ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕДИТЕ!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕДИТЕ!

Мнениеот BG-Rider » Вто Авг 14, 2007 3:20 pm

Фитнес-туристическите велосипедите, не са никак популярни в БГ - защото са кът и не се правят както трябва.
Дори фирми като Драг, не ги произвеждат (вероятно смятат, че хората трябва като луди да се спускат по баири и чукари за да разберат що е то велосипед!).
Засега само Лидер (модел Хеликс) и Спринт (Модели Terra, Race, Apolon MX6) правят нещо по въпроса.
Виждаме, че и Peugeot (Outdoor) и Scott (Sportser) също се представят, но с прекалено надути цени за нещо което не е пипнато чак толкоз прецизно (имам предвид монтажа-компонентите). Тоест плащаш за име на фирма, а не за качество (made in Thailand, China etc. the FAR East!!!).
Какво обаче не достига или просто не се има предвид при фитнес велосипедите:
1) Кормилото при някои модели е осморка и не позволява монтаж на огледала за контрол на пътя зад велосипедиста.
2) Липса на възможност (при някои модели) за монтаж на багажник.
3) Средните венци трябва да са задължително Triple Crank Set, с минимум 48-38-28 зъба, а най-добре 52-42-30. За разлика от бегача, тук се пренася и товар, така че плочите трябва да са три (при по-стръмни изкачвания).
4) Задните венци да са осем. 24-speed, много добре се справят при спускане по неголеми наклони за разлика от 21-speed. Например един Drag Maraton Lux-21-speed (пробутван от продавачите като урбан-фитнес) просто няма шанс пред Sprint Terra!
5) Рамките (здрави и надеждни) са в традиционен траурен (тъмен) цвят (на пътя си невидим). Все пак това колело се кара по-често по шосе [освен по пресечена местност /селски пътища и пр. без асфалт/] и трябва да се забелязва.
6) Шините трябва да са качествени и за 36 спици (напр. хромени), тука модата (24-30 тенекиени спици) няма място, особено когато ще пренасяте багаж или товар 20-30 kg. Пък и тези велосипеди са за по-големи хора (90-130 kg).
7) Прилична амортисорна вилка (кара се и по пресечени местности).
8) надеждни главини които да понесат тежест и дълги растояния.
И накрая вижте немците какви фитнес колелца правят: http://www.hercules-bikes.de/category.aspx?id=10

P.S. Тук у НАС се говори само "Байкове" (с дискови или без дискови спирачки), които под 650-800 лева за нищо не стават.
***Не бива също да се смята, че Драг Блейд е фитнес велосипед (както зарибяват някои продавачи и монтажници). Драг Блейд е хубав бегач (с малко надута цена), но не и фитнес-туър велосипед!
Може би е време за Fitness-Tour велосипедите, защото в БГ има добри терени и условия за тях.
Последна промяна BG-Rider на Вто Авг 14, 2007 3:54 pm, променена общо 1 път
BG-Rider

Рейтинг: 995

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 14, 2007 3:23 pm

Брей! :bigeyes:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Albinosko » Вто Авг 14, 2007 3:23 pm

Аз ли нещо не схванах... :dunno:
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 14, 2007 3:29 pm

Какво е "хромена" спица? И защо по дяволите никоя българска фирма не е наела BG-Rider?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Albinosko » Вто Авг 14, 2007 3:31 pm

NovemberCharlie написа:Какво е "хромена" спица? И защо по дяволите никоя българска фирма не е наела BG-Rider?

Защото го чакат да направи 12 :rofl: :rofl: :rofl:
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Re: ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕДИТЕ!

Мнениеот Grash » Вто Авг 14, 2007 3:50 pm

BG-Rider написа:Драг Блейд е хубав бегач (с малко надута цена)...

:rofl: :rofl: :rofl: Аааааа, нееее ахахахаха ти уби рибата... Аз се притеснявам, че е прекалено евтин, а ти викаш с надута цена. В чужбина шосейките по 1000$(sora) ги считат за изключително евтини, а ти викаш, че Blade-а бил със завишена цена, тц тц тц...
Последна промяна Grash на Вто Авг 14, 2007 3:55 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sto100jan » Вто Авг 14, 2007 3:54 pm

:agree: Браво , БГ райдър ! И аз си падам по тия колела :agree: Може да си на 12 , но си направил много смислена презентация на тоя клас велосипеди :bowdown:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот bdz43r » Вто Авг 14, 2007 3:55 pm

BG-Rider написа:36 спици (напр. хромени), тука модата (24-30 тенекиени спици) няма място
:bowdown: :bowdown: :rofl:
Аватар
bdz43r

Мнениеот sto100jan » Вто Авг 14, 2007 3:56 pm

2 Краш : В чужбина едно подстригване е около 25 евро..... Една китайска запалка , която на Илиянци е 10 стотинки , там ти я лашкат за 1 евро най-малко.....
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Nymphetamine » Вто Авг 14, 2007 4:03 pm

:bowdown:
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот shepo » Вто Авг 14, 2007 4:33 pm

:bowdown: :rofl:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот rarekin » Вто Авг 14, 2007 4:42 pm

@sto100jan

Необходимо е малко да си коригираш инфорацията относно цените на услугите извън България ;)

@BG-Rider

Ако имаш желание да привлечеш внимание към темата, която те интересува, е необходимо да подходиш по мааалко по-различен начин. Предполагам, че и за теб е по-приятно, когато това, което четеш, е компетентно и написано с хммм....интелект. :agree:
rarekin

Мнениеот BG-Rider » Вто Авг 14, 2007 5:15 pm

Фитнес-туристическите велосипеди, не са никак популярни в БГ - защото са кът и не се правят както трябва.
Дори фирми като Драг, не ги произвеждат (вероятно смятат, че хората трябва като луди да се спускат по баири и чукари за да разберат що е то велосипед!).
Засега само Лидер (модел Хеликс) и Спринт (Модели Terra, Race, Apolon MX6) правят нещо по въпроса.
Виждаме, че и Peugeot (Outdoor) и Scott (Sportser) също се представят, но с прекалено надути цени за нещо което не е пипнато чак толкоз прецизно (имам предвид монтажа-компонентите). Тоест плащаш за име на фирма, а не за качество (made in Thailand, China etc. the FAR East!!!).
Какво обаче не достига или просто не се има предвид при фитнес велосипедите:
1) Кормилото при някои модели е осморка и не позволява монтаж на огледала за контрол на пътя зад велосипедиста.
2) Липса на възможност (при някои модели) за монтаж на багажник.
3) Средните венци трябва да са задължително Triple Crank Set, с минимум 48-38-28 зъба, а най-добре 52-42-30. За разлика от бегача, тук се пренася и товар, така че плочите трябва да са три (при по-стръмни изкачвания).
4) Задните венци да са осем. 24-speed, много добре се справят при спускане по неголеми наклони за разлика от 21-speed. Например един Drag Maraton Lux-21-speed (пробутван от продавачите като урбан-фитнес) просто няма шанс пред Sprint Terra!
5) Рамките (здрави и надеждни) са в традиционен траурен (тъмен) цвят (на пътя си невидим). Все пак това колело се кара по-често по шосе [освен по пресечена местност /селски пътища и пр. без асфалт/] и трябва да се забелязва.
6) Шините трябва да са качествени и за 36 спици (напр. хромирани), тука модата (24-30 тенекиени спици) няма място, особено когато ще пренасяте багаж или товар 20-30 kg. Пък и тези велосипеди са за по-големи хора (90-130 kg).
7) Прилична амортисорна вилка (кара се и по пресечени местности).
8) надеждни главини които да понесат тежест и дълги растояния.
И накрая вижте немците какви фитнес колелца правят: http://www.hercules-bikes.de/category.aspx?id=10

P.S. Тук у НАС се говори само "Байкове" (с дискови или без дискови спирачки), които под 650-800 лева за нищо не стават.
***Не бива също да се смята, че Драг Блейд е фитнес велосипед (както зарибяват някои продавачи и монтажници). Драг Блейд е хубав бегач (с малко надута цена), но не и фитнес-туър велосипед!
Може би е време за Fitness-Tour велосипедите, защото в БГ има добри терени и условия за тях.

За хрома (очевидно не е еластичен) малко информация:
***ШЕСТА Б ГРУПА НА ПЕРИОДИЧНАТА СИСТЕМА. Прости вещества. Хромът, молибденът и волфрамът са бели, блестящи метали. Те са извънредно твърди и много високотопими.

***Използването на хрома е свързано с неговите механични свойства и корозионна устойчивост. Той е легираща прибавка към някои видове инструменти и неръждясващи стомани. Нихромът е сплав на хром с никел (20:80), която се използва при направата на електронагревателни прибори, работещи при сравнително високи температури. Твърдостта и корозионната устойчивост на хрома определят неговото използване като защитно и декоративно галванично покритие на метални детайли.
BG-Rider

Фитнес-туър велосипедите.............

Мнениеот BG-Rider » Вто Авг 14, 2007 5:20 pm

Темата е основно за това, че в БГ не се произвеждат и не се продават такива велосипеди, които да отговарят на обикновени потребителски изисквания, камо ли технически!
Тука повечето, говорят за пари, които нямат, който ги има обаче, няма какво да купи в България! Освен с цената на огромни компромиси, което е безсмислено.
BG-Rider

Re: Фитнес-туър велосипедите.............

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 14, 2007 6:12 pm

BG-Rider написа:Темата е основно за това, че в БГ не се произвеждат и не се продават такива велосипеди, които да отговарят на обикновени потребителски изисквания, камо ли технически!
Тука повечето, говорят за пари, които нямат, който ги има обаче, няма какво да купи в България! Освен с цената на огромни компромиси, което е безсмислено.
Е, и? Да си чувал за пазаруване онлайн?
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Grash » Вто Авг 14, 2007 6:20 pm

sto100jan написа:2 Краш : В чужбина едно подстригване е около 25 евро..... Една китайска запалка , която на Илиянци е 10 стотинки , там ти я лашкат за 1 евро най-малко.....

За подстригване и запалки не знам, но за велосипеди и компоненти, цените са доста сходни, съдейки по цените във чуждите online магазини.

@BG-Rider мисля, че вариянта на Drag Blade с право кормило е доста подходящ за това, за което ти говориш.
Изображение
Аватар
Grash

Drag-Blade and Fitness bike????

Мнениеот BG-Rider » Вто Авг 14, 2007 7:12 pm

Драг Блейд не е "вариянта", както пишеш Grash! Drag Blade не е фитнес-туър велосипед.
С този велосипед, не можеш да караш на селски път (без асфалт) и пресечени местности! Ако алфата и омегата на карането е по асфалтирано шосе - тогава да, Драг Блейд (класически бегач, но сега с право кормило) е О.К.!
***Драг Блейд, при спукване на гума изисква компресор (или помощен екип) за да постигнеш около 8 атмосфери.
***Драг блейд е КОФТИ "вариант" единствено и само за шосе, за нищо друго не става!
***Аз не съм на 12 години и мога да нося по 15-20 kg товар без проблеми до 20-30 km.
***Този хилав велосипед - "Блейд" (с обща маса около 10 кг.) не може да се товари.
***Ако при по висока скорост влезна в напречно напукан път (не всички пътища са ни познати) и недай си Боже в дупки - край с предницата на "Блейда" :D .
***Драг Блейд не може да поеме нормално монтаж, както на калници, така и на гуми с по широк балон (не от панаира - пояснявам за будистките монаси с мъдри девизи и нищо друго). Някои ще кажат, че може, но нека пробват знам при байковете как е :rofl:!

P.S. По мое мнение в БГ, онлайн пазаруват само наивници и комплексари и хора които още не са ги измамили! Аз ходя на конкретното място, виждам какво купувам, и ако не е променено или заменено тогава купувам!!! Ако се наложи дори изисквам да се добавят екстри, или да се изхвърлят боклуците от съответната стока!
А фирмата Драг не посочва важни характеристики на велосипедите които продава, така че имам резерви! Вижте при Scott-bg [http://www.scott-bg.com/scott2007/index.php?APP_ACTION=DISPLAYPRODUCT&PRODUCT=266] - всичко най-важно пише, включително масата на велосипеда.
Няма ги българските тарикатлъци и зарибявания! При Scott обаче рамките са слаба ракия!
Това е от мен и не се засягай Grash! Карaй Драг Блейд щом си му фен, просто това не е фитнес-туър колело!
Последна промяна BG-Rider на Вто Авг 14, 2007 7:46 pm, променена общо 1 път
BG-Rider

Re: Drag-Blade and Fitness bike????

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 14, 2007 7:24 pm

BG-Rider написа:Драг Блейд не е "вариянта", както пишеш Grash! Drag Blade не е фитнес-туър велосипед.
С този велосипед, не можеш да караш на селски път (без асфалт) и пресечени местности! Ако алфата и омегата на карането е по асфалтирано шосе - тогава да, Драг Блейд (класически бегач, но сега с право кормило) е О.К.!
***Драг Блейд, при спукване на гума изисква компресор (или помощен екип) за да постигнеш около 8 атмосфери.
***Драг блейд е КОФТИ "вариант" единствено и само за шосе, за нищо друго не става!
***Аз не съм на 12 години и мога да нося по 15-20 kg товар без проблеми до 20-30 km.
***Този хилав велосипед - "Блейд" (с рамка около 10 кг.) не може да се товари.
***Ако при по висока скорост влезна в напречно напукан път (не всички пътища са ни познати) и недай си Боже в дупки - край с предницата на "Блейда" :D .
***Драг Блейд не може да поеме нормално монтаж, както на калници, така и на гуми с по широк балон (не от панаира - пояснявам за будистките монаси с мъдри девизи и нищо друго). Някои ще кажат, че може, но нека пробват знам при байковете как е :rofl:!

P.S. По мое мнение в БГ, онлайн пазаруват само наивници и комплексари и хора които още не са ги измамили! Аз ходя на конкретното място, виждам какво купувам, и ако не е променено или заменено тогава купувам!!! Ако се наложи дори изисквам да се добавят екстри, или да се изхвърлят боклуците от съответната стока!
А фирмата Драг не посочва важни характеристики на велосипедите които продава, така че имам резерви! Вижте при Scott-bg [http://www.scott-bg.com/scott2007/index.php?APP_ACTION=DISPLAYPRODUCT&PRODUCT=266] - всичко най-важно пише, включително масата на велосипеда.
Няма ги българските тарикатлъци и зарибявания! При Scott обаче рамките са слаба ракия!
Това е от мен и не се засягай Grash! Карй Драг Блейд щом си му фен, просто това не е фитнес-туър колело!
Е, и? До тук не стана ясен смисълът на посланието.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 14, 2007 7:27 pm

:popcorn:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 14, 2007 7:32 pm

TOYAGA написа::popcorn:
Добра идея - тъкмо се чудех какво ми се яде. Отивам до микровълновата и до хладилника. :)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот BG-Rider » Вто Авг 14, 2007 7:36 pm

Темата касае всички, които желаят да карат велосипеди (фитнес-туър) с посочените изисквания (характеристики).
Всеки, който е фен на фитнес-туър велосипедите може да добавя подробности от всякакъв характер (линкове, технически подробности, маршрути, личен опит и пр.).
Всичко останалото, като лични изказвания (не по темата) е напразно!
BG-Rider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 14, 2007 7:39 pm

BG-Rider написа:Темата касае всички, които желаят да карат велосипеди (фитнес-туър) с посочените изисквания (характеристики).
Всеки, който е фен на фитнес-туър велосипедите може да добавя подробности от всякакъв характер (линкове, технически подробности, маршрути, личен опит и пр.).
Всичко останалото, като лични изказвания (не по темата) е напразно!
Чудесно! Само, че трябваше да се изпише половин страница, за да разберем какво точно искаш да кажеш.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Grash » Вто Авг 14, 2007 7:48 pm

BG-Rider написа:...

Ох как се засегнах, ужас, не мога да го понеса. Ей са отивам да се метна... Толкова глупости да изпишеш, не е истина... Нямам намерение да ти обяснявам за предницата... явно не ти е ясно. Нямам намерение да ти обяснявам и за гумите, дето знаеш как е при байковете... Още си млад, имаш време да понаучиш това-онова...

BG-Rider написа:Grash - на теб ти трябва колодрум, а не фитнес-туър велосипед. Тези шосейни бегачи са ти на сърцето, но пак казвам купи си елипсовиден колодрум, с добри наклони и си карай на воля!

:rofl: :rofl: :rofl: , човек номер едно си. Още ли не си разбрал, че това какво аз карам няма значение в случая? В случая не говорим за шосейно, или пистово колоездене. Аз може да карам шосейка, но стилът ми не е road race, а по-скоро спортен вело-туризъм, почти като това за което говориш... нямаш си на идея по какви пътища съм карал безпроблемно, да не споменавам, че съм го карал и off-road доста успешно...
Последна промяна Grash на Вто Авг 14, 2007 8:43 pm, променена общо 3 пъти
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 14, 2007 7:55 pm

@ BG-Rider

Всеки следващ твой пост ме прави все по-голям фен на фитнес-туър велосипедите... Моля, добави подробности от всякакъв характер! :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот BG-Rider » Вто Авг 14, 2007 8:38 pm

Grash - на теб ти трябва колодрум, а не фитнес-туър велосипед. Тези шосейни бегачи са ти на сърцето, но пак казвам купи си елипсовиден колодрум, с добри наклони и си карай на воля!
BG-Rider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 14, 2007 8:48 pm

TOYAGA написа:@ BG-Rider

Всеки следващ твой пост ме прави все по-голям фен на фитнес-туър велосипедите... Моля, добави подробности от всякакъв характер! :)
Сеирджия! :D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 14, 2007 8:56 pm

Pederas!
Последна промяна TOYAGA на Вто Авг 14, 2007 9:01 pm, променена общо 1 път
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Авг 14, 2007 8:57 pm

TOYAGA написа:
NovemberCharlie написа:
TOYAGA написа:@ BG-Rider

Сеирджия! :D

Pederas!
Кой тва? :D
Последна промяна NovemberCharlie на Вто Авг 14, 2007 8:58 pm, променена общо 1 път
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Editor » Вто Авг 14, 2007 8:58 pm

:bowdown: TOYAGA :bowdown:
На това му викам аз човек който зпазва всички правила в форума ! :D
Последна промяна Editor на Вто Авг 14, 2007 9:00 pm, променена общо 2 пъти
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот vitorino » Вто Авг 14, 2007 8:59 pm

Господа, не с лошата.... БГ Райдъра явно говори за трекинг и трекинг байкове. Ама кой кара такова нещо у нас и има ли почва тук - ужасни пътища, шофьори състезатели тнт. А относно предлагането - който търси намира, желание да има.
vitorino

Рейтинг: 1372

Следваща

Назад към Други видове колоездене