Митко Ruse написа:За тримесичието имам 100 часа тренировка.Което значи уикендите когато е можело навън/щом не е мокро значи е добре/ или тренажор, зала и вървене по стълби.Старал съм се да се вмествам в 60%-70% пулс.Пазя се от ранно влизане във форма или претренирване.Който кара добре сега няма да може налято.Никаде в литературата не се споменава за скорост.Само Амстронг пише, че 4000м. за 8м. и 20сек. като граница м/у сериозно подготвящите се колоездачи.Имаме един участък в Русе само с 10 метра денивилация за 7км 200м та там си правим контролните и ТТ.Та рекорда от август миналата година е 42,5 км/час. и е мой.Но след седмица Стенли кара ТТ на държавното с 20 сек. по-добре.Може би сбърках с формата а може би дъжда ме прецака.Нали ТошкоТодоров го донесе.
look написа:да ви кажа много зависи и от качеството на асфалта ,ако е сравнително нов и без дупки чувствително се увеличава скороста.Вятъра също много ми влияе.Но напоследък си правя една статистика за всяко каране и все се получава 30км средна скорост.
gtc написа:...Надявам се с шосеиката да ми е още по голямо удоволствието от самото каране.
Освен това със загрявката, много важно за да няма претоварвания е да намериш точните предавки. Карай в разнообразни от към наклони местности, за да може да ползваш разнообразни предавки и да свикнеш кога какво ти трябва. Не е зле да опиташ и на равно да ускоряваш постепенно до много висока корост, така ще усетиш много точно при какво усилие се сменя предавка.gtc написа:Благодаря за съвета днес започнах с по бавно темпо минах около 3км,след което започнах да вдигам скоростта,хе почуствах никаква умора и нямаше обичаиното схващтане.Минах близо 30км не почуствах и кои знае каква умора.Надявам се с шосеиката да ми е още по голямо удоволствието от самото каране.
look написа:примерно аз, колкото и да засичам винаги държа 30км в час.Обикновенно карам не повече от 80км на излизане.Терена е шосе с разнообразни наклони.
Явно тенденцията е, че с всяка следваща година си настройвате километражите по- добре, бацеDstupidBastarD написа:При мене средната варира от 34 за 90 км с денивелация от 800м до 14 за 24км и денивелация от 1500м. А, са се сетих, че преди две години с бате Любо правихме 36 средна на Вакарел за 55км. Апа, още по-сега се сетих, че миналата година летото съм правил 38 за 65км, пак там. Тва май ми е рекорда за средна скорост при каране над 50км. Може и по-бързо да съм карал некога, ма сега не се сещам. Може и по-бавно да съм карал, ма не съм толкова шашав, да си признаем.
marsa написа:Явно тенденцията е, че с всяка следваща година си настройвате километражите по- добре, бацеDstupidBastarD написа:При мене средната варира от 34 за 90 км с денивелация от 800м до 14 за 24км и денивелация от 1500м. А, са се сетих, че преди две години с бате Любо правихме 36 средна на Вакарел за 55км. Апа, още по-сега се сетих, че миналата година летото съм правил 38 за 65км, пак там. Тва май ми е рекорда за средна скорост при каране над 50км. Може и по-бързо да съм карал некога, ма сега не се сещам. Може и по-бавно да съм карал, ма не съм толкова шашав, да си признаем.Базикам се, ще акам... ъъ така де
brumbar написа:Правил съм средна 38 с вятър в гърба за около 80 км /Калофер - Стара Загора/ Правил съм малко под 35 средна за 95 км. от Ст.З до град Шипка и обратно. Най-високата средна съм правил скрит зад Голямото хапче /От Казанлък до село Ягода беше към 48 км. час/ след изкачването на Змейово и последвалото спускане към града се закова на 42 км/час. Искам да подчертая, че тази скорост я постигнахме на връщане след като качвахме Бузлуджа с Хапчока и с Кольо /Николай Костадинов/.
brumbar написа:... Кольо /Николай Костадинов/.
brumbar написа:Мерси, ще му пратя поздрави. Доколкото съм запознат, се носят МТБ слухове, че тази година щяло да има цели 3 състезания в Стара Загора. Май ще трябва да избърша калта на байка, дето седи от 2007, че от тогава не съм го карал
Митко Ruse написа:Имаш добре структурирана тренировка.Любопитно ми е с какви прибори мериш ватовите си?
Митко Ruse написа:Имаш добре структорирана тренировка.Любопитно ми е с какви прибори мериш ватовите си?
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 15 госта