Какво да гледам при покупка на турситически велосипед

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Какво да гледам при покупка на турситически велосипед

Мнениеот geco » Съб Юли 10, 2010 6:29 pm

Здравейте!Тъй като имам еднмо старо колело от метро ,наречено незнам защо планинско(с много яки амортисьори) ,а аз не карам често извън асвалт реших да го сменя.Днес гледах ,че на местния битак за автомобили доста хора докарали коли внасят и колела.Оринтрирах се към туристически велосипед.Има доста марки с цени от 50-300лв (втора ръка колелета).Познати са ми само пежотата от там.Та ако продам моето колело за 60-70 лв и добавя мисля ще мога да се сдобия с нещо по-добро от сега.Какво трябва да гледам.
1.Гледам че повечето са със спирачки тип кантарче ,но U-образни и обърнати.Ще могат ли да спират що годе 100 килограмовото ми тяло и могат ли да се заменят с обикновен V-brake?
2.Има някой със скорости във главината има и с традиционните декланшор и дерайльор.Тези в главината са ми крайно непознати и незнам какво да очаквам.
3.Повечето ще искат замяна на гумите т.к все пак са карани.По скъпи ли са от нормалните МТБ гуми и ще има ли проблем с това ,че са по тънки а аз съм доста тежък.
4.Трябва ли да избирам нещо като марка?
5.Нещо друго за доглеждане?
Благодаря!
ПП:Говоря за колеа от този тип тук :http://www.zhelev-bikes.com/hiking_bikes.php#PUCH
geco

Рейтинг: 1279

Re: Какво да гледам при покупка на турситически велосипед

Мнениеот Лаврентий Берия » Нед Юли 11, 2010 8:26 am

Здрасти!От тук - никой не може да ти даде съвет /не защото е некомпетентен, а защото въпросът ти /прощавай / звучи - ?! / ...а бе не звучи както трябва / . Намери познавач на този тип пазар / стари вносни велосипеди / и компетентен по велосипедите и гледайте заедно. От това, което си написал - за да улучиш,можеш да разчиташ само на интуиция, но не и на компетентност /пак прощавай /. Разнобразието е голямо - от колелета събирани от боклука -..... до перфектен удар на изпечен крадец. Не ти говоря теоретично - имам приятел и съсед, който се занимава с този бизнес от години и винаги ме очудва , как успява да ги продаде на цените ,които иска. Внимавай ! :wavey:
VERITAS ODIUM PARIT - ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА!

БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ!
Аватар
Лаврентий Берия

Рейтинг: 1316

Мнениеот kapitanblood » Нед Юли 11, 2010 6:59 pm

@Ласврентий,приятелю,нищо смислено не си дал като съвет.
Това,колело,PUCH,специялно,е старичко,от което следва,че части за него,много трудно ще си намериш и то 2-ра ръка.
Спирачките,които си гледал са,v-brake,но с брейк бустери,за да не се свива рамката/вилката.
Моят съвет е,да си продадеш старото колело,за колкото можеш и да отидеш в някой магазин за колела и да погледнеш/харесаш ново такова.
Новите,велосипеди ги правят,универсални,тоест не са само градски или планински,а цените са премливи.
Ето ти малко варианти===>Drag Grizzly,Drag Hacker 26",Drag One,за последния мога да ти кажа,че ми беше много удобен,докато не ми го откраднаха.Лек и универсален,аз съм също около 100 кила,и за 1 год не ми се е счупило нищо по него.
Огледай,нови колела,който имат гаранция,и не са чак толкова скъпи.... :agree:
Успех в покупката... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Лаврентий Берия » Нед Юли 11, 2010 8:21 pm

Радко , да ти кажа / преди да са ме забърсали мордераторите/, много си прав, ама ми се струва, че човека не иска да даде 429 лв. Бъдете щастливи и двамата!
БОГ И АЗ ВИ ОБИЧАМЕ ! : :deal:

Аватар
Лаврентий Берия

Мнениеот kapitanblood » Пон Юли 12, 2010 12:17 pm

@Мики,Лаврентий,покажи на човека,няколко варианта,и той сам да си прецени,от какво има нужда.Дай му,максимално добър и точен съвет.Това се иска.
:offtopic: И не ми викай РАДКО,не ме познаваш,и недей да си позволяваш такива работи :(!: . :offtopic:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот Лаврентий Берия » Пон Юли 12, 2010 6:25 pm

Велосипедът ,който е на снимката -199 лв / според мен/ е с цена в горната граница на нормалното-. Изглежда добре,няма да имаш грижи с по тънките гуми / зависи от терена /, части има , но модела е старичък. Преценката е твоя. Марката е реномирана.
@ kapitanblood Прощавай, ама нали всички във Форума сме си като братя... Та затова си позволих да се обърна към теб по име. Е имаме и няколко по ГОЛЕМИ БРАТЯ, но те са - да ни помагат да влезем в правия път. Ето при мен успяха /временно но.../. Аз пак ще се допитам до тях как се влиза в правия път, но да минат жегите, да не им стане много... :evil: . Относно съветите си точен- някой дава умни , някой - не чак толкова и затова винаги се моля на питащия да отговори как си е решил- въпроса. Е аз не съм от най умните , но в природата трябва да има разнообразие. :clap:

Бъдете щастливи ,малки и ГОЛЕМИ братя! БОГ И АЗ ВИ ОБИЧАМЕ! :wavey:

Аватар
Лаврентий Берия

Мнениеот geco » Сря Авг 04, 2010 9:50 pm

Искам да споделя ,че търся велосипед от този тип(само ,че по-нисък клас),който незнам как се води.Нещо средно между шосейка и туристическо колело...Изображение
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот Sucker » Чет Авг 12, 2010 4:48 pm

Незнам точно за какво ще го използваш, но ако смяташ да прекарваш дни на колелото недей се насочва към правото кормило, а си вземи велосипед с шосейно кормило така нареченото drop bar взеи си старо туристическо колело е моя съвет :agree:
Sucker

Рейтинг: 1087

Мнениеот v.zarev » Нед Авг 15, 2010 10:18 am

geco написа:Здравейте!Тъй като имам еднмо старо колело от метро ,наречено незнам защо планинско(с много яки амортисьори) ,а аз не карам често извън асвалт реших да го сменя.Днес гледах ,че на местния битак за автомобили доста хора докарали коли внасят и колела.Оринтрирах се към туристически велосипед.Има доста марки с цени от 50-300лв (втора ръка колелета).Познати са ми само пежотата от там.Та ако продам моето колело за 60-70 лв и добавя мисля ще мога да се сдобия с нещо по-добро от сега.Какво трябва да гледам.
1.Гледам че повечето са със спирачки тип кантарче ,но U-образни и обърнати.Ще могат ли да спират що годе 100 килограмовото ми тяло и могат ли да се заменят с обикновен V-brake?
2.Има някой със скорости във главината има и с традиционните декланшор и дерайльор.Тези в главината са ми крайно непознати и незнам какво да очаквам.
3.Повечето ще искат замяна на гумите т.к все пак са карани.По скъпи ли са от нормалните МТБ гуми и ще има ли проблем с това ,че са по тънки а аз съм доста тежък.
4.Трябва ли да избирам нещо като марка?
5.Нещо друго за доглеждане?
Благодаря!
ПП:Говоря за колеа от този тип тук :http://www.zhelev-bikes.com/hiking_bikes.php#PUCH

Искаш задължително 28" колела? или може да минеш и с 26". Според мен един драг хакер + хубави маркови сликове 1,5" + багажник, калници ще е перфектното колелце. Ако го сравниме с кошовете от линка е в пъти по-добро за парите които ще дадеш. кошовете от линка са на космически цени просто :crazy:

1 - по-добре е в-образни спирачки, по-сигурни, по-здрави.
2 - според мен по-добре познатата ти технология, а и тези скорости от тези купчини железа дето ги предлагат в България не знам дали ще могат да ти ги ремонтират успешно, защото просто не се срещат.
3 - За хакера слагаш едни готини сликове - но най-малко от 15 лв бройката - на CST има хубави по 14-15 лв.
4,5 - по-добре не ходи там, едно че ще те минат с 280 лв за колело от 300 - те нали знаеш на какви цени ги купуват там - на кило ... сменят някой друг пак стар компонент взет от там за без пари и воала само 300 лв.
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Назад към Други видове колоездене