Голямо е-пич-но каране: 1000+ км разходка! (шосе)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Голямо е-пич-но каране: 1000+ км разходка! (шосе)

Мнениеот marsa » Вто Юни 02, 2009 11:22 pm

Приятели, от известно време съм се размечтал и мисля, че е крайно време да пристъпя към действие. С две думи това, което планирам е едно много голямо шосейно каране из цяла България, засега с неясен маршрут, време и бюджет, единственото което знам със сигурност е, че искам да изляза от София, да покарам поне 1000км за между 5 и 10 дни и да се прибера у дома.

Повечето от нас са карали от София до Черноморието, но тук става дума за друг вид туристическа разходка. Предполага се евентуално преспиване на открито, много красоти по пътя, много нови запознанства, много снимки, и най- вече много кеф: велосипед и природа.

За съжаление няма да имам достатъчното време, за да си направя една истинска обиколка на България, за каквато биха били неоходими хиляди километри, но живот и здраве - някой друг път.

Сега конкретно на темата:

1. Всякаква компания е добре дошла, възможно е някакво съгласуване във времето, но все пак смятам да тръгна до 10-15 дни.

2. Всякакви съвети и напътствия са добре дошли - нито съм опитен колоездач, нито съм правил толкова голям преход.

3. Приемам примерни маршрути с начало и край - София, възможно най- разнообразни и живописни. Дължина 1000-1500км,
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Re: Голямо е-пич-но каране: 1000+ км разходка! (шосе)

Мнениеот Stuny » Сря Юни 03, 2009 6:36 am

Интересно , това с шосейка ли ? А багаж ?
Stuny

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юни 03, 2009 6:39 am

Добра идея, баце! Аз мога да се включа в един (до морето) или неколко етапа. Идеята ми е да отида в един ден по подбалканската, да спим некъде около Бургас (но тъй като ше носа само кинти, нема да се впиша в твойта идея), на другия ден надоле до турция и евентуално прибиране през Странджа, Родопите и Белмекен. Тва е в общи линии, но идеята ми не е изчистена още, щото не съм решил колко ми се хипарее по пътя. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marsa » Сря Юни 03, 2009 7:26 am

Stuny написа:Интересно , това с шосейка ли ? А багаж ?
С шосейка. Пътувал съм няколкостотин километра с шосейка и големичка туристическа раница (малко по- тежка от бегача), така че не ми представлява проблем, да не говорим, че не ми трябва екстремно много багаж.

DstupidBastarD, баце, предполагам няма да се разберем за темпото... А на мене много ми се хипарее :^: Пак ще тръгна със спален чувал и ше ме хапат комарите.
Аватар
marsa

Мнениеот marsa » Пон Юли 13, 2009 3:28 pm

Идеята се променя, така и не сполучих до момента с 1000+ епичното каране, но ще се ходи на море.

На 6.08.2009 сутринта се тръгва, като не е уточнено къде ще се ходи, но плана е за райнона на Бургас +/-20~30км север/юг. Пътя - два дни със спален чувал между тех :^: (се пак и комарите са хора, трябва да хапнат).

Багаж - само най- необходимото, в раничка, основното ще се носи от приятелката ми в автобуса :rofl: (да се готви). Може и компанията ми, ако се засечем по това време ще са с автомобил(и).

Бюджет - 500лв вкл. транспорт и нощувки.

Компания - приятелката ми, компанията от тук, ако някой се запали, компанията от Люлин :smash: (ще се уточнява).

Записвайте се!

П-с: Тва е туристическа разходка с цел кефене на морето, а не състезание и в никакъв случай няма да се зора за един ден.

П-с2: Има опция връщането да е неколкодневно с нощувка в други градове.
Аватар
marsa

Мнениеот marsa » Съб Авг 01, 2009 10:43 pm

Ъпгрейд на топика.

Събитие: На море с ко'оуо 3

Старт: 06.08.09, към 4ч, София, Люлин

Финал: 07.08.09, към 16ч, Равда, банята на едно китно хотелче

Маршрута ми започва класически с Магистрала до Пловдив, после повторение на миналата година - Ст. Загора - Н. Загора - Сливен - Карнобат... По подбалканския - догодина.

Багажа е спален чувал, гуменки, сандвич; Останалото в рейса.

Ако някой иска да покара с мен, може да пише едно ЛС (основно след Стара Загора).
Аватар
marsa

Мнениеот retrobike » Нед Авг 02, 2009 12:24 pm

marsa написа:Ъпгрейд на топика.

Събитие: На море с ко'оуо 3

Старт: 06.08.09, към 4ч, София, Люлин

Финал: 07.08.09, към 16ч, Равда, банята на едно китно хотелче

Маршрута ми започва класически с Магистрала до Пловдив, после повторение на миналата година - Ст. Загора - Н. Загора - Сливен - Карнобат... По подбалканския - догодина.

Багажа е спален чувал, гуменки, сандвич; Останалото в рейса.

Ако някой иска да покара с мен, може да пише едно ЛС (основно след Стара Загора).

евалата момчетаа
супер много ми се идва с вас ии определено бих го направил ,но имам работа тук която не мога да оставя :banghead: :bawling:
пожелавам ви яко каране иии приятни емоции
кога се връщате?
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот marsa » Сря Авг 05, 2009 6:12 pm

http://weather.bg/bg/indnew1.php?glaven=progn
...смеем ли :crap:

Не е честно. И все пак още се колебая да рискувам ли. Пък и дето се казва нищо не пречи да се върна от един ранен Вакарел мокър като кокошка и толкоз.
Аватар
marsa

Мнениеот marsa » Сря Авг 05, 2009 11:31 pm

Няма едит, продължавам да си спамя темата.

Петък от рейса възнамерявам да сляза на Сливен, от там следва супер лекото трасе от към денивелация (290м за 120км):
http://www.bikemap.net/route/270000
И разбира се тежко от към насрещен ветрец, особено тези дни, както и трафик.

Блазя ми, бацета, защото ще го карам без спалния чувал и ще правим 30 средна за 120км.

Са се хващам да си отпусна малко лагера на предната главина, че гограка стара изтормозена 105-ца си е за смяна :dontknow:
Аватар
marsa

Мнениеот Олеомак » Чет Авг 06, 2009 10:57 am

marsa написа:Петък от рейса възнамерявам да сляза на Сливен, от там следва супер лекото трасе от към денивелация

В петък от Сливен за Равда ... хм ... дано да не е следобяд, друже. Трафикът е изключително натоварен именно в твоята посока.
Ако ми позволиш, ще предоставя на вниманието ти няколко практически съвета.
1. Много внимавай за автомобили, които изпреварват, т.е. движат се срещу теб. Повечето са на принципа "Пай' се са, иде големият великан".
2. Облечи нещо ярко - светлотразителна жилетка би свършила добра работа.
3. Повиши в максимална степен вниманието си в района на с. Трапоклово (след Сливен), с. Венец (малко преди Карнобат) и по време на изкачването и слизането на Карнобатските възвишения (там пътят няма банкет и е ограден с мантинели - ерго, няма място за бягство).
4. Ако минаваш по участъка от магистралата Карнобат-Бургас, преди Бургас (в района на с. Ветрен) ти предстои връщане за разклона за с. Миролюбово и оттам за Равда.
5. Ако избереш през Карнобат-Айтос-Бургас (т.е. не по магистралата), много внимавай за коловози по асфалта, оставени от ТИР-камионите. Това интуитивно те отпраща по към средната част на лентата, което е опасно.
6. От с. Миролюбово до с. Каблешково има участъци от пътя, които не са в добро състояние и такива със скоро нанесено асфалтово покритие. Увличайки се със скорост по вторите, внезапно се натрисаш на първите с всички произтичащи от това последици (спукване на гума, кривене на шина и пр., да не дава Господ) - с други думи, знай, че се редуват. Пак в отсечката Миролюбово-Каблешково има изкачвания със завои без видимост. Много внимавай за изпреварващи автомобили или автобуси с летовници.
7. Ако решиш да минеш през Бургас-Поморие-Несебър-Равда, най-добронамерено те приканвам да се откажеш. Опасен и изключително натоварен трафик.
Дано съм бил полезен. Желая ти весела ваканция и безаварийно пътуване до Черно море! Успехи!!! :) :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот marsa » Чет Авг 06, 2009 1:08 pm

Олеомак, благодаря за изчерпателния коментар на трасето. Миналата година съм карал там, не помня какъв ден беше, но имам най- обща представа за какво иде реч.

А за тая обиколка можеш ли да кажеш нещо?
http://www.bikemap.net/route/270672

Трафика трябва да е с пъти по- малък, но каква е настилката?
Аватар
marsa

Мнениеот Олеомак » Чет Авг 06, 2009 2:05 pm

Трафикът категорично е по-малък. Дори бих казал, че почти липсва.
Единствено в участъка Айтос - Руен има повече движение. Оттам минават тежки камиони за Варна. Настилката е в много лошо състояние. Няма дупки, но асфалтът просто е нагънат. Изкачването до Руен е трудно в условията на постоянно друсане и слаломиране.
По-нататък към Гюловца има дупки. От Тънково до Равда бива.
Като цяло това е един вътрешен път, който не се поддържа много добре, тъй като приоритет номер 1 за отминалия кабинет бе магистрала "Тракия", както е известно ... ;)

И забравих един много съществен факт. Винаги след 14:00 ч. по морето излиза бриз, т.е. започва да духа към вътрешността. Приготви се на около 30-40 километра преди Равда да се сблъскаш с постоянен насрещен вятър. Ако пътуваш сутрин, вятърът ще ти бъде в гърба.
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот endkuro » Чет Авг 06, 2009 4:44 pm

Не е много добра идея да се кара по магистралата, но щом рискувате живота си :) ваша отговорност!
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот marsa » Чет Авг 06, 2009 5:08 pm

endkuro написа:Не е много добра идея да се кара по магистралата, но щом рискувате живота си :) ваша отговорност!
Знам, знам... вие сте на всеки километър... Избора в България за шосейните велосипедисти е или почти да не карат, или изобщо да не карат, за мое най- голямо съжаление. Предлагам да не започваме за пореден път, няма да се каже нищо ново.

Олеомак, отново благодаря, ако времето е хубаво ще покарам от Айтос, пък следващите дни ще търся околоморси маршрутчета, будещи интерес :magnify:

Колкото до вятъра, миналата година тамън от Сливен ме заблъска, беше адския вятър, знам за какво иде реч.

П-с: Ти ако си в този район, може да измислим нещо, ако е така драсни едно лично ;)
Аватар
marsa

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Авг 06, 2009 5:21 pm

[quote="marsa"]
пък следващите дни ще търся околоморси маршрутчета, будещи интерес :magnify:
[quote]
http://www.bikemap.net/route/230493 :popcorn:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 06, 2009 6:30 pm

Марса що не вземеш младежа написъл горния пост ?
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Авг 06, 2009 6:32 pm

Neo_92 написа:Марса що не вземеш младежа написъл горния пост ?

:nono: :nono: :nono: Eй момче внимавай какви ги говориш! :D Аз ако отида до там ще съм умрял, пък да карам .... :bawling:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 06, 2009 6:38 pm

za6tovsenamen написа:
Neo_92 написа:Марса що не вземеш младежа написъл горния пост ?

:nono: :nono: :nono: Eй момче внимавай какви ги говориш! :D Аз ако отида до там ще съм умрял, пък да карам .... :bawling:

Коли , рейсове , влакове , ала бала.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Назад към Други видове колоездене