Шпайкове?!?!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Шпайкове?!?!

Мнениеот notty » Вто Сеп 22, 2009 11:26 pm

Здравейте! Търся си шпайкове за шосейно колоездене обаче нямам идея от къде да започна....а да и най-големия ми проблем е че нося 46 номер. Бюджета ми е 100 лв съгласен съм и на старо обаче нямам идея от къде да си намеря моя номер. За педали спд сл
ПП:писна ми от тез куки(за който благодаря на Дидо щот ми ги подари)
Приемам и предложения от вас самите ;)
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Re: Шпайкове?!?!

Мнениеот marsa » Вто Сеп 22, 2009 11:41 pm

notty написа:Здравейте! Търся си шпайкове за шосейно колоездене обаче нямам идея от къде да започна....а да и най-големия ми проблем е че нося 46 номер. Бюджета ми е 100 лв съгласен съм и на старо обаче нямам идея от къде да си намеря моя номер. За педали спд сл
ПП:писна ми от тез куки(за който благодаря на Дидо щот ми ги подари)
Приемам и предложения от вас самите ;)
Писах тема точно за същото, и аз съм 46, взех екзустар нови под 100лв са, може да се сложат и спд и сл парчета така че те устройват, шпайковете са добри, сега ще сложа линк към темата да видиш от къде ги взех, предполагам ще има и за теб.

Ето я темата ми:
viewtopic.php?f=15&t=54983

Свържи се с човека и разбери може ли да ти осигури чифт, на мен шпайковете ми лепнаха на краката доста добре и за тези месеци нямам оплакване.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот bokicha » Вто Сеп 22, 2009 11:59 pm

Аватар
bokicha

Мнениеот ТИТАН » Сря Сеп 23, 2009 6:29 am

И аз съм с ЕКЗУСТАР.Доволен съм с малки недостатъци като това че ми се протриват краката съвсем малко и това че малко се впива около свивката над стъпалото
ТИТАН

Рейтинг: 875

Мнениеот krumbgf » Сря Сеп 23, 2009 8:12 pm

А бе я ме светнете има ли смисъл да си взимам таквоз чудо???
В какво ще ми помогне повече от обикновенните обувки :crazy:
А и малък проблем : Не ми се дават много пари а нося 47-48 номер :idea:
Аватар
krumbgf

Рейтинг: 1220

Мнениеот badboy_pl » Сря Сеп 23, 2009 8:25 pm

Аз преди да си взема шпайкове ме боляха жестоко колената и мислех да захвърлям шосейката.Оказа се , че чрез шпайковете крака се фиксира към педала , а пък е и по удобно като цяло за каране :peace:
Аватар
badboy_pl

Мнениеот krumbgf » Сря Сеп 23, 2009 8:29 pm

badboy_pl написа:Аз преди да си взема шпайкове ме боляха жестоко колената и мислех да захвърлям шосейката.Оказа се , че чрез шпайковете крака се фиксира към педала , а пък е и по удобно като цяло за каране :peace:

МИ че то това зависи от това дали ти е удобна обувката мисла.
Ака ще видя ако и при мен става така ще търся :^:
Аватар
krumbgf

Мнениеот marsa » Сря Сеп 23, 2009 8:32 pm

krumbgf написа:А бе я ме светнете има ли смисъл да си взимам таквоз чудо???
В какво ще ми помогне повече от обикновенните обувки :crazy:
А и малък проблем : Не ми се дават много пари а нося 47-48 номер :idea:
Има теми и доста писано по въпроса, но обобщено без клипсове само "помпаш" единия педал, не може да използваш цялата си сила равномерно, но за сметка на това натоварваш ту единия, ту другия крак прекомерно, докато при клипсовете може да се постигне кръгово движение с почти постоянна тяга по време на целия оборот. Смисъл не просто има, ами си е направо задължително, ако ще караш повече от "чат-пат".
Аватар
marsa

Мнениеот notty » Чет Сеп 24, 2009 10:15 pm

Е аз с куките преодкрих това нещо с помпането нагоре постигнах го с опражнения за каране на един крак с куки вече съм качил и един долу-горе сериозен баир така на един крак(е по средата на баира смених кракате де не сам ткв звяр като баце ТК :bowdown: ) Обаче тоя синесис как така да го питам кво да му пиша здрасти аз ваща твойта леля, земи ме запознай малко баце много ще съм ти благодарен а ако дадеш телефончето му най лесно ще се опрая...
...
Аватар
notty

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Сеп 25, 2009 8:04 am

notty написа:Е аз с куките преодкрих това нещо с помпането нагоре постигнах го с опражнения за каране на един крак с куки вече съм качил и един долу-горе сериозен баир така на един крак(е по средата на баира смених кракате де не сам ткв звяр като баце ТК :bowdown: ) Обаче тоя синесис как така да го питам кво да му пиша здрасти аз ваща твойта леля, земи ме запознай малко баце много ще съм ти благодарен а ако дадеш телефончето му най лесно ще се опрая...

В грешка си, баце, бате Бръм е кинг оф дъ Силвър майунтайн. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marsa » Пет Сеп 25, 2009 12:47 pm

notty написа:Е аз с куките преодкрих това нещо с помпането нагоре постигнах го с опражнения за каране на един крак с куки вече съм качил и един долу-горе сериозен баир така на един крак(е по средата на баира смених кракате де не сам ткв звяр като баце ТК :bowdown: ) Обаче тоя синесис как така да го питам кво да му пиша здрасти аз ваща твойта леля, земи ме запознай малко баце много ще съм ти благодарен а ако дадеш телефончето му най лесно ще се опрая...
Той чете тук, но явно не постоянно, пиши му едно лично, че си видял, че има такива и такива шпайкове и дали има или може да поръча и така. Той дори хоране яде, пък камо ли шосейни велосипедисти.
Аватар
marsa

Мнениеот Neo_92 » Пет Окт 09, 2009 10:38 pm

За да не пускам нова тема бацета некой може ли да ми каже къде в тая пуста София мога да си купя 44 номер шпайкове за 100-110-120 лв.при некви ми ти такива обстоятелства може и 130 примерно. Тея модели на Екзустар които ги има в спринт за по 80-85-90 лв. никъде не успявам да ги намеря , моля ви помагайте :bowdown: Засега съм си харесал Спешълайзед за 150лв , ама нали съм си беден ученик , бацета , и парите не са ми особено силната страна , но в крайна сметка може и тях да взема.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот tinki_rs » Съб Окт 10, 2009 7:25 am

Да ва питам нещо, каква е разликата между шпаиковете за планинско колелоездене и шосеините - за мене са си едни и същи със едната разлика че със планинските можеж да вървиш а с другите не. Защо трябва да се купят шосеини и да те е страх да стъпиш някаде за да не ги надраскаш? Точните модели които гледам са - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ookKeo.JPG и другия е http://tenerife-training.net/Tenerife-N ... no-spd.jpg Казаха че площта на педала Лоок е по голяма и това било по добре ... та какво е ващо мнение струва ли си да се дадат повече пари за Лоок модела или да вземам Шиманото.
tinki_rs

Рейтинг: 1200

Мнениеот Neo_92 » Съб Окт 10, 2009 7:35 am

tinki_rs написа:Да ва питам нещо, каква е разликата между шпаиковете за планинско колелоездене и шосеините

Ква е разликата между кросов мотор и пистов ?
Аватар
Neo_92

Мнениеот Grash » Съб Окт 10, 2009 8:03 am

Това малко са превземки, особенно като става на въпрос за любителско каране... Аз лично си карам със MTB обувки и педали и нямам никакви проблеми. Баце Бокич и той така си кара, и него не съм го чул да се оплаква, така че не виждам проблем да се кара на шосе с такива педали/обувки.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Neo_92 » Съб Окт 10, 2009 8:26 am

Grash написа:Това малко са превземки, особенно като става на въпрос за любителско каране... Аз лично си карам със MTB обувки и педали и нямам никакви проблеми. Баце Бокич и той така си кара, и него не съм го чул да се оплаква, така че не виждам проблем да се кара на шосе с такива педали/обувки.

То проблем няма , даже и аз вече мисля да си взема такива обувки , ама друго си е шосейното.
Аватар
Neo_92

Мнениеот Митко Ruse » Съб Окт 10, 2009 8:45 am

Друго е.Пърчетата са много по-големи и хващат по-яко.Хлабивината на захващане може да е много по-малка.Имат предпазители някой модели и може да се върви с тях без да се наранят пърчетата е разбира се не като байкарските.Те са направени за каране на колело а не за вървене.Шосейките обикновенно използват за това гуменки.
Митко Ruse

Мнениеот notty » Съб Окт 10, 2009 11:47 am

Аз бях писал на препоръчаният ми от баце марса-синтезис но човека поради факта че сезона свъшва и ми каза че не е зареждал скоро и няма нищо 46. Я кажете тези спешалаизд от долу с карбон ли са? И сигурно ли е че имат много номера?
...
Аватар
notty

Мнениеот Neo_92 » Съб Окт 10, 2009 1:20 pm

notty написа:Аз бях писал на препоръчаният ми от баце марса-синтезис но човека поради факта че сезона свъшва и ми каза че не е зареждал скоро и няма нищо 46. Я кажете тези спешалаизд от долу с карбон ли са? И сигурно ли е че имат много номера?

Тц , карбон нема , обаче номера имаше аз като бях преди 2 седмици. Точно за 46 не съм 100% сигурен че има де.
Аватар
Neo_92

Мнениеот notty » Съб Окт 10, 2009 8:58 pm

Е то щом няма карбон си е набутвация... Аз за 160лв+доставка ми се е случвало да намирам в ебеи с карбонови подметки изродски шпайкове в българия просто сички магазини са супер шибани и продават некачествени боклуци на долу-горе високи цени защото знаят че няма от къде другаде да си купим...
...
Аватар
notty

Мнениеот Grash » Съб Окт 10, 2009 9:10 pm

notty написа:Е то щом няма карбон си е набутвация... Аз за 160лв+доставка ми се е случвало да намирам в ебеи с карбонови подметки изродски шпайкове в българия просто сички магазини са супер шибани и продават некачествени боклуци на долу-горе високи цени защото знаят че няма от къде другаде да си купим...

Успех в покупката точно на обувки по e-bay... то е ясно че така може да се намери по-евтино и по-качествено, но шанса само да си ги гледаш и да не можеш да ги ползваш е голям :magnify:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Олеомак » Съб Окт 10, 2009 10:05 pm

Неотдавна си взех триатлон-шпайкове "Diadora Iron Heart" за 100 лева, 46-ти номер. Отлична изработка, сделано в Италии, относително леки и много удобни. Сега се чудя дали да ги закопчавам върху вехтите ми педали "Shimano R540", или да избирам между "Miche 502" и "Look Keo Easy" (в рамките на отпуснатия от жена ми бюджет - 80 лв. ... все пак трябва да останат пари да сложим и зелето ...;)). Най-вероятно ще изпробвам италианските педали и дано изборът ми е удачен ... :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот TREK_fan » Съб Окт 10, 2009 10:47 pm

Кви са тия Miche 502?Нещо не ми вдъхват доверие :V:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот Neo_92 » Съб Окт 10, 2009 11:07 pm

TREK_fan написа:Кви са тия Miche 502?Нещо не ми вдъхват доверие :V:

А бе мен принципно тая марка Мике нещо не ми вдъхва доверие. :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот notty » Нед Окт 11, 2009 2:21 pm

Grash написа:Успех в покупката точно на обувки по e-bay... то е ясно че така може да се намери по-евтино и по-качествено, но шанса само да си ги гледаш и да не можеш да ги ползваш е голям :magnify:

Е не дей така, аз се занимавам с баскетбол и абсолютно всички мой обувки за залата съм си ги купувал от ebay и никога не ми се е случвало да имам проблем. От друга страна-да знам че при колоездачните обувки има разлики в номерациите но за това има едно нещо наречено International cycling shoe sizing chart(или нещо от сорта) там пише почти всяка марка в света на какъв номер отговаря в действителност. Така че страха на българиът да си купува от ибей за мен е неоснован.
...
Аватар
notty

Мнениеот notty » Нед Окт 11, 2009 2:25 pm

Олеомак написа:Неотдавна си взех триатлон-шпайкове "Diadora Iron Heart" за 100 лева, 46-ти номер. Отлична изработка, сделано в Италии, относително леки и много удобни. Сега се чудя дали да ги закопчавам върху вехтите ми педали "Shimano R540", или да избирам между "Miche 502" и "Look Keo Easy" (в рамките на отпуснатия от жена ми бюджет - 80 лв. ... все пак трябва да останат пари да сложим и зелето ...;)). Най-вероятно ще изпробвам италианските педали и дано изборът ми е удачен ... :beer:

А баце ако толкова ги мислиш по хубаво ги продай на мен :). Междо другото ако имаш някой стар чифт за триене(46ти номер)продай ми го на некаква сносна цена...
...
Аватар
notty

Мнениеот Олеомак » Нед Окт 11, 2009 9:35 pm

Neo_92 написа:
TREK_fan написа:Кви са тия Miche 502?Нещо не ми вдъхват доверие :V:

А бе мен принципно тая марка Мике нещо не ми вдъхва доверие. :eek3:

Е, как така без доверие, другари ... Погледнете в краката на троянците - всички карат с Miche. Както е известно, Павел Шуманов върти за този клуб, а той е име в колоезденето. Италианците почти не правят грешки в производството на шосейни велосипеди, компоненти и аксесоари, като нямам предвид само Campagnolo (там просто сме в друго измерение).
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот Fixt00l » Сря Юни 30, 2010 5:44 pm

Здравейте, най-нагло обновявам темата :D :beer: Дали този чифт шпайкове си струва тия 185 лв? Нови, в кутия. ИМах проблем да си намеря размер 45-46 в БГ, а и много боклуци видях...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380247149555&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123
Аватар
Fixt00l

Рейтинг: 1160

Мнениеот Synthesis » Пон Юли 05, 2010 8:19 am

Да, мисля...
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Назад към Други видове колоездене