sto100jan написа:Аз карах Хакер 3 години по шосе , и черни пътища . Висок съм 185 см/115 кг. Колелото е много здраво , много удобно за катерене , щото е пълен твърдак , и въобще ще останеш доволен. Сложих му гладки гуми , и не съм чувствувал дискомфорт по черен път.
Аз също карам Хакер и мога да направя следните забележки:
1. При каменисти пътища се получава значителен дискомфорт, заради твърдата му вилка. Имам чувството, че вместо кормило, държа в ръцете си къртач машина. Дланите ми посиняват, а китките ме заболяват, защото влизат в ролята на амортисьори :) Разбира се, за шосейно каране твърдата вилка не е никакъв кусур.
2. Хакера е с 6 скоростна касета и по надолнища с по-голям наклон, се върти на празни обороти. Ако автора на темата вземе това колело, трябва да му сложи 8 скоростна, която има хубави предавки за надолу.
3. Хакера се продава с два вида курбели - 42/32/22 или 48/38/28. Последния не е никак удобен за планинско катерене и колелото трябва да се бута на места, където не се налага такова, ако най-малкия венец е с 22 зъба.
4. Стандартните гуми на Хакера са с шарка за асфалт и при катерене на черни пътища не се държат добре, занасят и буксуват. А ти си му сложил още по-гладки и твърдиш, че не изпитваш дискомфорт, което силно ме учудва и навежда на предположения, че караш само на равно :)