пистов велосипед Bergamo?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

пистов велосипед Bergamo?

Мнениеот ivanko021 » Пон Юли 07, 2008 9:33 am

Здравейте! Първо искам да се извиня за глупавия въпрос, като първи пост в този форум. Работата е следната: имам пистов велосипед с марка Bergamo Dusika. Рових няколко пъти в интернет, но не можах да намеря каквато и да е информация за такава марка или модел. Велосипедът е стар и кажи-речи не върши никаква работа и си мисля да го продавам, но тъй като нямам никаква информация за марката не знам каква цена да му сложа.

Та молбата ми е ако някой все пак знае за такава марка велосипеди да отдели малко от времето си и да ме насочи доколко е качествен велосипеда и каква цена е разумно да му сложа :) .

Още веднъж съжалявам за глупавия първи пост, но все пак реших да се пробвам с него. :)
ivanko021

Рейтинг: 1200

Мнениеот marsa » Пон Юли 07, 2008 12:25 pm

Като начало това ще да е италианска марка, но и аз не намирам информация.

Защо не покажеш снимки да го видим, може да е нещо интересно, пък и ще се види окомплектовката, която е от голямо значение.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юли 07, 2008 12:48 pm

Ако действително пистов верно,че няма какво да правиш с него.Но си мисля да не е шосе тогава може би ще го продадеш.Но както казаха по-горе дай повече информация.
Митко Ruse

Мнениеот evilzet » Пон Юли 07, 2008 2:00 pm

Марката мисля че е Дусика, а другото е модела.
evilzet

Мнениеот ivanko021 » Пон Юли 07, 2008 2:16 pm

ами начи аз съм леко lame в тая област и май става въпрос за шосеен бегач. Направих няколко снимки, но не бях сигурен какво точно трябва да снимам, затова ако може да ме опътите по-нататък...все пак ето линкове какво съм снимал до момента:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ivanko021

Рейтинг: 1200

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юли 07, 2008 7:41 pm

Аз не мога да го оценя.
Митко Ruse

Мнениеот WrathChild » Пон Юли 14, 2008 8:20 am

65 лв.
Sometimes the same is different but mostly it's the same.
Аватар
WrathChild

Рейтинг: 1711

Re: пистов велосипед Bergamo?

Мнениеот rad4o » Нед Юли 19, 2009 2:49 pm

ако о6те се продава ми пи6и на скаипа: rowing_93 или си кайи твоя :beer: :beer:
nAvsqKade I vuV Vsi4kO s MNogoOo VOLQ !!!! :)
rad4o

Рейтинг: 1194

Мнениеот Олеомак » Вто Юли 21, 2009 1:32 pm

Здравей, друже.
От това, което се вижда, е ясно, че велосипедът е произведен някъде през 80-те или края на 70-те. Притежава здрава хром-молибденова рамка с муфи, което е много добре (в случай че не е усукана, което няма как да се види на снимките). Техническото му състояние също е трудно да се определи, т.е. луфтове по дерайльорите, състояние на главините, сводимост на ботушите на вилката. Ако го занесеш на велосипеден механик, за да го прегледа и постегне, можеш да постигнеш много добра цена.
Силата на този велосипед е, че е вече уникален. Нещо като антика. При подобаващо лустросване в добрия смисъл на думата, можеш да му поискаш до 300 лв. дори. Трудно ми е да преценя какви вложения трябва да направиш преди това. :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот mitk_ » Вто Юли 21, 2009 5:02 pm

Аз купих колело 1989 със скрити жила на спирачките за 100лв.
Бих те посъветвал да го претеглиш на кантар ако е между 11-12кг е среден клас колкото е по-леко толко става по-скъпо.
Рамката наистина е здрава аз така се пребих а рамката не мръдна на мойто.
Ново колело в СПОРТДЕПО бегач струва 400лв.
Междудругото търся да купя такива гуми 700х20 с бял кант ако някой знае къде може да намеря.
mitk_

Рейтинг: 1210

Мнениеот Watanabe » Сря Авг 12, 2009 11:35 pm

Абсолютно подобно желязо ми подариха срещу 30 лева. Някакъв бегач от Англия (Raleigh, SUN, Nottingham) , с ръждясали калници, но видимо качествено и дурако устойчиво. Пари много няма да можеш сигурно да му вземеш, така че остава да си го караш със здраве.

А някой знае ли магазин където да продават 27 " гуми за такива машинки?
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот Ivan_NL » Чет Авг 13, 2009 9:51 am

Приятелю , Съжалявам че щв трябва за разлика от Олеомак да те разочаровам , но колелото изобщо не е спортно а си е най-обикновено туристическо- градско колело. На първата снимка ясно се виждат ушите за клници и багажник , планката на задната вилка за заключалка. Плочата чкъдето е закрепена задната спирачка е също толкова голяма защото е за закрепване на багажник. На предната вилка можеш да видиш стойката за динамо.
Независимо в колко добро състояние са частите ( между впроем не са от добрите) нова касета 5-ца трудно ще намериш , новаите главини не пасват защото задната вилка е по-тясана. Колко пари ще му вземеш - божа работа. Може да намериш някой който иска да си направи ретро колело. За ориентир тук такива ги има гратис или за окло Е20 макс.
Още веднъж съжалявам че те разочаровам , но по-добре да си знаеш , отколкото да се залъгваш.
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Назад към Други видове колоездене