршрута се кара без спиране, с прилично темпо, а не е просто разходка с безкрайни спирания за снимки, пийване, хапване и т.н. Представям си, че правим така, че ни остава достатъчно време извън карането да се разходим там където спим, запознаваме се с местните пияници и местните момичета :beer: :love: ;) :blush:

Освен тези неща аз съм склонен да си платя и за някакви други екстри, които мога и да пренебрегна, ако излизат извън общото ни разбиране за приличен бюджет. Без горните обаче не виждам смисъл да организираме такова каране защото могат да се случат много неща, които без въпросната сервизна кола да ни лишат от доброто прекарване.

Сега конструктивно - виждам два начина да продължим:
начин едно: всеки да каже какъв е общия му бюджет (на ден или за събитието), да видим какво отива за спане, храна и какво би останало за екстри
начин две: да поискаме оферта за всичко, която да е разбита по пера, за да можем да решим какво искаме, колко ни струва и от какво бихме могли да спестим.

Нещо, което според мен върши работа е:
- всеки да каже колко дни може да отдели
- избираме начин едно или начин две
- ако изберем начин едно - всеки да каже какъв бюджет може да отдели (тук не върши работа "колкото може по-евтино" защото е адски неконкретно)
- ако изберем начин две - изброяваме пълния списък с неща, от които можем да имаме нужда и всеки казва дали може да намери някаква оферта. След което сравняваме офертите

За да дам пример - аз мога да отделя не повече от седмица, предпочитам да съберем оферти и от тях да избираме, не мисля, че имам бюджетни ограничения за подобно събитие, стига да не купуваме хотелите, в които спим и съпровждащата кола да не я кара Брунил. Склонен съм и към спартанско прекарване, както казах аз имам комби и мога да си спя и в него. Но от сървиз, който ще ми позволи да се изкефя на карането и да се напъвам яко - не бих се отказал на никаква цена.
todor todorov

Мнениеот Митко Ruse » Чет Окт 29, 2009 3:45 pm

Отново съм съгласен с Тошо.Седмица е добре като включим пътуването до началната точка и отпътуването.С парите не са ограничавам щом е за това.Ще се съглася с предложения бюджет.И да допълня-ако не ми харесвате писаното моля изразете та да се поправя, щото препрочитам последният си пост/или както се казва/и не разбирам где е проблема.Напоследък ме гонят едни минуси като оценка.
Митко Ruse

Мнениеот bokicha » Чет Окт 29, 2009 4:23 pm

Ми да съберем оферти за 7 дена за 10 човека разбита по пера, примерно:
кола= ХХлв
кола+нощувки= ХХлв/като зададем условие нощувката/хотел/бунгала/хижа да се върти около 15лв/
кола+нощувки+вечери= ХХлв
кола+нощувки+вечери+закуски= ХХлв
кола+нощувки+вечери+закуски+кроасани и кОла за из път= ХХлв
/или: кола-Хлв;нощувки-Хлв;... и т.н./
да видим цифри пък може да режем или добавяме или минаваме на спартански вариант.
Това някой да ни го организира може да не се окаже много по- скъпо от колкото сами, а и якой трябва да се ангажира
с резерваций али-бали, дори и за хижи.
Но и аз съм на мнение, че за колата+шофьора е хубаво да си платим.
Инак е лесно да дадем възможност на Деси/кака съдийка/ да флиртува със Спас за седем дни,
но това не е съвсем сигурно че е възможно.
todor todorov написа:- в колата да има достатъчно храна, вода, резервни гуми, резервни дрехи, ако има и капли би било перфектно...

:agree:
todor todorov написа:Важното е след това да се събираме на по бира с еднакво темпо :beer:

:agree:
Мога да заделя седмица ии... де да знам по 30/40лв на ден за кола+нощувка/мога и по-малко.. :D , бирата отделно... :beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот BluE_Magic » Чет Окт 29, 2009 5:28 pm

Според мен нормалната цена трябва да е около 35-40 лева на ден на човек все пак ще се спи ва различни хотели за 7 дни мисля че ще трябва да отделите по 250 лева ,но ще си прекарате невероятно
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот joropc » Чет Окт 29, 2009 5:33 pm

Ей,Пичове,шапка ви свалям.Това са много километри,бре!Дано всичко по организацията на събитието ви тече нормално.Дано се съберете и повече хора......абе с две думи,стискам ви палци! :agree:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот TREK_fan » Чет Окт 29, 2009 6:26 pm

Абе докато не се провери из нета,на място или по телефона какви са цените на нощувки,манджа и т.н. не може да се каже дали 30-35-40... лв на ден ще са достатъчни,все пак има големо разнообразие от места за нощувки в България и услугите освен нощувки,които предлагат!
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Окт 30, 2009 9:45 am

todor todorov написа: Браво на момчето.Разбира ги нещата.И аз съм против спиранията.При положение,че има кола предпочитам да си вземам вода и храна при нужда но да не спирам.Главно заради това да не ми истинат краката /говоря за този оптимална температура,която организма подържа при високи натоварвания/.Пък и то така се практикува.Тръгваш-караш-стигаш.

Понеже започна да се обсъжда как точно постигаме организацията аз ще кажа идеалния вариант, който ми е по сърце:

Аз предпочитам да има някой, на когото му е платено да върши определена работа, за да няма недоразумения, грешни очаквания, конфликти, чувство за прецаканост и прочее присъщи за човешката душевност неща. Дали ще трябва да съберем по 10-15 лв или по 100-150 зависи от много неща - какво искаме и колко хора сме. Нещото, което аз намирам за задължително е:
- кола, която да е с нас през цялото време (не е задължително да кара нон стоп с нас, но трябва да е на разположение)
- в колата да има достатъчно храна, вода, резервни гуми, резервни дрехи, ако има и капли би било перфектно...
- колата да може да снове между различните групи. Тоест аз си представям, че сме повече хора, например 10 и караме с различно темпо. Важното е след това да се събираме на по бира с еднакво темпо :beer:

Всичко това е защото си представям, че огромната част от маршрута се кара без спиране, с прилично темпо, а не е просто разходка с безкрайни спирания за снимки, пийване, хапване и т.н. Представям си, че правим така, че ни остава достатъчно време извън карането да се разходим там където спим, запознаваме се с местните пияници и местните момичета :beer: :love: ;) :blush:

Освен тези неща аз съм склонен да си платя и за някакви други екстри, които мога и да пренебрегна, ако излизат извън общото ни разбиране за приличен бюджет. Без горните обаче не виждам смисъл да организираме такова каране защото могат да се случат много неща, които без въпросната сервизна кола да ни лишат от доброто прекарване.

Сега конструктивно - виждам два начина да продължим:
начин едно: всеки да каже какъв е общия му бюджет (на ден или за събитието), да видим какво отива за спане, храна и какво би останало за екстри
начин две: да поискаме оферта за всичко, която да е разбита по пера, за да можем да решим какво искаме, колко ни струва и от какво бихме могли да спестим.

Нещо, което според мен върши работа е:
- всеки да каже колко дни може да отдели
- избираме начин едно или начин две
- ако изберем начин едно - всеки да каже какъв бюджет може да отдели (тук не върши работа "колкото може по-евтино" защото е адски неконкретно)
- ако изберем начин две - изброяваме пълния списък с неща, от които можем да имаме нужда и всеки казва дали може да намери някаква оферта. След което сравняваме офертите

За да дам пример - аз мога да отделя не повече от седмица, предпочитам да съберем оферти и от тях да избираме, не мисля, че имам бюджетни ограничения за подобно събитие, стига да не купуваме хотелите, в които спим и съпровждащата кола да не я кара Брунил. Склонен съм и към спартанско прекарване, както казах аз имам комби и мога да си спя и в него. Но от сървиз, който ще ми позволи да се изкефя на карането и да се напъвам яко - не бих се отказал на никаква цена.[/quote]

Зафащам си зе Туше, тъй като практически е дал рамката, която имаме да обсъждаме. Начи, основните неща за мене са следните:
1. За да нема празни очаквания, предлагам ние да си свършим целата работа, която може да си свършим. Тука имам внапредвид резервация на нощувки (за мене тавана е 15 кинта, щото не отивам на море или курорт, а просто требва да преспъ некъде и на другия ден пак да тръгна. Не, че и повече нема да дам ако се наложи, но ше ми е некомфортно карането след тва), манджа (аз даже обмислям варианта за хладилна чанта, пълна с варено бело месо от пиле, макарони и овесени ядки) - резерв може да е евентуалното готвино по хижите или населените места в близост до местото за нощуване. Не, че не съм параноик, но предпочитам сам да си избирам храната, дори да ми се наложи да карам 20-25км допълнително за таа цел. Единственото нещо, в/у което тотално немам контрол и ми требва съдействие е пренасянето на багажа (дрехи, гуми, шини, манджа заизпът, водица, тауринче за секи случей) и за таа цел сметам, че е редно освен покриване на транспорта, да поемем нощувките, дневните и манджата на човека, който ше кара колата. Не настоявам колата да снове или да кара зад нас, просто може да кара известно време до нас, колкото да ни снима в движение, зад нас, колското да ни снима в движение, пред нас, колкото да ни снима в движение и да ни изчаква на некои места по трасето, колкото да ни снима статично, както и да снесе малко манджа на бедстващите.

2. Не виждам смисъл да казвам бюджета си за храна, щото може да изплаша некоя малка африканска държава и да предизвикам размирици и бунтове сред насемелинето й. Сички сме различни, секи има различни предпочитания относно храната, така че бюджетирането би требвало да вкл. само общите за сички разходи (колата, разфърляна поравно за секи и нощувките).

3. Мога да отбеля м/у 1 седмица и 3 месеца за това начинание, стига да се проведе след края на Обиколката на Тасос. Категорично съм против провеждане през април, тва искам да го подчертая отново! Нищо не ни гарантира, че и юни нема да ни вали или да са лайняни пътищата, но нека поне намалим статистическата вероятност от теа събития!

4. Нашата обиколка ше е около 1000км некъде. Тва прави около 1500км за колата, което от своя страна са около 200 кинта за тунджа. Имаме шофьор-оператор с надница 25 кинта (примерно), което пак са около 200 кинта. Нощувки, манджа за същия - още 200-300 кинта, грубо сичк8о да са към 6-700. Начи, делиме теа кинти на броя на участниците и почваме да сметаме нататъка:
1. Кола - 700/10 (примерно) - 70 (на човек)
2. Нощувки - 8х15=120
Общо - около 200 кинта задължителни разходи за секи. Нататъка кой кво ше харчи, да си прави отделно сметката! Ъъъ, тва се сетих засега. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот ivajlo » Пет Окт 30, 2009 1:10 pm

Грубо около 4ОО кинта :boggled:
ivajlo

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Окт 30, 2009 2:34 pm

400 кинта са нищо за 9 дена (с почивните) абсолютен купон, баце! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене