Grande Ballan!!! Forza ITALIA

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Grande Ballan!!! Forza ITALIA

Мнениеот старши » Нед Сеп 28, 2008 8:43 pm

Уникален финал... обстановката а и италианският коментар...
Насладете се... Що се изселвам в Италия...
http://www.youtube.com/watch?v=IfjJTv02ITY

Изображение
Аватар
старши

Рейтинг: 1345

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Сеп 29, 2008 1:40 pm

Спор нема, италянците направиха състезанието! Заслужиха първите три места, но зеха само две. Иначе, аз бех за Валверде, ма явно ше е на следващото първенство. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот botroid » Пон Сеп 29, 2008 5:45 pm

Страхотен спринт на Балан накрая. Издъни курбелите и отряза останалите претенденти. Нямаше кой да му се опре и да го догони, защото останалите от италианския отбор свършиха чудесна работа във предните обиколки - да изтощят с постоянни атаки прехващачите от основната група.
Като видях каква е амосферата на състезанието и страстната публика в Италия, ми стана мъчно, че колоезденето в нашата страна не вълнува хората като цяло. Велосипедите и спорта с тях, тук не са на почит и активно каращите на сериозни разстояния са страшно малко. Една от причините е ниския стандарт в БГ, но основната според мен е, че хората ги мързи да спортуват изобщо, не само колоездене, но и всичко останало.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Митко Ruse » Пон Сеп 29, 2008 6:00 pm

Също съм разсъждавал на тази тема.В Испания само с цел да възпитат шофьорите в толерантност към колоездачите по телевизиите им се е вървяла три години специална програма.В Австрия всичко работи до 16 часа за да имат хората време след това да спортуват и това за което пиша съм се убедил с очите си.Та мисля,че не само хората са бедни и да се наядът и напият е максималното удоволствие но и възпитанието, което се получава от държавата на тази тема е нулево.Аз защо пиша в този форум.Опитвам се да приобщя поне няколко човека към тези който карат сериозно/състезателно/ шосейни колелета.Мисля да съм успял с Тъпото копеле.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Сеп 29, 2008 6:08 pm

Митко Ruse написа:Също съм разсъждавал на тази тема.В Испания само с цел да възпитат шофьорите в толерантност към колоездачите по телевизиите им се е вървяла три години специална програма.В Австрия всичко работи до 16 часа за да имат хората време след това да спортуват и това за което пиша съм се убедил с очите си.Та мисля,че не само хората са бедни и да се наядът и напият е максималното удоволствие но и възпитанието, което се получава от държавата на тази тема е нулево.Аз защо пиша в този форум.Опитвам се да приобщя поне няколко човека към тези който карат сериозно/състезателно/ шосейни колелета.Мисля да съм успял с Тъпото копеле.

И аз така мисла, баце, нема по-хубав спорт от колоезденето, поне в шосейния му вариант. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот старши » Пон Сеп 29, 2008 7:45 pm

Не знам, що така се развиха нещата у нас. Гледах снимките от нашта обиколка и ми стана тъжно. Нищо не е останало. СЕЛСКО БЯГАНЕ...
Що няма часовник-индивидуално и отборно. Че там се решава една обиколка. Ами помня атмосферата от традиционния старт на жълтите павета някога през 80-те. Труд отразяваха събитието, а беше наистина събитие. Имаше дружества, имаше живот, материална база. И всичко беше на ниво. Ами софийският колодрум... трубуните се пълнеха.
Лятото бях на почивка в Италия, Пескиера на езерото Гарда.
Италианците нямат алеи за колела, пътищата им тесни, но си все едно на бягане и колоната се е разтегнала. Всякакви възрасти -от 15-16 до 70 годишни наперени младежи. И всички усмихнати и всеки те поздравява.
Абе не може да се опише с думи..кеф.

Изображение
Лимоне

Изображение
А това е Рива-меката на байкарите. Дотук ми беше преходът през алпите едно време от Гармиш-Партенкирхен.
Аватар
старши

Рейтинг: 1345

Мнениеот triple G » Пон Сеп 29, 2008 9:14 pm

Българското колоездене не върви нагоре според мен, както твърдят някои.

А иначе много ми хареса атаката от външната страна на завоя :bowdown:

Между другото може ли линк със снимки от обиколката на милата ни родина, че във сайта на БКС нищо не намерих :dunno:
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот BluE_Magic » Пон Сеп 29, 2008 10:47 pm

triple G написа:Българското колоездене не върви нагоре според мен, както твърдят някои.

А иначе много ми хареса атаката от външната страна на завоя :bowdown:

Между другото може ли линк със снимки от обиколката на милата ни родина, че във сайта на БКС нищо не намерих :dunno:

http://www.snimka.bg/author_albums.php?author=125569 разглеждай албумите :agree:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Назад към Други видове колоездене