Покана за каране на шосейки

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Покана за каране на шосейки

Мнениеот Митко Ruse » Чет Авг 13, 2009 2:46 pm

Още на Държавнато възникна идеята да се съберем и да покараме още малко тази година/нещо е рано да закриваме сезона/.Разговаряхме с Бръмбара да запази места в някоя хижа на Бузлуджа и към края на месеца да се съберем съфорумниците и да покараме.Подканвам го още веднъж да свърши работата като организатор.Подкрепяте ли идеята?
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Re: Покана за каране на шосейки

Мнениеот Grash » Чет Авг 13, 2009 2:52 pm

Митко Ruse написа:Още на Държавнато възникна идеята да се съберем и да покараме още малко тази година/нещо е рано да закриваме сезона/.Разговаряхме с Бръмбара да запази места в някоя хижа на Бузлуджа и към края на месеца да се съберем съфорумниците и да покараме.Подканвам го още веднъж да свърши работата като организатор.Подкрепяте ли идеята?

Аз нямам нищо против, само дето Бузлуджа ми е далече...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Чет Авг 13, 2009 2:57 pm

Русенци подкрепяме идеята и ще доведа тези, които не караха на държавното.Колкото на краш е далеко толкова и на нас.На Бръмбара е най-близо ама нали той ще е организатор.
Митко Ruse

Мнениеот sam_u_rai » Чет Авг 13, 2009 3:03 pm

Да каже Бръмчо дали може да организира спането и по кое време, та както разбрах на много от вас не им се юрка 200км бреветки. А може за два дни по 40-50км на скорост ще е по-добре? Това е като идея, не сома да се качим и да слезем или да се напием на Бузлуджа.
Идейки трябват повече глави по-добре.
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот Митко Ruse » Чет Авг 13, 2009 3:21 pm

Щом ще има пиене удвояваме състава.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Авг 13, 2009 3:50 pm

Митко Ruse написа:Още на Държавнато възникна идеята да се съберем и да покараме още малко тази година/нещо е рано да закриваме сезона/.Разговаряхме с Бръмбара да запази места в някоя хижа на Бузлуджа и към края на месеца да се съберем съфорумниците и да покараме.Подканвам го още веднъж да свърши работата като организатор.Подкрепяте ли идеята?

Идем, баце! Кво ше кажете за 21-23-ти август? Петък пристигаме (аз ше идем на ход - 210км са), спиме некъде там, на другия ден караме, а за неделята ше видим кво ше правим, или караме сутринта и ... абе, аз ше преспим и в неделя вечер в такъв случай и на другия ден си се прибирам. Некви идеи относно дните, графика, маршрути? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Deerde » Чет Авг 13, 2009 5:24 pm

:D На мен много ми допада идеята за такова събиране някаде около Казанлък, Стара Загора.И ако е края на месеца примерно от 28 нататък ще съм още по-радостен защото до тогава съм зает и и да ми се иска незнам как ще стане,колкото до събирането мисля, че ще мога да дойда с 4-5 приятелчета(ако разбирасе и на тях им допадне идеята) от Велико Търново и околностите и да дойдем с тях но това пак зависи от датите които ще решите защото ще трябва да си вземат отпуска момчетата.
Общо взето както се разберете.Аз ще се съобразявам с вас ако пък не ми е удобно тогава,здраве да е може би някой друг път ;) :bowdown: :bowdown:
Аватар
Deerde

Рейтинг: 1252

Мнениеот rosty_sz » Чет Авг 13, 2009 5:30 pm

И аз съм навит, дори мога да помогна на бръмбъра ако иска, нали сме си градски. В момента съм в чужбина и в неделя се връщам.
Между другото от вчера си мисля, че прохода Хаимбоаз е с чисто нова настилка и все още е затворен за автомобили.
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот did » Чет Авг 13, 2009 6:45 pm

rosty_sz написа:И аз съм навит, дори мога да помогна на бръмбъра ако иска, нали сме си градски. В момента съм в чужбина и в неделя се връщам.
Между другото от вчера си мисля, че прохода Хаимбоаз е с чисто нова настилка и все още е затворен за автомобили.

Още по-добре - вече е отворен, но само двете платна. Третото е направено, но е забранено за ползване от автомобили, понеже има проблеми с документацията ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот rosty_sz » Чет Авг 13, 2009 6:59 pm

Третото платно е образно казано. Просто е добавено трето платно на някои места за да се улесни изпреварването. Жалко че сме изтървали да покараме докато не го бяха пуснали сега ще е пълно с камиони.
rosty_sz

Мнениеот Deerde » Чет Авг 13, 2009 7:48 pm

И двамата сте в грешка официално все още не е отворен прохода и все още има бариери от двете страни и полицаи от страната на Велико Търново,миналата седмица ходих до село Въглевци (по работа с колата) а за него няма друг път освен от там, след 7 вечерта казаха,че нямало проблем за колите.Но камиони не пускат до колкото знам.На отиване не срещнах коли по пътя, на другия ден като се прибирах се разминах с една две и един колоездач със сшосейка и дисаги на нея.Мисля,че щом него са го пуснали значи и вас ще пуснат.Пътят е супер няма грешка.Пазачът на бариерата каза че всико е готово само чакали някаква комисия по одобряването да минат по трасето на инспекция и щели да го пуснат,но незнам кога е това :dontknow: А аз мисля ако идвам на сабирането да мина от там, дали ще има коли или не,оставям всияко на късмета :D
Които е наблизо и му се кара в тази посока да използва докато не са пуснали и с......е камиони, че ще карат като луди. Успех!!!
Аватар
Deerde

Рейтинг: 1252

Мнениеот brumbar » Чет Авг 13, 2009 7:50 pm

Тази събота ще ходя на Бузлуджа да се пробвам да си бия рекорда на изкачването и ще огледам какви са условията на хижите. Ако не е Бузлуджа може да се пробваме на Узана примерно или някое хотелче в Шипка или Казанлък. Само трябва да се разберем коя седмица точно ще го правим за да можем да резервираме. Хайде дискутирайте и се разбирайте. Не е зле да гледаме и прогнозите за времето.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Авг 13, 2009 7:52 pm

Дотука имаме две предложения:

21-23- ти от тъпото копеле
следващия уикенд (май се пада 29-30, началото на Вуелтата) - от Дирди

Други предложения? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Чет Авг 13, 2009 8:07 pm

Ей сега се чух с бате Виолет. Стори ми се разумен неговия довод за това, че горе в планината сутрин е доста хладно и хич не е добре да се тръгва на каране със спускане, та предвид това предлагам да си направим лагера в град Шипка и от там можем да отпрашваме по всякакви баири :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sam_u_rai » Чет Авг 13, 2009 8:13 pm

brumbar написа:Ей сега се чух с бате Виолет. Стори ми се разумен неговия довод за това, че горе в планината сутрин е доста хладно и хич не е добре да се тръгва на каране със спускане, та предвид това предлагам да си направим лагера в град Шипка и от там можем да отпрашваме по всякакви баири :agree:
Прикачени файлове
Brum.rar
(1.58 MiB) 87 пъти
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Авг 13, 2009 8:15 pm

brumbar написа:Ей сега се чух с бате Виолет. Стори ми се разумен неговия довод за това, че горе в планината сутрин е доста хладно и хич не е добре да се тръгва на каране със спускане, та предвид това предлагам да си направим лагера в град Шипка и от там можем да отпрашваме по всякакви баири :agree:

Напълно подкрепям. Освен тва, аз ше дойда практически без багаж, така че предпочитем да нощувам на то-ниско и сутрин да загревам по баира. :eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Чет Авг 13, 2009 8:28 pm

@ТК - Баце, няма ли да пътувате с кола от София или смяташ да идваш сам :dontknow: По-добре да дойдеш свеж и отпочинал отколкото да връткаш километри до Шипка.

@Самурайчо - този "бръм" ако е поздрав мерси. По принцип идеята е да се покара повече баир - Бузлуджа, Узана Шипка. На другия ден за разпускане може да отидем и да качим хижа "Каваклийка" - не може да се сравни с Милини скали, но си има доста стръмни участъци. С баце Виолет ще прослушаме този маршрут в Неделя :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот retrobike » Чет Авг 13, 2009 8:58 pm

лелелелеллеле е да му е** мамата супер много ми се кара с вас и тъкмо се бях навил иии сутринта стажам да ходя да купя някой джаджи ии претърпях злопулука.бутнаха ме в трамвайните релси ии съм с много яко раздиране на целите крака ии едвам си сгъвам краката за да ходя камоли да карам да не говорим че ми е пукант средният пръст ии като катеря на ръце или като дърпам спирачката изпитвам неустойма болка ии така :crap:
сажалявам момчета не ме бройте :banghead: :banghead: :banghead:
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот rosty_sz » Чет Авг 13, 2009 9:31 pm

Васко, разбирам, че те влекът баирите и Виолетко ми е ясен ама нали идеята е да се съберът повече хора. Нека маршрутите да се съобразени с това. Ако смяташ да се качат всичките баири от предния ти пост то май е по добре да закрием темата и да се уговорите с ТК на ЛС. Предлагам да оставиш : някой баир от околията и за другата година :D :D
rosty_sz

Мнениеот brumbar » Чет Авг 13, 2009 9:52 pm

Тъй де Рости, прав си :agree: Ако се съберем голяма тайфа ще измислим по-равнинен маршрут и накрая, който му се качва Бузлуджа да се погърчи, пък който не, ще отмаря у хотела :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Авг 14, 2009 7:00 am

brumbar написа:@ТК - Баце, няма ли да пътувате с кола от София или смяташ да идваш сам :dontknow: По-добре да дойдеш свеж и отпочинал отколкото да връткаш километри до Шипка.

@Самурайчо - този "бръм" ако е поздрав мерси. По принцип идеята е да се покара повече баир - Бузлуджа, Узана Шипка. На другия ден за разпускане може да отидем и да качим хижа "Каваклийка" - не може да се сравни с Милини скали, но си има доста стръмни участъци. С баце Виолет ще прослушаме този маршрут в Неделя :D

Мене ми требва повече загрявка, баце, знаеш. Па и не знам бате Любо как ше е с графика тогава. 200км е добра основа за яко каране на другия ден. Кво ше кажете единя ден да го направим равно с малко баир, а другия - Шипка, Узана и Бузлуджа? :eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пет Авг 14, 2009 8:37 am

Моето предложение е:Датата да е 29-30 август защото да си покараме по места още две седмици.Ако е по рано отново закриваме сезона.Дето сме на работа бихме изкали да караме събота от ранния слетобед и неделя сутрин и след това да си бием камшика по къщята.Бих искал да спим на високо защото да видя как ще ми подеиства височината.Нали живея на 38 метра надморско.Чувал съм, че надморстката вдига кръвното.Та да видя за догодина дали ще мога да изкарам един лагер на Белмекен.Сутринта ако е студено ще почна да разтривам още от вечерта Росен с ракия вътрешно и външно.Абе все пак е август и ще се съобразим.Съжалявам, че пускат прохода на Републиката иначе бе много удобен.Самото каране да не е състезателно за да можем повече хора да покараме заедно.По Гръцки маниер накрая, които иска да си примери пи...те да се изреже последните 20-30 км.Щом откриват Републиката Шипка ще е разтоварен.Примерно Бузлуджа-Казанлък-Бузлуджа-Шипка-Габрово-Шипка-Бузлуджа.Това е предложение нека да решат организаторите.Приемам всичко само да ми разреши да ходя на работа.Ще поканя хората от Сливен и Бургас.Много очаквам от Софиянци щото са много активни в форума и сигурен съм в карането.Да уточним хората, че трябва да запазваме брои места.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Авг 14, 2009 8:58 am

По датата немам възражения, баце, но искам да се спи на ниско. Сутрин в Софето е 12-13 градуса, което значи, че на 1200-1300 не е повече от 4-5. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Пет Авг 14, 2009 9:05 am

Нема се пуашиш копеуе :D
На баце Митко ше му инсталираме една барокамера у центъро на Шипка и шъ я настроим да показва налягане на 2000 - 2 500 метра надморска :agree: Там Митко ще ходи да спи. Местните японци /щото в Шипка живеят много японски семейства/ въоръжени с фотоапарати ще следят и ще запечатат всяка негова стъпка. Може да се разберем с общината да направим бартер - да ни поемат разходите за нощувки и храна срещу туристическата атракция, която можем да предложим по тоя начин :bigeyes:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот brumbar » Пет Авг 14, 2009 9:08 am

А-а-а, сега чак схващам тънката мисъл на русенския ни приятел. Той да се качи веднъж на високото, пък после ще направи 5 тегела по билото между Шипка и Бузлуджа и като се прибере в Русе ще разправя как 5 пъти е качвал Шипка и Бузлуджа :peace:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Авг 14, 2009 9:18 am

Абе, и аз в първия импулсивен момент си помислих същото, но после отхвърлих тва мнително предположение, в интерес на бъдещите ни творчески планове и съвместни нощувки в хотел "Калина". :eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пет Авг 14, 2009 9:27 am

Еиии болни мозъци от Канал 3.Нали заради баирите ходих две седмици в Балчик да карам.Избрах Ст.Загорския раьон заради баирите.Верно не мога да ги карам но с тренировки ще отстраня тази слабост.А за спането запазвам си легло до Росен още от сега.Я си вижте пощите и двамата, че Ви пратих нещо и даите мнение.Може да отворите и тема по въпроса.
Митко Ruse

Мнениеот todor todorov » Пет Авг 14, 2009 9:33 am

brumbar написа:Нема се пуашиш копеуе :D
На баце Митко ше му инсталираме една барокамера у центъро на Шипка и шъ я настроим да показва налягане на 2000 - 2 500 метра надморска :agree: Там Митко ще ходи да спи. Местните японци /щото в Шипка живеят много японски семейства/ въоръжени с фотоапарати ще следят и ще запечатат всяка негова стъпка. Може да се разберем с общината да направим бартер - да ни поемат разходите за нощувки и храна срещу туристическата атракция, която можем да предложим по тоя начин :bigeyes:

:rofl:
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот Митко Ruse » Пет Авг 14, 2009 9:37 am

todor todorov написа:
brumbar написа:Нема се пуашиш копеуе :D

:rofl:

Видяхте ли веее/по Ст.Загорски/.Направи ме за смях пред хората.Като имаш такива приятели не ти трябват врагове.Мерсиииииии.
Митко Ruse

Мнениеот Олеомак » Пет Авг 14, 2009 3:14 pm

DstupidBastarD написа: Мене ми требва повече загрявка, баце, знаеш. Па и не знам бате Любо как ше е с графика тогава. 200км е добра основа за яко каране на другия ден. Кво ше кажете единя ден да го направим равно с малко баир, а другия - Шипка, Узана и Бузлуджа? :eyebrow:

Здравей, друже. Имай предвид просто, че от Калофер до Казанлък пътят е в сериозен ремонт - изрязани ленти от платното, фрезовани участъци, разпокрити водостоци. Пази гумите и глезените. Двет' се вика - внимателската, ако минаваш през подбалканския път за Казанлък. Успехи и остани със здраве! :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Следваща

Назад към Други видове колоездене