Тема за коментари на Тура

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Тема за коментари на Тура

Мнениеот Neo_92 » Нед Юли 05, 2009 3:48 pm

Та предлагам в тая тема да коментираме етапите всеки ден , преди това , докато ги гледаме или след това ...

И не на последно място да коментираме лафовете на тандема СС
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Re: Тема за коментари на Тура

Мнениеот Neo_92 » Нед Юли 05, 2009 3:53 pm

А ето на този сайт може да следите тура постоянно , по скоро то показва кой къде е , на колко минути е основната група и т.н. http://www.letour.fr/indexus.html

то там си пише на един голям бар - FOLLOW THE TOUR DE FRANCE LIVE WITH .....
Аватар
Neo_92

Мнениеот triple G » Нед Юли 05, 2009 4:09 pm

Камен Станчев - първи опити за свързани изречения. :bowdown:
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот brumbar » Нед Юли 05, 2009 4:57 pm

Наблюдава се еволюция в отношението им към Ланс от Джирото насам. Докато го критикуваха сега вече му отдават заслуженото. Все пак навярно са проумяли накрая, че да изостанеш с 30 секунди на най-добрия часовникар в света след 4 годишно прекъсване хич не е майтап :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Нед Юли 05, 2009 5:00 pm

triple G написа:Камен Станчев - първи опити за свързани изречения. :bowdown:

Сега като проговори, остава да проходи и да почне да кара колело :D
Най важно беше обяснението за спринтьори и катерачи - " Катерачите могат да катерят баири , а спринтьорите могат да спринтират по равно. "
Тоа коментар просто уби всичко детско в мен :bowdown:
Аватар
Neo_92

Мнениеот sportacus » Нед Юли 05, 2009 5:04 pm

Хора стига сте ги плюли тия коментатори. Ясно че ръсят по някоя простотия, но повярвайте ми - в предаване на живо е трудно да "плещиш" нонстоп. Докато не участвате в предаване на живо и не видите за кво иде реч - не бъдете толкова строги.
Аз лично съм научил много информация от двамата коментатори, а вярвам и всеки от вас. :peace:
Аватар
sportacus

Мнениеот Neo_92 » Нед Юли 05, 2009 5:14 pm

Ето го моя човек :bowdown: Трябваше да спечели днеска нема кога иначе , егати кефа :clap:

Баце никой не оспорва че СС не разбират , но живеят в миналото и не са наясно с некои работи , и не ръсят по малко простотий , но не и прекалено много, да кажем че пускат достатъчно лафове :D
Аватар
Neo_92

Мнениеот x6x » Нед Юли 05, 2009 5:52 pm

sportacus написа:Хора стига сте ги плюли тия коментатори. Ясно че ръсят по някоя простотия, но повярвайте ми - в предаване на живо е трудно да "плещиш" нонстоп. Докато не участвате в предаване на живо и не видите за кво иде реч - не бъдете толкова строги.
Аз лично съм научил много информация от двамата коментатори, а вярвам и всеки от вас. :peace:

Имат много фактологични грешки! :( Признавам, че научих доста неща, но те не са от информацията "снесена" от дуото, а от насоката която са дали. ( грешките си ги поправят след ден,два)
Ако "чаткаш" английски или руски - сравни ерудицията на коментаторите от британския и руски Евроспорт. А и хумора им дори :)
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот x6x » Нед Юли 05, 2009 6:00 pm

brumbar написа:Наблюдава се еволюция в отношението им към Ланс от Джирото насам. Докато го критикуваха сега вече му отдават заслуженото. Все пак навярно са проумяли накрая, че да изостанеш с 30 секунди на най-добрия часовникар в света след 4 годишно прекъсване хич не е майтап :agree:

Докато ги "дереше" не го харесвах! Сега изглежда помъдрял и дава ясен сигнал защо се състезава(не, че няма 2 наум).Е, не могат да не го оценят шовинистичните маймуни.
Аватар
x6x

Мнениеот Neo_92 » Нед Юли 05, 2009 10:45 pm

Обаче не ви ли изкефи моя човек къв финал напри днеска ,а ? :bowdown:

Утре етапа пак е за спринтьори , давайте прогнози.
Според мен моя човек може да направи нещо като на Джирото - да си земи равнинните етапи и после или да си иде или да продължи колкото да завърши обиколката. И Канчелара може да влезе в челната тройка според мен. :dontknow:
Аватар
Neo_92

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Юли 06, 2009 12:07 am

Да питам аз. Преди някакви месеци тук във форума някой даде някакъв линк към една електронна страница, от която можеше да се свалят етапите (в Тур 2008) така, както си ги предаваха по телевизията (в пълен формат и аз не знам как да го кажа). Та някой знае ли някаква такава страничка, че на официалната (дадена по-горе) не видях такава екстра.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот x6x » Пон Юли 06, 2009 2:51 am

azsa-bachinito написа:Да питам аз. Преди някакви месеци тук във форума някой даде някакъв линк към една електронна страница, от която можеше да се свалят етапите (в Тур 2008) така, както си ги предаваха по телевизията (в пълен формат и аз не знам как да го кажа). Та някой знае ли някаква такава страничка, че на официалната (дадена по-горе) не видях такава екстра.

Имаше един юнак "американец" който качваше по 10Х10мин. всеки етап от Джирото и Дофинето, но в момемнта го няма в "Тубата"
Като го мерна ще дам линк към страницата му!
http://www.youtube.com/watch?v=jpWTXmq9lZw&feature=fvst
http://www.youtube.com/watch?v=sE8zhUYMHA4
Аватар
x6x

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 06, 2009 5:58 am

И на мен ми трябва такъв линк , защото днеска няма да имам възможност да го гледам , та ако някой ми даде линк където може да гледам етапа довечера ще съм му много благодарен.
Аватар
Neo_92

Мнениеот blitz0 » Пон Юли 06, 2009 6:55 am

Или пък някой ако може да записва нашия евроспорт (естествено с коментарите на СС) и да ги качи някъде.
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот brumbar » Пон Юли 06, 2009 7:11 am

Всяка вечер по евроспорта дават обширен репортаж за най-интересните моменти от деня и за последните 20-25 км на запис с коментарите на СС :agree: .
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот blitz0 » Пон Юли 06, 2009 8:22 am

Абе друго си е да седна и да го гледам на спокойствие като имам време.
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юли 06, 2009 9:17 am

Уф аз имам представка "тунер тв" с цел да си записвам етапите от ТВ то защото съм на работа през деня.Ама нещо не се получи.Като нагласиш програмата кога да си тръгне и да ти записва и би трябвало да е ок но при смущение в захранването и сигнала се изключва записването.Та така де не мога да се справя.Ще опитам чрез евроспорт плеера да направя нещо.Дали има и други идеи?
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Пон Юли 06, 2009 10:14 am

Като не можеш да гледаш, поне не ти пречи да слушаш. Влизаш на сайта на eurosport.ru , търсиш коментара на живо и слушаш руския коментатор как се пени :D
Ако си поиграеш и потърсиш, също може да намериш начин и да гледаш тура в нета, само качеството на картинката ще е доста зле.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот did » Пон Юли 06, 2009 10:55 am

Вчера щях да се напикая по едно време от коментарите, после щях да повърна, после пак да се напикая... Добре че тоалетната ми е наблизо. Днес ще гледам с лист и химикал и ще си водя записки.

Един куешчън към експертите: И днес ли Кавендиш ше печели бре? Взе да става скучно. Гледаш 5 часа, а всичко интересно става за 30 секунди, пардон, за 3 секинди.

Ха дано да има някви по-сериозни бегълци, че гледането да си струва белите косми от слушането на коментаторите. Не че с тия 80 РАВНИ километра преди финала някой самотен беглец има шансове де...

Впрочем, ако искате да си свалите GPS трак на етапите, да им гледате сякви детайли без да имате софтуер и т.н., може да фърлите едно очо на http://bicycling.trimbleoutdoors.com/vi ... pId=429313 . Това е линка за 3 етап, но има и останалите.

уф... хайде да идва тоя седми етап най-после.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот x6x » Пон Юли 06, 2009 3:38 pm

Какво е имало в бидончето на К.Станчев ?? Някой ако знае да каже, че съм силно притеснен.
Аватар
x6x

Мнениеот triple G » Пон Юли 06, 2009 4:03 pm

Абе Камен да не е захвърлил де росата за велосипед Драг - качество на добра цена. :dontknow:
ПП Мислех че кара Старт Шосе
triple G

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 06, 2009 5:14 pm

Баце Станчев: "Моят добър приятел Стефчо кара много, много скъп Велосипед, той иска да е №1" Евалата, баце Стефчо! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот did » Пон Юли 06, 2009 5:26 pm

:rofl:

Камерата показва старинен амфитеатър.
С1: Този колодрум е много стар. Построен е малко след римския.

:rofl:

Камерата показва полуразрушен замък, чудно красиво шато...
С1: Интересно изглежда този замък
С2: Изглежда зле поддържан.
С1: Ама той е от 12-ти век.
С2: Ааааа...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот k0k0 » Пон Юли 06, 2009 5:44 pm

Добре де кефи ме Ланс.. ама тия се оляха.. изкараха го свръх човек..
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 06, 2009 6:10 pm

k0k0 написа:Добре де кефи ме Ланс.. ама тия се оляха.. изкараха го свръх човек..

Той е ...

DstupidBastarD написа:Баце Станчев: "Моят добър приятел Стефчо кара много, много скъп Велосипед, той иска да е №1" Евалата, баце Стефчо! :bowdown:

А бе кой е баце Стефчо , случайно да е от форума и ква машинария кара ?

Иначе евалата пак на моя човек , много готин етап , като за равнинен , и все пак най- много се изкефих на моя човек, много яка работа на Колумбия :eyebrow: Кавендиш форевър бацета

п.с. Тия ако не спрат да говорят глупости относно скъпите шосейки , и да отказват хората , ше им пратя 123012390123912 имейла с псувни :banghead:
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 06, 2009 6:23 pm

Аз па съм особено вчепетлен от изказването, че се спринтира на 53/11-12. Като гледам как въртът с каданс 160-170, теа требва да минават финала с 100-110км/ч. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 06, 2009 6:35 pm

DstupidBastarD написа:Аз па съм особено вчепетлен от изказването, че се спринтира на 53/11-12. Като гледам как въртът с каданс 160-170, теа требва да минават финала с 100-110км/ч. :bowdown:

А бе баце СС рулират отсекъде , брат ми който е на 13 години , и си няма грам понятие от КОЛЕездене , влиза , заслуша се за 3 мин. в блажените коментари на небезизвестното дуо , и само седи и вика: Кви са тия бе , тия нормални ли са? :rofl:
Аватар
Neo_92

Мнениеот brumbar » Пон Юли 06, 2009 7:14 pm

Не искам "да наливам вода в мелниците" на хората критикуващи дуото СС, но днешното изказване за "доживотната гаранция" на велосипедите на Драг и това, че на скоростите, плочите, централното и ръкохватките нямало какво да се чупи и износва - просто тези хора или правят ТИТАНИЧНА реклама на Драг или наистина хич не се замислят като говорят. Не мога да си представя как някой производител на рамки ще даде доживотна гаранция и на компонентите с които ги сглобява :nono:
Иначе днес за етапа, поне аз видях нещата така. Очевидно, че Брюнел иска да зарадва дедо Ланс така че поне още веднъж да облече жълтата фанелка през кариерата си. За мен е очевидно, че днес Астана не караха срещу Контадор, защото всички преки конкуренти на Контадор се намираха в неговата група, а не в групата на Армстронг. Това е просто жест към стария Ланс. Като започнат баирите, Конта ако е наистина във формата в която се предполага че е, без проблеми би трябвало да прави разлики на преките си конкуренти, а Ланс за съжаление ми се струва, че не е в такава форма, че да издържи до края в челото. Драма за мен би се получила, ако във възлов етап Конта изпадне в криза и не се намери никой от Астана, който да му помогне в този момент.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот did » Пон Юли 06, 2009 8:44 pm

Бацета, след като 3 дни гледах Тура по Евроспорт и слушах С1+С2, научих следното:

1. Ако искам догодина да спечеля Тура, трябва просто да си купя някакво колело на Драг, гривничка на livestrong от Веломания и икона на Ланс.

2. Френските замъци от 12 век са се поразпаднали, защото се зле поддържани.

3. Колизеумът в Рим всъщност е бил Колодрум.

4. Всеки, който не е съгласен нещо с коментаторите, не е карал никога велосипед.

5. Ако сте карали някога велосипед и не сте съгласни с коментаторите за нещо, вижте точка 4.

6. Няма смисъл да се дават повече пари за шосеен велосипед, отколкото струва някой ДРАГ. Оттам нагоре, всичко е за малоумници с много пари.

7. Вече има ДАЖЕ и планински велосипеди, които струват колкото състезателните велосипеди, т.е. по 5000 лева. Оттам нагоре... виж точка 6.

8. В България няма смисъл да се купува шосейно колело, понеже наградата в играта на СС не е шосейно колело. Най-добре е шосейните състезатели тук да не си купуват състезателни, а планински велосипеди.

9. Всички състезатели и треньори допускат стратегически грешки, които не биха се случили никога, ако на тяхно място бяха нашите мили коментатори.

10. ...

...

Мога да ги докарам до 200, само за 3 дни коментари, ама ще ми се счупи масата. Все пак, листовете със записки и химикалката ми стоят на масата.

Жена ми вече трети ден гледа тура :deal:
Накрая ТЯ ме помоли да оставя състезанието, щото накрая днес беше наистина интересно, ама да спра звука и да пусна радиото.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот triple G » Пон Юли 06, 2009 8:46 pm

Абе връщам се малко назад във времето, но във втория етап не ви ли се стори, че първо Кавендиш бутна оня с ръка, а после той бутна Кавендиш

ПП Вижте на 4:10
http://www.youtube.com/watch?v=bMx8Xcfe4pc
triple G

Следваща

Назад към Други видове колоездене