Около точка две ми се иска да те оборя малко, защото нали се сещаш че ще е некоректно да тръгна да продавам касетата и веригата като "запазени", а ако състоянието им е ясно, едва ли някой ще ги иска. Шифт системата и курбелите вече имат само дребни козметични забележки, но ако някой ги купи ще бъде изправен пред моята дилема и ще трябва да си закупи вездесъщата касета Тиагра осмица.za6tovsenamen написа:1. Закриваш сезона
2. Продаваш всичко( венци, вериги.... всичко)
3. Събираш още пари
4. Купуваш 105
5. Караш яко догодина
Успех с избора.
marsa написа: 3. Да не пипам нищо, а да събирам за цял по- съвременен велосипед?
marsa написа:Не се карайте за велосипеди в темата ми, ако реша да сменям возилото, мога да си намеря, да не говорим че (дори да ме наплюете) нямам принципни психологически препядствия пред идеята да карам спринт или драг, но най- вече мисълта ми е, че бих закупил отново нещо ползвано.
В момента си мисля, че най- удачно ще е да дам 80лв за Тиагра касета и верига Дура Ейс, и това да е състоянието, в което ще се разделя някой ден с велосипеда, независимо кога ще го продам, предпочитам да е изправен. Пък живот и здраве - на пролет ще се охарча повечко.
Grash написа:Верига за 10-ка на касета 8 или 9 няма да стане. Иначе ето едно решение, което също не е лошо: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=17901 + http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=21295
Целия ми монтаж е 105 с изключение на задна главина (тиагра), чашки (600) и венци (Dura Ace). Това е групата на монтажа:notty написа:зарибен да ти купя дуалите контролите,ако са нещо по високо от сора де
marsa написа:.... Пък живот и здраве - на пролет ще се охарча повечко.
Дооколкото се познаваме те уважавам като човек и шосеен велосипедист, и винаги ще чета мненията ти с интерес и желлание, но в случая имам малко по- различно мнение:bokichaa написа:Взимай нещо ново..![]()
+ново
+по- съвременно
+питай го баце ти ТК на колко км смени верига....при неговия паУър
+само трябва да караш/и лепиш/сменяш гуми от време на време/
+ще си щастлив
...= голЕм КЕФ.......
marsa написа:Кефа винаги е гарантиран, когато се кара колело, особено с вашата добра компания
marsa написа:моята верига е карана бог знае колко хил.км. преди мен
bokichaa написа:нищо да не ти пука и поскръцва..
rosty_sz написа:.............Нали разбирате, че дори и да вземете "върха на сладоледа" и да се изръсите над 100000 лева след година най-много ще има достатъчно новости че да има ПО-ХУБАВО колелце от вашото.
Ivan_NL написа:Ами избери си каквато касета ти е удобна на теб, За верига бих ти препоръчал Sram PC830 , PC850. От моя опит Срамовските вериги са по-добри от Шимановските - карат по-дълго и досега не съм имал слуачай на скъсана верига (което немога да кажа за Шимано и КМС). Би трябвало да ги има по магазините защото е пълно с МТБ с 8 скорости.
Имай в предвид че по-добре е с остаряла , но работеща 8ск. вместо модерна , но износена 10ск. система. А и частите при 10 ск. - умножавай поне по две.
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта