Някой знае ли от кво е тва ии евентуално как да си помогна

retrobike написа:Абе момчета ся тъкмо се връщам от морето ии викам да пояздя малко звера да видим как е.И ок карам малко ,но наклон.Пребрах се и имам нечовешка болка в стъпалата .Като си опъна пръстите на краката ии направо разцепва.
deadahmed написа:retrobike написа:Абе момчета ся тъкмо се връщам от морето ии викам да пояздя малко звера да видим как е.И ок карам малко ,но наклон.Пребрах се и имам нечовешка болка в стъпалата .Като си опъна пръстите на краката ии направо разцепва.
Да не си дюстабанлия?
za6tovsenamen написа:deadahmed написа:retrobike написа:Абе момчета ся тъкмо се връщам от морето ии викам да пояздя малко звера да видим как е.И ок карам малко ,но наклон.Пребрах се и имам нечовешка болка в стъпалата .Като си опъна пръстите на краката ии направо разцепва.
Да не си дюстабанлия?
И аз това си мисля. Ако е така или отиди на лекар да ти предпише точните стелки или просто отиди и от някоя аптека си купи каквито и да са ортопедични стелки. Модели и размери - всякакви. Аз си бях взел едни, които бяха от петата до предната част на свода и се лепяха с лепенка за обувката да не се местят. Едни стелки няма да ти навредят, най-много да те облекчат(но ако шпайковете ти са някФи ортопедични няма логика!
Митко Ruse написа:Всичките причини които изтъкнахте по горе са възможни но като става въпрос за колоездач първо, което трябва да се провери е положението на пърчетата/клипси/на шпаиковете.Възглавничката на ходилото да е на оста на педала.Ако болката е в ахилеса значи ходилото е повече напред от необходимото.А както при теб може би си назад. Ходилото по дължина трябва да е успоредно/с тенденция петата навън защото това прибира колената към рамката , което пък подобрява аиродинамиката/.Но това да не е за сметка на посукване на ставате.Въпроса е сложен и ще пусна статии по въпроса.И аз имам този проблем и то само на левия крак.Въпреки, че съм примерно добре подготвен теоретически не мога да се справя с него.
Митко Ruse написа:Ако не кара с шпайкове то подметката му е мека със сигурност.Но нещата казани по горе важат при всички случаи.Статията е много хубава.И нещата казани в нея са в пъти по-важни за шосеикаджиите защото шесеините педали много по сериозно/неподвижно спрямо педала/ фиксират ходилото.Въпреки, че пърчетата имат три разновидности зависимо хлабавината на крепежа.
Grash написа:Митко Ruse написа:Ако не кара с шпайкове то подметката му е мека със сигурност.Но нещата казани по горе важат при всички случаи.Статията е много хубава.И нещата казани в нея са в пъти по-важни за шосеикаджиите защото шесеините педали много по сериозно/неподвижно спрямо педала/ фиксират ходилото.Въпреки, че пърчетата имат три разновидности зависимо хлабавината на крепежа.
А има и шосейкаджии, които си карат със SPD(байкърски) педали и си свиркат, също така не им се налага да ходят странно като не са на колелото
Grash написа:А има и шосейкаджии, които си карат със SPD(байкърски) педали и си свиркат, също така не им се налага да ходят странно като не са на колелото
za6tovsenamen написа:Това е популярна практика при байкъри състезатели, които от време на време решават да се пуснат на някое шосейно състезание за разнообразие и само слагат педалите от байка и гас
Grash написа:za6tovsenamen написа:Това е популярна практика при байкъри състезатели, които от време на време решават да се пуснат на някое шосейно състезание за разнообразие и само слагат педалите от байка и гас
Да, а в моя случай ми трябват педали, които да могат да се ползват и със обикновенни обувки, тъй като ходя на работа с колелото. Иначе карам с ето тези педали, които даже се водят за шосе.
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта