Съвет за колебание между няколко шосейки

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Съвет за колебание между няколко шосейки

Мнениеот Fixt00l » Пет Сеп 11, 2009 9:40 am

Здравейте, уважаеми съфорумци, аз се регистрирах тук, защото останах ококорен от компетентността на форума, и количеството точна информация, достойно за енцикопедия :magnify: Търся да си избера първата шосейка (досега само МТВ съм карал из Варна).Ще ви опиша подробно защо точно искам шосейка.
Макар и 93 кг / 180 см, в най-скоро време ще сваля около 20 кила, не е за пръв път.Не издържам да съм зависим от служебния транспорт, а бученето на двигателя и спирането по спирките, чалгата и крясъците ме натоварват жестоко.Вече не мога да отивам навреме на тренировките по MUAY THAI, работя до по-късно, а с бързо колело ще мога да отида навреме.Когато времето навън е подходящо, с него смятам да си изминавам 40 км на ден (отиване+връщане от работа).Маршрутът почти в 70 % от случаите ще е еднакъв (през Аксаковска панорама), после едно голямо спускане, поне 4 км -само надолу, до залата за тренировки), и после обратно вкъщи.Живея на последния етаж в блок, и не ми се иска прекалено тежко колело, че, с тоя асансьор...За съжаление, разбрах колко мизерно ще е колело до 700 лв, и че ще бъде " няк`во измекярско", ако съдя по четеното от форума.Имам приятел, който участва в състезания по МТВ, и най-скромната шосейка, която той препоръча, беше за... 1360 лв.Искам първо да взема и да видя, дали е за мен работа, или не е, и тогава ще му мисля.Нищичко не разбирам от капли, рамки, амортисьори и други подобни.От бордюри и дупки ще се пазя, и смятам понякога да ходя да карам извънградско, на стотина километра в двете посоки.Та, изборът ми в момента е между DRAG BLADE и SPRINT INDIANAPOLIS, макар да не виждам какво повече предлагат от Raleigh Runner (Made in...Монтана).От моя познат зная, че, общо взето, на Promax са най-гадните спирачки, друго не зная...Но няма да дам 3000+ лева за велосипед, както прави той.Цял отбор "професори" ме убеди колко неудобно било с тънки гуми в града, а аз съм чел точно обратното...И не мога да реша между извито, и право кормило (такъв дебелак като мен едва ли ще го издуха вятърът лесно :deal: )

P.S Не намерих точна тема, отговаряща и на половината от моите въпроси, и реших да пусна нова.Разбира се, " приемам " и други предложения за марка/модел.
Аватар
Fixt00l

Рейтинг: 1160

Re: Съвет за колебание между няколко шосейки

Мнениеот marsa » Пет Сеп 11, 2009 12:14 pm

Здравей, засега няма да ти пиша нищо конкретно, само ще те насоча към раздела:
Други видове колоездене - viewforum.php?f=15&start=0

Заравяш се там и четеш. Има тема за избор на колело за града (мтб или шосейка), има и тема за шосейни велосипеди до 1000лв. Разгледай, ще намериш доста информация. Ако след това имаш въпроси - питай!
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Сеп 11, 2009 1:30 pm

Щом си от Варна, значи магазинът за теб е http://www.niko-bikes.com/ ! Разходи се до там и всичко ще ти бъде разяснено. Предполагам там ще видиш и типични градски велосипеди, които са подходящи са желанието ти. А ако останеш със желанието за шосейка, мисля че могат да ти доставят всеки модел който пожелаеш. :) :wavey:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Fixt00l » Вто Ное 24, 2009 7:26 pm

Здравейте, уважаеми съфорумци, нека съживя малко темата.Съседът ми има за продан почти нов Cross Peloton, на около 70КМ е, но не можахме да се разберем за цената, а аз нямам никакъв опит с велосипеди от ръка.Нов струва 345лв без доставката, която за мен не важи (фирмените коли са много из цяла България, все някой ще ми го докара).Качих се, учудващо бързо посвикнах, макар да ми е ясно, че за тия пари ще е мизерия.При висока скорост и надолнище спирачките не ме впечатлиха откъм ефективност.Трудно държа идеална права линия, но колелото е далеч по-леко на носене от китайските МТВ от "METRO" за 150лв на прИмоция.Понеже навремето го е взел за 400лв, сега почти не иска да го дава, което не е мой проблем, всичко пада като цена.И свали до 280лв.Не е ли множко, предвид, че чисто ново е 345 лв? Вярно, че е само на 70км (ПОНЕ ТАКА КАЗВА)...Защото нямам 600 лв в момента за Драг Блейд, а и за него не съм решил с какво кормило да бъде...
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Bolverk » Вто Ное 24, 2009 10:00 pm

Без да бъда груб но ако твоят съсед не склони да намали още малко това е по-добрата оферта.

http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&

Иначе някаде за 250 лв можеш да го вземеш. Велосипедът става за бюджетна шосейка. Всъщност това е самото дъно на шосейките които могат да се карат.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Fixt00l » Пет Ное 27, 2009 10:12 am

Благодаря, а как ще коментирате разликата между право кормило, и извито кормило? По-изправена стойка, по-добра видимост, поне така казват, но какви са плюсовете на извитото, освен повече инерция при скоростно спускане, и повече пространство при командите? Има за 1150лв Scott Speedster S60 с право кормило, има го с извито за 1300лв...Много ми харесва ефещината на извитото кормило, и някак дава усещането за качествено колело, но все пак...Още нещо-тоя размер на Пелотона, 52, не е ли малък за мен, аз съм прасе 95 кг, 179 см?!
Аватар
Fixt00l

Мнениеот marsa » Пет Ное 27, 2009 10:33 am

Fixt00l написа:Благодаря, а как ще коментирате разликата между право кормило, и извито кормило? По-изправена стойка, по-добра видимост, поне така казват, но какви са плюсовете на извитото, освен повече инерция при скоростно спускане, и повече пространство при командите? Има за 1150лв Scott Speedster S60 с право кормило, има го с извито за 1300лв...Много ми харесва ефещината на извитото кормило, и някак дава усещането за качествено колело, но все пак...Още нещо-тоя размер на Пелотона, 52, не е ли малък за мен, аз съм прасе 95 кг, 179 см?!
Размера е малък за теб, двата вида кормила променят стойката, и цялостното усещане за контрол, за града и право върши работа, за по- дълги преходи е добре да имаш извито заради много повечето възможности за хват, като цяло с извитото имаш и по- прибрана стойка заради по- тясния захват. Разликата в цената е заради цената на кормилото и цената на командите.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Fixt00l » Чет Дек 03, 2009 3:08 pm

Днес във Варна случайно ми попадна добра оферта за слабо използвано колело.Рамка Drag Marathon, гуми Continental с двойна защита, монтаж Shimano XT и право кормило, всичко това за 600лв.Струва ли си наистина, да го вземам ли? Не бяха сигурни за размера на рамката, казаха, че май има само един размер.Покарах го, удобно е, но, все пак-без да питам тук не бих се навил да искам пари от шефа, ако няма сериозна причина :deal: Само телефона си имах подръка, прощавайте за лошите снимки.

http://img689.imageshack.us/img689/8562/dsc00022qo.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/4597/dsc00023i.jpg

http://img686.imageshack.us/img686/5213/dsc00024f.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/8117/dsc00025rh.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/6152/dsc00026z.jpg
Аватар
Fixt00l

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Дек 03, 2009 7:59 pm

Fixt00l написа:Днес във Варна случайно ми попадна добра оферта за слабо използвано колело.Рамка Drag Marathon, гуми Continental с двойна защита, монтаж Shimano XT и право кормило, всичко това за 600лв.Струва ли си наистина, да го вземам ли? Не бяха сигурни за размера на рамката, казаха, че май има само един размер.Покарах го, удобно е, но, все пак-без да питам тук не бих се навил да искам пари от шефа, ако няма сериозна причина :deal: Само телефона си имах подръка, прощавайте за лошите снимки.

http://img689.imageshack.us/img689/8562/dsc00022qo.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/4597/dsc00023i.jpg

http://img686.imageshack.us/img686/5213/dsc00024f.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/8117/dsc00025rh.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/6152/dsc00026z.jpg

Определено не е това, което търсиш :nono:
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Fixt00l » Чет Дек 03, 2009 8:05 pm

Направих по 3 обиколки с всеки велосипед.Drag Grand Canyon за около 700лв с хубава лапа ми направи далеч по-добро впечатление с комфорта си, с лекота го карах прав, за дупките да не говорим, направо беше като S Klass пред другия, въпреки че вторият вървеше по-лесно и по-леко, особено за начален старт.Не зная каква е разликата в максималната скорост, но на Grand Canyon скоростите ми се сториха трудни за сменяне, с тия 3 комбинации откъм венец...Второто колело имаше значително по-добри V-Brake спирачки, каньон-ът поднасяше при висока скорост и дори леки спирачки.И защо не е това, което търся, и защо "определено"-ще се радвам на всякаква помощ :praying:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот blitz0 » Чет Дек 03, 2009 8:11 pm

Ти въобще наясно ли си какво точно търсиш-истинска шосейка или хибрид...
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот Grash » Чет Дек 03, 2009 9:02 pm

Fixt00l написа:Не зная каква е разликата в максималната скорост...

Аз знам, баце... разликата е в краката :idea: :magnify:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Fixt00l » Чет Дек 03, 2009 9:05 pm

И аз тъй си мисля, баце-при въртене с всички сили и въздух-разликата не беше голяма, това нормално ли е? Колкото до това, дали съм наясно-нека не се заяждаме и спазваме добрия тон в темата-и двете колела са хибрид, особено това, с XT монтаж.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Дек 03, 2009 9:07 pm

Fixt00l написа:...

Забрави ги тез прави кормила и хибриди! Вземи шосейно колело, ако искаш да изпиташ удоволствието от карането по асфалт. Вземи някой блейд или нещо друго подобно и наистина ще си направиш кефа. :8D:
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот stilo » Чет Дек 03, 2009 9:22 pm

Потърси модел с извито кормило и дуал-контрол (поне Sora), размер на рамката между 56 и 58 и пробвай няколкостотин метра-километра. Превключи няколко пъти скоростите, ускори, спри, изпревари няколко каруци, рейса, тролея, леки коли и всичко каквото има там на пътя и ... сам ще прецениш дали истинската шосейка е за теб. Иначе за 40-50 км в града и руския "Турист" ще свърши работа.

примерно нещо такова
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=469&product_cat=112&lang=2&
Аватар
stilo

Мнениеот Fixt00l » Чет Дек 03, 2009 9:35 pm

Изпитах огромен кеф дори от Cross Peloton, но после имах зверски болки в гърба и кръста, пих обезболяващи и отсъствах един ден от работа, което е строго нежелателно, защото аз съм инспектор.Силно ме притеснява тази извита и прибрана надолу стойка, тъй като съм сериозен относно карането, и ще карам често.Не бих искал да се прегърбя или да си прецакам кръст/гръбнак, дори това да звучи смешно, за мен е много важно...Бихте ли коментирали?
Аватар
Fixt00l

Мнениеот stilo » Чет Дек 03, 2009 10:00 pm

Баце, това с болките е временна работа и сериозният начинаещ карач не бива да се плаши от това. Лекът е лесен - правиш пъвите хиляда км., слизаш като инвалид след каране, но после свикваш. И тогава остава само карането и кефа от скоростта и борбата с насрещния вятър.
При мен лично първи бяха болките във врата, последва кръста, докато накрая не се застопори в задника. Преминават в същия порядък, като през това време премисляш вече за правилна настройка на колелото за удобна на теб стойка, настройки на седалка и дори подмяна с по-удачна според диаметъра на седалището...все дреболии, за които пишем и тук темите.
Това което установих е че е много важно да няма изстиващи части по тялото...първо там боли.

http://www.yessbikes.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=18&category_id=10&option=com_virtuemart&Itemid=53
Аватар
stilo

Мнениеот Fixt00l » Чет Дек 03, 2009 10:05 pm

Страшно ми хареса Каньонът, на него не може ли извито кормило? За Блейд казват във форума ни, че е много надценена тая бричка, а за Каньон-че има по-висок клас компоненти от Блейд, вярно ли е това? Нито е, каквото трябва да е, нито е най-зле като Пелотон, ни зле, нито добре, а толкоз пари...
Аватар
Fixt00l

Мнениеот bokicha » Чет Дек 03, 2009 11:10 pm

Fixt00l написа:Изпитах огромен кеф дори от Cross Peloton, но после имах зверски болки в гърба и кръста, пих обезболяващи и отсъствах един ден от работа, което е строго нежелателно, защото аз съм инспектор.Силно ме притеснява тази извита и прибрана надолу стойка, тъй като съм сериозен относно карането, и ще карам често.Не бих искал да се прегърбя или да си прецакам кръст/гръбнак, дори това да звучи смешно, за мен е много важно...Бихте ли коментирали?

..тъй кат ги гледаш много ли ти изглеждат прегърбени...
http://picasaweb.google.com/lazar.v/200 ... 2203711570
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Дек 04, 2009 9:06 am

Земи си байкче, баце! Почнал си темата с тва, как искаш съвет за избор м/у шосейки, после се жалваш, как те боли кръсчето, вратлето и кволиощене от неколкостотин метра каране на шосейка и колко ти е удобен некакъв драгхакерканьонилинекъфподобенбоклук. Земи си байкче, баце, ше си го караш харабийската на градо, ше си го возиш още по-харабийската у рейсо до Витоша, ше си къркаш бира с другите байкари, ше се снимате как апвате чубафтета и льокате бира, и ше си паднеш на уя. Най-общо казано. Земи си байкче, баце! :smokin:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Fixt00l » Пет Дек 04, 2009 9:35 am

Да, но какъв?! Не виждам защо да давах 2х пари спрямо Блейд, за Драг Мастер Тиагра, след като са с еднакви спирачки...Scott Speedster S60 може би? Темата за избор на шосейка до 1300 лв не ми беше особено полезна.На Пелотона спирачният път е огромен, не бих си го взел.Карбонова рамка не ща, първо заради здравината, второ заради скъпотията.Все се замислям за Гранд Каньон, беше адски удобен, направо возеше като лимозина.Със средния монтаж е около 600 лв, по-скъпият монтаж казаха, че не си струвал много, може ли да коментирате?Аз, да разбирам малко повече, и да знам, че ще го карам десетина година, ще си взема и по-скъп, и 1500-1600 сигурно бих дал.Но не разбирам от монтаж, и тия модели на Shimano нищо не ми говорят.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Дек 04, 2009 9:39 am

Баце, ше ме извиняваш, че така директно ти го пиша, ма не си за шосейка. Земи си байкче! :wavey:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Fixt00l » Пет Дек 04, 2009 10:00 am

Нема защо да извинявам никого, нали ми помагате без пари-какво повече да искам :peace: Не ми е ясно какво точно значи байкче, имаш предвид планинско ли? Такова категорично няма да си взема.Колкото до шосейката, може би BIANCHI VIA NIRONE 7 Alu - carbon Mirage, за 1900 лв? Моделите на Scott в България са прекалено скъпи, спрямо цената им в САЩ.Това Бианки достатъчно добър избор ли е, залагам на репутацията на производителя предимно, или да се насоча към нещо друго? Моделите на Драг ми се струват много сбирщайн, но може и да греша.Само се надявам рамката да е здрава, макар да нямам намерение да се блъскам и пребивам, или да падам, все пак...

http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/sh ... -p-33.html

http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/sh ... -p-34.html
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Neo_92 » Пет Дек 04, 2009 11:20 am

Айде стига си се чудил и маял шосейка или градско искаш , ако искаш шосейка изчакай да илезнат Шокблейз , те са на уникална оферта , по добра незнам, поне в България ! Би трябвало да излезат началото на Януари.

http://obikolkata.com/index.php?option= ... &Itemid=73

1000лв алуминиева рамка , карбон вилка и кампа ксенон , ето това е:

http://obikolkata.com/images/stories/s7pro.jpg

Всички части са доста добри.

Ако ти се дават повече пари взимаш 2060 и взимаш същото само че с Ултегра и капли фулкрум рейсинг 7 , може и към 1300-1400 лв с 105 и същите капли.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот aspelozen » Пет Дек 04, 2009 1:49 pm

Човече,хората ти казват,ти не четеш внимателно и пак питаш.Ако ще си купуваш качествено ново колело си приготви доста пари.Ако ти трябва шосейка за 40-50 км.на ден си вземи някое старо хроммолибденово италианско.Рамките са толкова здрави,че трябва да претърпиш корабокрушение някъде там около Варна,че да и се случи нещо.А за 250-300 лева ще си намериш окомплектовано дори с Кампаньоло Рекорд и внуците ти ще го карат.А ако имаш по-сериозни намерения по-късно можеш да си го направиш като това,на което пуснах снимка вчера в моя велосипед.За цената на Индианополиса сто пъти го предпочитам.Поздрави от шопско :)
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот madmartigan » Пет Дек 04, 2009 1:54 pm

Пробвай този магазин:
тел.: 052/604407
GSM: 088/9775661
e-поща: [email protected]
ул. "Райно Попович" №6
Собственика (Здравко) се занимаваше доста сериозно с колоездене (бревети и т.н.) и компетентността му е вън от съмнение, така че на място ще може да избистрите какво колело ти трябва. Дали ти е важен комфорта или скоростта. Например аз карам шосейка в града и непрекъснато подминавам хора, които си седят на колелата мърдайки крака, докато аз си карам моето. Не забравяй, че ако ще сваляш килограми, това няма да стане с лежерно връткане на педали.
А въпроса "Не се ли изгърбваш на това шосейно колело?" са ми го задавали само хора, които не са се качвали на читаво колело или изобщо на никакво и аз снизходително ги игнорирам.
I feel the need... the need for speed!
Anger Management
Аватар
madmartigan

Рейтинг: 1440

Мнениеот Synthesis » Пет Дек 04, 2009 2:02 pm

tvoito kolelo e leder dobermann.Тея с шосейките се изгърбиха, оскатеха и пр. Извитото кормило е да ти е гадно. Земи си ледер доберман и не се/не занимавай хората с глупости.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот aspelozen » Пет Дек 04, 2009 2:27 pm

Относно изгърбването въобще не съм съгласен,напротив.Като млад,силен и "умен" си докарах една хубава дископатия.От време на време ме хваща токова здраво ,че едвам ставам от леглото,но въобще не ми пречи да си карам колелото.А шосейните кормила са се доказали повече от сто години.Който не вярва да се пробва да стане на баира с право кормило и ще разбере колко е удобно.
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот blitz0 » Пет Дек 04, 2009 3:22 pm

Тея с шосейките се изгърбиха, оскатеха и пр.

:rofl:
Сбъркал си раздела,пич.
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот Neo_92 » Пет Дек 04, 2009 6:17 pm

aspelozen написа:А шосейните кормила са се доказали повече от сто години.Който не вярва да се пробва да стане на баира с право кормило и ще разбере колко е удобно.

Това зависи кой на кво е свикнал. Аз НЕ мога да стана на крака с право кормило, толкова ми е неудобно. С извитото кормило ми е толкова удобно че няма накъде повече.

Трябва да си напълно неориентиран и незапознат с колоезденето да твърдиш че може да се изгърбиш от шосейното и пр. Посочете ми един колоездач който да се е изгърбил или изкривил от колоездене :eek3: Единствения начин да се изгърбиш е ако колелото не ти е по мярка. Нормално е да се изгърбиш ако караш 52 размер рамка и си 2 метра :dontknow:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Следваща

Назад към Други видове колоездене