Покана за масовка

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Покана за масовка

Мнениеот marfi » Сря Авг 12, 2009 3:16 pm

През Август 2009 Вячеслав Стоянов стартира нова велосипедна експедиция с обиколка на Гръцкото крайбрежие. Ще прекоси Македония и ще пътува по крайбрежието на Гърция с обща дължина на обиколката 4000 км. Експедиция ще бъде продължение на мисията „Живот без боклуци” като сравнение на Йонийско, Критско, Егейско и Бяло с Черноморско крайбрежие.

Началото на експедицията ще започне с вело шествие на 15 август 2009 г. 11:30 часа от НДК (София) и ще мине през 5-те кьошета, Руски паметник и ще продължи докрая на алеята по бул. Цар Борис III

Предлагам да се присъединим и да направим масовката, с която да реабилитираме велосипедистите като пълноправни участници в движението в столицата.

Група у фейса
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Re: Покана за масовка

Мнениеот marfi » Чет Авг 13, 2009 12:56 pm

Далеч по-важна ще е масовката в рамките на инициативата "Свобода а не страх 2009"

На 12 септември 2009 г. (събота) в 11:00 часа всички заинтересовани граждани по целия свят ще се съберат да протестират под мотото

“Свобода, а не страх 2009 – Да спрем манията за подслушване”.

В София протеста ще е пред НС.

Какво да си носим:

- стари мишки, клавиатури или части от компютър, които да закачите сами на дървото на срама
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот tinki_rs » Нед Авг 23, 2009 3:16 am

Има още една иниациатива която се провежда по целия свят но не и в България - Critical Mass
Това мероприятие се провежда секи последен Петък от месеците независимо лятото на 40 градуса или зимата -10.
Бил съм само 1 път миналото лято и е много яко. На червено спира само началото на колоната от колелоездачи след като се мине през кръщовището група от по 2-3-ма застават пред колите и не им позволяват да тръгнат кога е зелено за тях и червено за колоната от колела която не спира. Събират се много хора дори има колела със малки ремаркета прикачени за тях на които има тонколони за музика и става яка лудница.
Ето това е клипче за да добиете представа колко хора се събират http://www.youtube.com/watch?v=6CYgSDd478c Шофиорите не правят проблеми дори подкрепят като натискат клаксони. От тази иниациатива е тръгнала друга която се случва един път в годината Naked Bike Ride - Голо каране на него не съм бил а и не мисля да ходя щото няма много мацки само пръчове а и гледката на някои гол дебел мъжки задник предмен не ми допада :)

Ето ви 2 идеи сега остава да ги осъществите поне в София :)
tinki_rs

Рейтинг: 1200

Мнениеот azzmaster » Нед Авг 23, 2009 9:28 am

Критикал мас вече се състоя в София няколко пъти...
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот Grash » Нед Авг 23, 2009 9:41 am

azzmaster написа:Критикал мас вече се състоя в София няколко пъти...

Аз само за един път се сещам, когато можеше да се говори за нещо като critical mass, и тогава идеята беше по-скоро за преброяване, но се изсипа маса народ :D
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Назад към Други видове колоездене