Моля за съвет Drag Marathon Lux или нещо друго?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Моля за съвет Drag Marathon Lux или нещо друго?

Мнениеот nicos » Нед Юли 15, 2007 2:57 pm

Преди 3 години си купих Drag Ontario Team Edition, но едва тази година установих (след по-продължително каране), че това не е моето колело. Живея в Дунавската равнина и тук няма много подходящи терени за Онтариото. Преди няколко седмици си купих бегач втора употреба. Гумите му са 22/622, прекалено тънки за нашите пътища. Пребих се като куче в една дупка. Та сега имам две колелета и нито едното не става за това което искам. На мен ми трябва нещо с 26-28 цолови гуми и да не са много дебели. Искам класическа рамка, калници и багажник за да мога да си слагам дисаги. В общи линии ми трябва някакво туристическо колело с което да мога да измина днес примерно 100-150 км. Единственото такова, което видях е Drag Marathon Lux. Та искам да попитам дали някой от вас има такова колело, добро ли е и въобще какво ще ми кажете за него? Ако има и друга алтернатива на Маратона, казвайте. Благодаря предварително на всеки отзовал се на въпросите ми. :beer:
nicos

Рейтинг: 1200

Мнениеот sto100jan » Нед Юли 15, 2007 4:27 pm

Aз от година карам Спринт Аполон 28 цолов . Доставят го с калници , багажник ,фарове . Багажника е много здрав .Колелото е също много здраво , за над 3 хил км- нула проблеми . Почти е идентично с Маратона , който също е много хубаво за целта колело , и с Крос Ароу . Маратона е около 400 лв , Спринта е 280 ( беше миналата година юни ) . На Маратона са по-скъпи превключвателите - Асера , а на Спринта и Кроса са Турни . Но аз със превключвателите проблем не съм имал , и не съм ги пипал . Въпреки , че болшинството колоездачи карат асфалт , и алеи , не мога да разбера , защо не карат такива колела , които са много по-удобни , по-бързи , а за елементарното удобство от багажника да не говорим. Аз съм доста тежък , и колелото не се плаши от това . :D Което и от трите (български) колела да вземеш - няма да сбъркаш :agree:
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот MartinBG » Вто Юли 17, 2007 3:56 pm

Drag Marathon Lux е чудесен велосипед за града и за каране по шосе! :agree: Освен изброените до момента качества, този велосипед има поне още едно - ниската му цена и по-евтините, но достатъчно добри за предназначението си компоненти по него, което води и до по-евтина поддръжка. От 2 години съм му хвърлил око и само чакам да се амортизира окончателно градския ми велосипед за да мина на него.
sto100jan, ако не се лъжа, цената на велосипеда е 290лв.
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот sto100jan » Сря Юли 18, 2007 6:37 am

:) Явно благоевградския дилър е цифроман .
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Re: Моля за съвет Drag Marathon Lux или нещо друго?

Мнениеот shulio » Съб Юли 18, 2009 10:04 pm

Изрових тази тема,защото съм пред същия избор.Трябва ми колело за туризъм - само шосе.Тежа 90кг 180 висок.Търся нещо като спрнта и драга.Да е до 400лв комплект с багажник калници и светлини.

Сегашната ценова ситуация 295 лв за маратона без лукс и 365 лв за спирнта кое си струва да се вземе повече?

Ако има на пазара нещо в този ценови клас което да е подобно на тези двете казвайте да ги пробвам и тях други ден като ходя до магазина
shulio

Рейтинг: 1200

Назад към Други видове колоездене