Възхвална тема за Контадор!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Възхвална тема за Контадор!

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Сеп 24, 2008 2:23 pm

Тоа пич наистина заслужава да го споменем с добро, направи нещо историческо. Респект! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 24, 2008 4:36 pm

:agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 24, 2008 8:33 pm

Верно натрупа важни победи.Пети човек с трите обиколки.Харесвах го до онзи ден като му чух гласчето на едно интервю-яма никак не звучеше мъжки.А и сега кой на кого ще носи вода в Астана.Росене как се завързаха нещата а.То направо нямам търпение да ги видя как карат заедно.Ами Басо-тои ми е любимец.Ами Леви ако е в друг отбор като лидер и е същата форма като по време на сегашната Вуелта.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот brumbar » Съб Сеп 27, 2008 12:45 pm

"Харесвах го до онзи ден като му чух гласчето на едно интервю-яма никак не звучеше мъжки."

Смятай Мите като възмажее Контадорето след някоя друга годинка какво ще прави......

Бях се засякъл с Данаил Петров - дето стана втори на обиколката и кара в Benfica- Португалия. Идва да тренира по нашите баирчета и понеже му беше скучно сам, му правих компания. Направихме 2 обиколки по 35 км. и през това време доста си поговорихме за колоездене. Само да споделя, че тукашните баири всички ги катери на голямата плоча, малката въобще не я сложи. Катереше седнал и с лекота мачкаше 53 на 17 и 16, където аз като правило връткам на 39 / 17 и 16.
Както и да е... та той ми сподели, че Контадор наистина е голяма работа - карали заедно в някакви пролетни състезания тази година. Било доста впечатляващо да се гледа как катери.
Аватар
brumbar

Мнениеот старши » Съб Сеп 27, 2008 5:28 pm

Катереше седнал и с лекота мачкаше 53 на 17 и 16

браво юнак...не го познавам, ама профитата карат така

ето го и героят...и той го раздава нещо леко...

а сега познай на какви предавки карат и къде е това...
:)
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
старши

Рейтинг: 1345

Мнениеот brumbar » Съб Сеп 27, 2008 6:20 pm

На този баир ако включиш на голямата тава може и да скъсаш я верига, курбел или направо да сгънеш на две рамката.
Това е Контадорчо на Джирото тази година и по специално етапа по часовник - Plan De Corones - 12.9 км и 1086 м. деневилация + 24 % макс. наклон + черен път...
Като гледам катерят 32 на 28, ама и то може да не ти стигне на тези наклони. То тогава Села яко опъваше жилите на баира и катереше на невъобразимо тежки предавки за трасето, ама Пелизотито му измъкна тогава победата под носа.
Аватар
brumbar

Do Brambar

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 28, 2008 11:40 am

Радвам се, че си добре със здравето и караш.Малко използваш литературната форма преувеличение, но разбирам,че това е за засилване на въздеиствието на изказа.Но нали знаеш,че те харесвам как пишеш.Контадор на снимката мисля,че с компакт предни плочи и излиза да е доста лека предавка но тои така си кара.
Митко Ruse

Re:

Мнениеот TREK_fan » Нед Сеп 06, 2009 4:02 pm

brumbar написа:На този баир ако включиш на голямата тава може и да скъсаш я верига, курбел или направо да сгънеш на две рамката.
Това е Контадорчо на Джирото тази година и по специално етапа по часовник - Plan De Corones - 12.9 км и 1086 м. деневилация + 24 % макс. наклон + черен път...
Като гледам катерят 32 на 28, ама и то може да не ти стигне на тези наклони. То тогава Села яко опъваше жилите на баира и катереше на невъобразимо тежки предавки за трасето, ама Пелизотито му измъкна тогава победата под носа.

Как пък ги преброи зъбите,баце бръм? :lol2: :lol2:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Re: Възхвална тема за Контадор!

Мнениеот brumbar » Нед Сеп 06, 2009 8:31 pm

Като видиш шосейка да буксува на баир - или е 32/28 или колоездача е Денис Меншов :bowdown:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Re:

Мнениеот TREK_fan » Нед Сеп 06, 2009 9:04 pm

brumbar написа:Бях се засякъл с Данаил Петров - дето стана втори на обиколката и кара в Benfica- Португалия. Идва да тренира по нашите баирчета и понеже му беше скучно сам, му правих компания. Направихме 2 обиколки по 35 км. и през това време доста си поговорихме за колоездене. Само да споделя, че тукашните баири всички ги катери на голямата плоча, малката въобще не я сложи. Катереше седнал и с лекота мачкаше 53 на 17 и 16, където аз като правило връткам на 39 / 17 и 16.

На какъв процент баир долу-горе въртеше Дидо на 53/17,16?Щот аз под 4% баир мога да въртя на 53/17,ама отиде ли нагоре шифтвам на 39/17,19,21,24,27 ;)
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Re: Възхвална тема за Контадор!

Мнениеот brumbar » Нед Сеп 06, 2009 9:24 pm

Като ви водих към Стара Загора след като излязохме от града започнахме да изкачваме. Ами точно на това и на следващото изкачване през село Пряпорец от където минахме и ние, Дани караше все на голямата плоча. Аз също мога да изкарам на голяма плоча, но след това чувствам дискомфорт в колената. Имах известни проблеми преди години с лявото коляно и такива експерименти си позволявам да правя 5-6 пъти годишно като ми изперка главата.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Назад към Други видове колоездене