Cross Razor или Sprint F1

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Cross Razor или Sprint F1

Мнениеот cgszbh » Сря Мар 05, 2008 11:14 pm

Здравейте, колебая се между тези две колелата незнам кое да си взема http://www.crosscycle.com/products/view/48/razor или http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 12&lang=2&
някой ако има впечетления моля да сподели.
cgszbh

Рейтинг: 1180

Мнениеот ACID BURN » Чет Мар 06, 2008 12:17 am

И сега започваме с въпросите.Кака ще се кара, къде ще се кара.Абе преди да пишеш помисли какъв ще ти е въпроса.Кой може да знае кое колелото за теб?
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот blizzard » Чет Мар 06, 2008 2:36 pm

@ACID BURN 'www.mtb-bg.com' е показал между какви колела се колебае, така че мисля, че стилът му е ясен - май човекът си търси чист фитнес-туър велосипед. :D Т.е. предполагам, че колелото няма да се натоварва с нещо повече от черен път. В такъв смисъл не мисля, че забележката ти да изясни какво търси е уместна, явно вече е свършил тази работа.

@www.mtb-bg.com Ако ти е възможно, погледни двете колела на живо, покарай ги, виж кое ти е по-удобно като рамка. Тъй като и двата производителя не дават информация за теглото, отчети и точи фактор, било то и само на усещане (предвид типа на велосипедите, предполагам, че теглото е от значение). Иначе само на пръв поглед, аз бих избрал Cross-а, защото вилката му е Suntour, а не Zoom, скоростите са Alivio срещу Acera на Sprint-ът, курбелите на Sprint-ът изглеждат някакви съвсем никакви, а на Cross са поне Tourney. Както и колелата на Cross-а са със 36 спици срещу 24 на Sprint. Дори и с тази ексцентрична плетка, смятам, че в ниския клас повечето спици са по-доброто и безпроблемно решение, особено ако си по-тежичък. Единственото, с което Sprint-ът превъзхожда Cross-а е, че спирачките му са Shimano срещу Promax. Когато оглеждаш колелата, виж дали задните венци са на шлици или на резба (ако не знаеш как да ги различиш, погледни статиите за тяхното демонтиране в сайта, там ще ти стане ясно. Ако не - питай.) Ако някое от колелата се окаже на шлици, а другото - не, то това с венци на шлици получава голямо предимство. От снимките ми се струва, че Cross-ът е на шлици, за Sprint-а не мога да определя.
Успех с избора. :agree:
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот cgszbh » Чет Мар 06, 2008 10:40 pm

Благодаря на blizzard за нещата които е написъл.
За съжеление немога да видя колелетата на живо за да ги сравня за това и питам в форума, защото в магазините няма такъв вид колелета. Незнам защо но не са много разпостранени у нас . А аз изкам да си взема такова колело защото другите като планинските и шосейни колелета нещо не ми харесват. Но както и да е ще си взема Кроса.
cgszbh

Рейтинг: 1180

Мнениеот bikerider » Чет Мар 06, 2008 10:47 pm

Сайте, какъв е точно "Другия вид колоездене", който мислиш да практикуваш? Честито на Крос, още от един измъкнаха паричките..
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот D-RIDER » Чет Мар 06, 2008 10:53 pm

Напоследак секи се е зарибил по тоя крос кфо толкоз му харесвате незнам :dunno:
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Мнениеот MIRO A » Чет Мар 06, 2008 10:57 pm

Тази рамка на кроса обаче не е същата като на Raleigh Iceberg. :dunno:
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот blizzard » Пет Мар 07, 2008 4:04 pm

bikerider написа:Сайте, какъв е точно "Другия вид колоездене", който мислиш да практикуваш? Честито на Крос, още от един измъкнаха паричките..

Наистина, не е уточнено какъв е стилът, но тъй като двата велосипеда са с еднакво предназначение, поне моят извод е, че стилът на каране ще се покрива с предназначението на велосипеда - разходка в парка ли ще е, обикаляне по относително гладка настилка ли, туъринг, ако искаш. Човекът моли да му бъде препоръчано едното от двете колела, чиито предназначения се покриват. Не знам защо само на мен ми се струва, че в конкретния случай настояването авторът да изясни в прав текст начина, по който ще кара, не е от такова значение.
И друго, какво имаш предвид с 'Честито на Крос, още от един измъкнаха паричките..' Защо смяташ, че ако авторът си купи Cross, задължително ще остане 'прецакан'? :dunno:
Аватар
blizzard

Мнениеот bikerider » Пет Мар 07, 2008 5:26 pm

имам някакъв скромен опит с колела и вярвам, че мога да позная по-големия боклук...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот blizzard » Пет Мар 07, 2008 6:15 pm

@ bikerider Мисля, че никой, който се навърта във форума от време на време, не се съмнява в авторитета ти на човек, който има задълбочени познания в областта, но все пак може би ще бъде от по-голяма полза за човека, ако дадеш някакви аргументи. Естествено, не си длъжен, но и на мен би ми било интересно да чуя мнението ти, защото явно съм в заблуда.
@ автора Не бързай да купуваш каквото и да било, щом не си сигурен, почакай да се поразвие темата, за да получиш и други отговори, защото може да получиш полезна информация.
Аватар
blizzard

Назад към Други видове колоездене