Здравейте!Тъй като имам еднмо старо колело от метро ,наречено незнам защо планинско(с много яки амортисьори) ,а аз не карам често извън асвалт реших да го сменя.Днес гледах ,че на местния битак за автомобили доста хора докарали коли внасят и колела.Оринтрирах се към туристически велосипед.Има доста марки с цени от 50-300лв (втора ръка колелета).Познати са ми само пежотата от там.Та ако продам моето колело за 60-70 лв и добавя мисля ще мога да се сдобия с нещо по-добро от сега.Какво трябва да гледам.
1.Гледам че повечето са със спирачки тип кантарче ,но U-образни и обърнати.Ще могат ли да спират що годе 100 килограмовото ми тяло и могат ли да се заменят с обикновен V-brake?
2.Има някой със скорости във главината има и с традиционните декланшор и дерайльор.Тези в главината са ми крайно непознати и незнам какво да очаквам.
3.Повечето ще искат замяна на гумите т.к все пак са карани.По скъпи ли са от нормалните МТБ гуми и ще има ли проблем с това ,че са по тънки а аз съм доста тежък.
4.Трябва ли да избирам нещо като марка?
5.Нещо друго за доглеждане?
Благодаря!
ПП:Говоря за колеа от този тип тук :http://www.zhelev-bikes.com/hiking_bikes.php#PUCH