Съвет за шосейка

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Съвет за шосейка

Мнениеот ivailo12312 » Сря Сеп 15, 2010 10:43 pm

Здравейте, казвам се Ивайло!
От няколко дена чета информация из нета и в този форум за велосипеди, планински, градски, шосейни, тъй като това лято поработих и съм решил да инвестирам в колело, като страстта ми е шосейка ( никога не съм карал ), но ме влече много към шосейното колело, макар и да няма добри условия в България за този тип колоездене. Но това е едно настрана. Виждам, че във форума има доста вещи хора, а аз съм новак, които могат да ми дадат добри съвети и ще йм бъда много благодарен, ако ми отговорят на два въпроса ?

Първият е добре ли е за мен рамка 54 см. при положение, че съм 185 см висок, не съм мерил широчина на рамене и други, но телосложението ми е нормално,атлетично, зависи кой как го разбира, както и да е. Това е едното. Другото, по-важно :), харесал съм си една шосейка на Muddyfox swift Road bike 700c, рамка 54 см., ето и снимка http://www.fieldandtrek.com/muddyfox-sw ... 00c-933025 , какво бихте ми казали за производителя, знам, че има история,добри колелета, предполагам трябва да е качество, но очаквам вашето мнение, и дали специално тази шосейка е добра и ако някой знае нещо повече за това колело, защото в нета няма повече инфо от това в сайта. И другото, което дали е добре да се поръчва колело по Интернет. :)

Това е, ще съм ви благодарен да получа вашите отговори.
ivailo12312

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за шосейка

Мнениеот PowerSlide » Сря Сеп 15, 2010 11:44 pm

Здравей Ивайло,
Най-добре разгледай сайта колоездене.ком има си форум, там вероятно би получил нужното внимание.
Успех :peace:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот marsa » Чет Сеп 16, 2010 12:05 am

Както ти казаха, в другия сайт повече хора ще ти дадат мнение точно за шосейно, в този се набляга най- вече на планинско, иначе раздела в който трябваше да бъде темата ти, а и вече има доста информация е малко по- надолу - "Други видове колоездене".

Конкретно на въпросите ти - 54 ти е категорично малка, за този ръст - 58 или 60, трябва да се пробва за да се разбере кое ще ти е по- удобно, могат да се правят малки компромиси според личното усещане, но 54 със сигурност ще ти е малко, в никакъв случай не бива да го купуваш без проба.

Конкретното колело, което си харесал е най- начален клас, у нас има няколко модела, които са практически пълен еквивалент и цената им е такава или по- ниска. За малко повече пари може да вземеш нещо по- добро, на което ще можеш да се насладиш истински и да се учиш добре. Мнението ми е, че колелото не си струва, особено пък да се поръчва от вън!

Съветвам те да се заровиш в раздела който посочих и да изчетеш всичко писано ;)
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот ivailo12312 » Чет Сеп 16, 2010 12:30 am

Благодаря! :)
ivailo12312

Рейтинг: 1200

Назад към Други видове колоездене