Бидони?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Бидони?

Мнениеот za6tovsenamen » Сря Юни 03, 2009 10:59 am

С какво пълните бидоните? :dontknow:
Вода? Чешмяна? Минерална? Изворна?
Чай? :D
"Минерали"? :eek3: (изостар)
:popcorn:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Re: Бидони?

Мнениеот Grash » Сря Юни 03, 2009 11:01 am

Аз стартирам от нас със чешмяна вода, по пътя сипвам или минерална или от някоя сонда, и така :) Сипвал съм навремето на Белмекен и от топящи се снегове вода, беше ок, даже със малко мезе :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот D-RIDER » Сря Юни 03, 2009 5:56 pm

Аз го карам на чешмяна и пътйом от чешмите каквато има. :popcorn:
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Мнениеот bullerspike » Сря Юни 03, 2009 6:17 pm

Не ви препоръчвам да пиете чешмяна по принцип,освен ако не искате здравословни проблеми.Най-добре е минерална или изворна.От всичко друго ми пресъхва устата много бързо :agree:
bullerspike

Рейтинг: 1301

Мнениеот marsa » Сря Юни 03, 2009 7:39 pm

За първите 50-100км обикновено ми стига 0,5л бидонче Люлинска чешмяна, след което се взима 1,5л минерална, понакога взимам и 0,5л някаква енергийна напитка от комерсиалните, да си жебуркам устата от време на време :^: А от както е започнало да се залетява, неизменно нося доматки, не са в бидончето, но също съдържат доста вода ;)
Последна промяна marsa на Сря Юни 03, 2009 8:24 pm, променена общо 1 път
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот stilo » Сря Юни 03, 2009 8:06 pm

marsa написа:За първите 50-100км обикновено ми стига 0,5л бидонче Люлинска чешмяна, след което се взима 1,5л минерална, понакога взимам и 0,5л някаква енергийна напитка от комерсиалните, да си жебуркам устата от време на време :^: А от какво е започнало да се залетява, неизменно нося доматки, не са в бидончето, но също съдържат доста вода ;)

От тебе доматите, от мене ракийката и среща горе на баира... :beer:
Нося си минерална вода, ама много рядко пия. Още нямам изградени рефлекси да поддържам енергийния баланс по време на каране. Все чакам глада и жаждата да ме научат, ама с моите кратки преходи не се случва.
Аватар
stilo

Мнениеот PtD » Чет Юни 04, 2009 12:17 am

bullerspike написа:Не ви препоръчвам да пиете чешмяна по принцип,освен ако не искате здравословни проблеми.

Ъ?? Някакви аргументи в подкрепа на това твърдение имаш ли?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bullerspike » Чет Юни 04, 2009 7:23 pm

Под чешмяна вода имам напредвид хлорирана.Не искам да споря с никой нека гугъл се изкаже-

Изображение

Можеше поне да ме изчакаш да се аргументирам и тогава да ми лепнеш минуса.
bullerspike

Мнениеот Grash » Чет Юни 04, 2009 8:31 pm

Не вярвам точно PtD да ти е сложил минус ама карай... Иначе nancom-bg.com, chudesa.net :rofl: и xnetbg.com звучат като доста сигурни източници на информация :bowdown:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bullerspike » Чет Юни 04, 2009 9:02 pm

Че хлорираната вода е вредна го знам и от другаде,но това не е за писане във форум.Както и да е пийте каквото искате и да искам немога да ви спра.Казах,че няма да споря затова спирам с чесането на езици.

@PtD,ако съм те набедил едно ГОЛЯМО извинявай!
bullerspike

Мнениеот PtD » Чет Юни 04, 2009 10:53 pm

Набедил си ме. :D

За хлорирането на водата - теории много. Аз и хората около мен нямаме проблеми с нея. Специално за софийската смея да твърдя, че е една от най-добрите чешмяни води, които съм пил, а аз съм пообикалял насам-натам. Разбира се, зависи в кой квартал си и колко е стара водопроводната мрежа там.
Аватар
PtD

Мнениеот Митко Ruse » Пет Юни 05, 2009 10:42 am

Много съм против да се пие вода от крана.Особенно последните години когато падна качеството на какво ли не в БГ.Но искам да споделя опита на стари колоездачи от преди 30 години когато водата от крановете бе съвсем друга.Бича но колоездача през летния период е стомашното разтроиство.Лятото се стараем да влезем в спортна форма и организма е доста натоварен а това намалява защитните сили.При това се пие много вода направо с литри.Та се е практикувало всеки да си носи от родното място вода и да си пие от нея като не я сменя.През 2007г. два дни преди държавното първенство бях на подготовка в Ичера/15км от Сливен/.Селото имаше затруднения с водата и я пускаха привечер за час.Аз за да не ходя с щпаиковете да търся минерална вода си налях 200гр. от крана и излязох на тренировка.Още вечерта се превърнах на бояджииски пистолет.На състезанието се опитах се да карам часовник и едвам не легнах в канавката.Общия старт го забравих.За това снимах с камера цялото състезание.Миналата година преди световното бях отпуска на море със семеиството.Влязох един път в морето за 10мин. и колкото да си стисках устните навярно съм лапнал малко морска вода и отново бояджииски пистолет.Извода, е че като се кара яко много трябва да се внимава какво се пие.
Митко Ruse

Мнениеот PtD » Пет Юни 05, 2009 11:26 am

Определно в рОдината има местенца, където е по-добре да се пие бутилирана вода.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юни 05, 2009 2:09 pm

PtD написа:
bullerspike написа:Не ви препоръчвам да пиете чешмяна по принцип,освен ако не искате здравословни проблеми.

Ъ?? Някакви аргументи в подкрепа на това твърдение имаш ли?

Най-малкото все още голяма част от преносната мрежа е от стари и кородирали тръби. И вкуса й е кородирал.
Затва когато реша да си взимам течности за каране, обикновено използвам минерална вода за Изостарчето.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Митко Ruse » Пет Юни 05, 2009 3:14 pm

Като казахте вода и изастар та се сетих.Някои път забравям неизпит изостар в бутилката и нали в него има и въглехидрати то мухлясва.Досега не съм открил добър начин за почистване.
Митко Ruse

Мнениеот crib » Пет Юни 05, 2009 4:15 pm

Митко Ruse написа:Като казахте вода и изастар та се сетих.Някои път забравям неизпит изостар в бутилката и нали в него има и въглехидрати то мухлясва.Досега не съм открил добър начин за почистване.

Мисля, че заради това повечето шишета са прозрачни, или поне бели - за да ги изхвърлиш когато започнат да плесенясват. Нито усилено търкане, нито миялната за чинии не е успяла да ми ги измие хубаво.
crib

Мнениеот stallion » Пет Юни 05, 2009 6:45 pm

Аз я карам на водата от чешмите из града, понякога вземам и по някой Pit Bull
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Мнениеот endkuro » Пет Юни 05, 2009 8:52 pm

Студена минерална вода, обаче пия малко от нея. Общо взето си плакна устата и си поливам главата(в жегите), пия малко, че после натежава :P Чудил съм се дали да не зареждам от вкъщи с някаква по-различна напитка, някой от вас прави ли го и с каква?
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот PtD » Пет Юни 05, 2009 11:10 pm

endkuro написа:Студена минерална вода, обаче пия малко от нея. Общо взето си плакна устата и си поливам главата(в жегите), пия малко, че после натежава

Странен начин да пилееш ресурса. За какво го мъкнеш на гръб - да се поливаш с него :magnify:
Аватар
PtD

Мнениеот notty » Нед Юни 07, 2009 2:50 pm

Митко Ruse написа:Като казахте вода и изастар та се сетих.Някои път забравям неизпит изостар в бутилката и нали в него има и въглехидрати то мухлясва.Досега не съм открил добър начин за почистване.
Митко аз имах малко в моята и бащата нали бачка в Оргахим и ме снабди с малко разтвор на сярна киселина(слаб разтвор) и туря вътре и оставям една вечер. На сутринта малко основа ми беше зел сложих и се неутрализираха и сега е като ново ;)
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот Анелия » Сря Юни 10, 2009 4:05 pm

Мъкна много вода с мен. Едно бидонче 700 мл и 1,5 л шише в раницата. Особено сега в жегите ги пълня по няколко пъти от където видя чешма по пътя и все свършват. За възстановяване на солево-електролитния баланс си бях взела един Изорей за след каране, но си седи цял откакто разбрах, че бирата има същата функция :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот Митко Ruse » Пет Юни 12, 2009 10:54 am

Бравус на таквизи хора!!!Бирата е убиец на смърта!!!
Митко Ruse

Мнениеот endkuro » Пет Юни 12, 2009 8:54 pm

Не прекалявайте с биричката :beer: не че има лошо, просто повече от една бира забавя рефлексите ви, което е опасничко.
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот Анелия » Пет Юни 12, 2009 11:12 pm

Анелия написа:за след каране
Аватар
Анелия

Мнениеот marfi » Пет Юли 31, 2009 10:07 pm

Каква вода? Какви бидони?

От 2 седмици си причинявам зверската тренировка - Люлин Банкя и след това качвания до Клисура без бидон - устните вече спряха да ми се цепят и всеки път съм свеж все повече километри :)

Ако е много жегаво (или ветровито)се пие от некоя чешма в Банкя, ако не - не се пие, чак в нас от крана.

Оня ден видях бая зор, @Grash и @marsa бая ми се чудиха :)

Ама добре, че са военните от поделението в Клисура да ни напоят :)

Но стига съм се отклонявал, гледам да карам без вода - едно защото и най-скъпия бидон се вмирисва след кратка употреба (най-вече като опразнее и го напиче) и второ защото карам на малки разстояния.

Най-добрата оферта би била Isostar с подарък бидон, караш пиеш, възстановяваш загубеното, свършваш кутията с Isostar - хвърляш и бидона.

Не карайте на redbull, не ви трябва таурин и кофеин, а нещо с което да възстановявате :)
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот perfor » Нед Авг 02, 2009 1:17 pm

Пълня си минерална от бутилка в бидона и презареждам от чешмите по пътя или с бира :eyebrow:
Ich trinke um meine Probleme zu ertrinken, aber diese Bastarde koennen schwimmen!
Аватар
perfor

Рейтинг: 1220

Назад към Други видове колоездене