Мнение и съвет относно шосейка КТМ

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнение и съвет относно шосейка КТМ

Мнениеот mepis » Пет Май 21, 2010 6:43 pm

Здравейте!С интерес следя форума,както и другия форум за колоездене,но за съжаление никъде не открих нещо,което да разреши моите терзания :D .По принцип карам някакъв скапан маунтин байк,но съм решил да си взема и шосейка.Понеже бюджета ми е силно ограничен съм се спрял на Raleigh Runner и един стар КТМ,който го продава Желев от Ямбол.Изглежда ми доста читав на снимки,но аз на снимки честно казано не вярвам.Подходящия размер за мен е около 58 така,че КТМ-а идеално ще ми пасне.Много се колебая и не мога да се реша кой да взема.Говорих с Желев и той ми обясни,че колелото е перфектно.Склонен съм да му вярвам,защото от него имам поръчан един градски PUCH и човека излезе много коректен-колелото наистина е перфектно както ми каза и го описа.Не съм сериозен карач нито имам намерение да ставам така,че недейте ми предлага разни по-скъпи варианти и за еди колко си пари повече може да си вземеш нещо по-читаво примерно и т.н.Избора ми е точно към конкретните два модела и нищо друго.Евентуално може нещо друго втора рък,но в рамките ба бюджета ми.Забравих да спомена,че КТМ-а струва 279лв,така,че повече от толкова не бих дал за 20 годишно колело.Чакам мнения и отзиви евентуално ако някой нещо е чувал за шосейки КТМ,защото аз нищичко не намерих из нета за този старичък модел.Всичко по него е Shimano Exage Motion ако на някой му говори нещо това.За тях намерих инфо в нета,че не е някакъв кой знае какъв клас,но биват.В един чужд форум един пич спомена,че цялото му семейство карало КТМ с въпросните скорости и отзивите му за марката са нито положителни нито отрицателни.Абе с една дума СТАВА ама не е нещо кой знае какво.Същият този пич беше отговорил на питащия относно марката шосейки КТМ следното:По-добре се ориентирай към нещо друго.КТМ правят скъпи шосейки без да са потплатени с необходимото за цената качество.И от това вече съм в шах и не знам дали си струва този КТМ на Желев.Пак казвам не съм разбирач и ме е страх да не вкарам 300лв. в купчина желязо,докато Raleigh Runner може да е кофти ама си е нов и с 2г. гаранция дори и нещо да стане има кой да откликне.Докато на КТМ-а ако нещо се прецака не знам къде ще търся части и най вече кой ще ми го оправи.Забравих да спомена,че съм от малък град(Видин),където разбирачи особено пък за шосейки почти няма.Относно Runner-a четох тук мнения,че не е лошо колелцето и върши работа.Между другото тук ми предлагат едно Bianchi пак стар модел със Shimano 105 обаче за цена от 400лв.Това нормална цена ли е понеже на мен ми се виждат малко множко за старо колело.Модела не го знам не съм го гледал подробно,но си е старичък модел.Runner-a ако някой не знае вече го има и в по-големи размери от 520mm.Та чакам отзиви или мнения за КТМ-а от по-запознати от мен с тези машинки.Благодаря!
ето го и въпросният КТМ на Желев:
km1.jpg
OverLord
mepis

Рейтинг: 1200

Назад към Други видове колоездене