проблем с стъпалата

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

проблем с стъпалата

Мнениеот retrobike » Чет Авг 27, 2009 8:48 pm

Абе момчета ся тъкмо се връщам от морето ии викам да пояздя малко звера да видим как е.И ок карам малко ,но наклон.Пребрах се и имам нечовешка болка в стъпалата .Като си опъна пръстите на краката ии направо разцепва.
Някой знае ли от кво е тва ии евентуално как да си помогна :dontknow:
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Re: проблем с стъпалата

Мнениеот rosty_sz » Чет Авг 27, 2009 10:00 pm

Сигурно това е единствената част от тялото която не ме е боляла от каране :roll2: . Предполагам, че е моментно схващане и утре или в други ден няма да има и помен от него.
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 27, 2009 10:11 pm

еми и на мен така ми се е случвало , казват че е от разтегнати сухожилия :magnify:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот deadahmed » Чет Авг 27, 2009 10:57 pm

retrobike написа:Абе момчета ся тъкмо се връщам от морето ии викам да пояздя малко звера да видим как е.И ок карам малко ,но наклон.Пребрах се и имам нечовешка болка в стъпалата .Като си опъна пръстите на краката ии направо разцепва.

Да не си дюстабанлия?
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Авг 28, 2009 8:02 am

deadahmed написа:
retrobike написа:Абе момчета ся тъкмо се връщам от морето ии викам да пояздя малко звера да видим как е.И ок карам малко ,но наклон.Пребрах се и имам нечовешка болка в стъпалата .Като си опъна пръстите на краката ии направо разцепва.

Да не си дюстабанлия?

И аз това си мисля. Ако е така или отиди на лекар да ти предпише точните стелки или просто отиди и от някоя аптека си купи каквито и да са ортопедични стелки. Модели и размери - всякакви. Аз си бях взел едни, които бяха от петата до предната част на свода и се лепяха с лепенка за обувката да не се местят. Едни стелки няма да ти навредят, най-много да те облекчат(но ако шпайковете ти са някФи ортопедични няма логика! :peace:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот retrobike » Пет Авг 28, 2009 9:34 am

za6tovsenamen написа:
deadahmed написа:

Да не си дюстабанлия?

И аз това си мисля. Ако е така или отиди на лекар да ти предпише точните стелки или просто отиди и от някоя аптека си купи каквито и да са ортопедични стелки. Модели и размери - всякакви. Аз си бях взел едни, които бяха от петата до предната част на свода и се лепяха с лепенка за обувката да не се местят. Едни стелки няма да ти навредят, най-много да те облекчат(но ако шпайковете ти са някФи ортопедични няма логика! :peace:

да дюстабан съм иии аз си мислех че може да е от тва.
аа тъпото е че още имам проблем в десният крак щото се претрепах много здраво ии днеска ще видим как ще се представя :bigeyes:
а иначе ся стъпалата са ми малко по-добре,абе и на мен ми се случва за първи път ии за тва питам.Понякога задника ме е болял :eyebrow: , но не и краката (стъпалата)
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Авг 28, 2009 9:41 am

Аз имам подобен проблем само зимата. Краката ми се смръзват и изтръпват. После в банята направо боли като ги полея с по-топла вода. След това болакта отминава.
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Митко Ruse » Пет Авг 28, 2009 9:50 am

Всичките причини които изтъкнахте по горе са възможни но като става въпрос за колоездач първо, което трябва да се провери е положението на пърчетата/клипси/на шпаиковете.Възглавничката на ходилото да е на оста на педала.Ако болката е в ахилеса значи ходилото е повече напред от необходимото.А както при теб може би си назад. Ходилото по дължина трябва да е успоредно/с тенденция петата навън защото това прибира колената към рамката , което пък подобрява аиродинамиката/.Но това да не е за сметка на посукване на ставате.Въпроса е сложен и ще пусна статии по въпроса.И аз имам този проблем и то само на левия крак.Въпреки, че съм примерно добре подготвен теоретически не мога да се справя с него.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Авг 28, 2009 9:53 am

Митко Ruse написа:Всичките причини които изтъкнахте по горе са възможни но като става въпрос за колоездач първо, което трябва да се провери е положението на пърчетата/клипси/на шпаиковете.Възглавничката на ходилото да е на оста на педала.Ако болката е в ахилеса значи ходилото е повече напред от необходимото.А както при теб може би си назад. Ходилото по дължина трябва да е успоредно/с тенденция петата навън защото това прибира колената към рамката , което пък подобрява аиродинамиката/.Но това да не е за сметка на посукване на ставате.Въпроса е сложен и ще пусна статии по въпроса.И аз имам този проблем и то само на левия крак.Въпреки, че съм примерно добре подготвен теоретически не мога да се справя с него.

Прав си! Ето тук има повече инфо: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/272-tips010 , но незнам защо си мисля, че той не кара с шпайкове... или бъркам... Сори ако бъркам :erm: :erm:
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Митко Ruse » Пет Авг 28, 2009 12:53 pm

Ако не кара с шпайкове то подметката му е мека със сигурност.Но нещата казани по горе важат при всички случаи.Статията е много хубава.И нещата казани в нея са в пъти по-важни за шосеикаджиите защото шесеините педали много по сериозно/неподвижно спрямо педала/ фиксират ходилото.Въпреки, че пърчетата имат три разновидности зависимо хлабавината на крепежа.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Пет Авг 28, 2009 1:00 pm

Митко Ruse написа:Ако не кара с шпайкове то подметката му е мека със сигурност.Но нещата казани по горе важат при всички случаи.Статията е много хубава.И нещата казани в нея са в пъти по-важни за шосеикаджиите защото шесеините педали много по сериозно/неподвижно спрямо педала/ фиксират ходилото.Въпреки, че пърчетата имат три разновидности зависимо хлабавината на крепежа.

А има и шосейкаджии, които си карат със SPD(байкърски) педали и си свиркат, също така не им се налага да ходят странно като не са на колелото :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Пет Авг 28, 2009 1:02 pm

Grash написа:
Митко Ruse написа:Ако не кара с шпайкове то подметката му е мека със сигурност.Но нещата казани по горе важат при всички случаи.Статията е много хубава.И нещата казани в нея са в пъти по-важни за шосеикаджиите защото шесеините педали много по сериозно/неподвижно спрямо педала/ фиксират ходилото.Въпреки, че пърчетата имат три разновидности зависимо хлабавината на крепежа.

А има и шосейкаджии, които си карат със SPD(байкърски) педали и си свиркат, също така не им се налага да ходят странно като не са на колелото :D

О да и аз съм имал баикарски педали на шосеййното си колело.Амабеше преди 7-8 години като бях на туристическа вълна.
Митко Ruse

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Авг 28, 2009 1:07 pm

Grash написа:А има и шосейкаджии, които си карат със SPD(байкърски) педали и си свиркат, също така не им се налага да ходят странно като не са на колелото :D

Това е популярна практика при байкъри състезатели, които от време на време решават да се пуснат на някое шосейно състезание за разнообразие и само слагат педалите от байка и гас :evil:
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Grash » Пет Авг 28, 2009 1:16 pm

za6tovsenamen написа:Това е популярна практика при байкъри състезатели, които от време на време решават да се пуснат на някое шосейно състезание за разнообразие и само слагат педалите от байка и гас :evil:

Да, а в моя случай ми трябват педали, които да могат да се ползват и със обикновенни обувки, тъй като ходя на работа с колелото. Иначе карам с ето тези педали, които даже се водят за шосе.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Пет Авг 28, 2009 1:32 pm

Grash написа:
za6tovsenamen написа:Това е популярна практика при байкъри състезатели, които от време на време решават да се пуснат на някое шосейно състезание за разнообразие и само слагат педалите от байка и гас :evil:

Да, а в моя случай ми трябват педали, които да могат да се ползват и със обикновенни обувки, тъй като ходя на работа с колелото. Иначе карам с ето тези педали, които даже се водят за шосе.

Ами да щом се налага да вървиш пеша е добър вариант.То и за дълго каране става.Само ако нещо се хвърлиш прав да спринтираш не са удобни.
Митко Ruse

Назад към Други видове колоездене