Туристически велосипед

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Туристически велосипед

Мнениеот stoycho89 » Вто Юли 27, 2010 11:24 pm

Търся туристически велосипед.Най-важното нещо е ЗДРАВИНАТА,не возията,марката,дизайна.Ще се кара най-много в трудни градски условия по асфалт с кратери от снаряди,по дърти павета от 18-ти век,кални каловози като при Ленинград 40-те години,мокри полуасфалтирани пътища,дълги прави...един-два пъти в месеца може и до Бачково,Перущица,Марково,Храбрино...малко се поувлякон но 24 часа е вече и ми се спи...Гледам няма голям избор за този клас,2-3 модела Драг,един Идеал и това е.Важно е също и задният дерайльор да държи,че на предишното все се прецакваше настройките и трябваше да го водя при един дядо...абе то настройката не е толкова сложна и без лаптопец може да се направи,все пак не е Ф1,ама незнам как,аз просто карам,сервизирането не е за мен,подръжка също не съм правил кой знае каква - най-много да затегна някой болт,да сложа масло на веригата и да го избърша с парцал...А за дерайльор Шимано се нареждат така до колкото знам Турни,Алтус,Ацера,Аливио,Деоре - така ли е?
Ето и велосипедите по цена - кажете набързо плюсове - минуси

1.Драг Маратон 330лв. http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=53
2.Идеал Кросър 400лв. http://topbikes-bg.com/index.php?step=m ... ng=2&order[]=price|asc
3.Драг Канион 495лв. http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=82
4.Драг Маратон ПРО 575лв. http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=70
5.Драг Канион ПРО 595лв. http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=92

Така значи някой ще каже щом може да отделиш 600лв. давай.Но има едно НО,мога но не съм убеден и не ми се дават пари излишно,заслужава ли си и колко си заслужава,защото ако е малко според мен няма смисъл?То едва ли тоя Канион Про ще върви по-бързо от Маратона за 300лв.И какви проблеми ще имам с това за 300лв. и какви за това за 600лв.?Ще оставя на вас да кажете кое как е и за тия плюс 300лв. какво получавам отгоре.

Сега тука ще драсна и едно научно мнение с математикъл сапунки и формули за интеграли,не се смейте,почвам сериозно -

1-во тоя Маратон за 300лв. само две неща ме притесняват,иначе го взимам,че е с Турни евтинджос и тва извито кормило като на ганстерска циганска БМХ каручка дали ще е удобно за дълъг път и бърза скорост...а и тия калници и багажници за щайги с лютеница и компот ще прябва да ги махам,пари на вятъра...
2-ро този Идеал уж агличанин го раздава,ама знам,че ЗУУМ ли е бягай надалече.Иначе май е с добри скорости.
3-то Каниончето е Аливио,май е екстра.
4-то Този Маратон ПРО като дизайн е много добър,ама пък е с Ацера даже и от Канион е по-зле май.
5-то Канион ПРО хем с Деоре,хем и цена като за Маратон ПРО...явно е далаверка,макар,че иска дебела пара...

Имам МТБ,затова не ми препоръчвайте Хакер,Гризли или Онтарио.Ами тва е от мен,не бързам с покупката,даже ще е края на август някъде.Дано и спаднат малко цените,че преди 2 месеца бяха с по 100лв. по-малко...Както казах търся здраво и евтино колело,все пак съм българин,какво да се прави.
Айде наздраве :beer: и мерси на всички :popcorn:
29 CUBE ANALOG black´n´flashyellow 2020
Аватар
stoycho89

Рейтинг: 1175

Re: Туристически велосипед

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 28, 2010 9:24 am

Твърдо последния. Без да се замисляш.Според мен това е МИНИМУМЪТ за туристически велосипед.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sucker » Сря Юли 28, 2010 8:32 pm

drop bar for touring
Sucker

Рейтинг: 1087

Мнениеот v.zarev » Нед Авг 01, 2010 3:26 pm

:popcorn:

Фитнес туър велосипед ... предполага че ще се ползва по предназначение - т.е. нещо като шосейка ама не баш и ще му се накачулват много багажи по разни дисаги и чанти висящи от всякъде - така ли? Това и предполага, че ще се ползва за дълги преходи и тогава все нещо ще му се случи - на по-евтините модели по-бързо - а кой ще го поправи на средата на пътя за с. Чибаовци? - демек технически познания са си нужни при такава дейност.
За парите - дали си заслужава или не :popcorn: who knows...
За моделите - не ти харесват багажниците - ами къде ще се накачули багажа? Ако няма багаж по-добре шосейка :idea:
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Назад към Други видове колоездене