Моля за съвет

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Моля за съвет

Мнениеот piksun » Нед Юли 03, 2011 8:45 pm

Здравейте на всички.От известно време взех по често да карам извън града 30-50 км много ми харесва.Велосипеда ми е Драг Гран Каньон Про но имам един проблем след 10 тия километър задника ми почва страхотно да ме боли,на 20 тия километър вече ми се плаче и това е постоянно вече 3-4 месеца.Искам съвет какво трябва да направя да си купя клин ,,казаха ми че имали някакви предпазители на задните части'' или нещо друго.Според мене не е естествено да не мога да карам велосипед комфортно 10 км нали модела уж се води хибриден за града и извън него.Благодаря
piksun

Рейтинг: 1200

Re: Моля за съвет

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 03, 2011 9:06 pm

Седалка, позиция...
Само един клин няма да ти реши проблема.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот piksun » Пон Юли 04, 2011 8:18 am

Е добре .Седалката е Роял Вайпър тука във форума чета че не е много лоша.Относно позицията .Като съм прав до колелото седалката е до нивото на задника ми.Неправилно ли е това.
piksun

Мнениеот Esoteric » Пон Юли 04, 2011 3:38 pm

ето тук може да намериш полезни съвети, за това как да си настроиш колелото.
а иначе, ако седалката е оригиналната на колелото, не е много удобна. поне на мен не ми е.
за по-продължително каране, се ориентирай към седалки с по-подходяща анатомична форма. аз карам с такава седалка дори след цял ден въртене, нагоре-надолу, нямам проблеми. :)
успех! :beer:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот penmark » Пон Юли 04, 2011 5:51 pm

Прочети тая статия.
http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=561
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Шлек_народен » Пон Юли 04, 2011 9:03 pm

piksun написа:Като съм прав до колелото седалката е до нивото на задника ми.Неправилно ли е това.

Ми зависи къде точно до задника ти :) Не ми е ясна тая мярка ,така че не знам дали е правилна.Ето ти една проста .Сядаш на седалката ,със изпънат крак, петата трябва да опира във педала.Педала разбира се в долно положение. Ако, като опреш петата във педала, крака ти е свит -ниска ти е сдалката.Ако не достигаш -висока.Това е горе -долу . Има после малко донагласяне ако трябва, малко нагоре или надолу да мръднеш седалката(малко -като казвам малко имам предвид до 5мм) но то като покараш ще си покаже. Формулата също е добре ,ако все пак добре си премериш чатала.Но като начало пробвай със петата.Клина помага определено,но карам 30-40 км и със дънки, и нямам проблем. Все пак говоря за шосейка -това са макс 1,5 часа.И седалката- твърда и тясна .Е ,твърда- не камък все пак -5-6 мм да потъва като натиснеш със пръста.Но все пак зависи-за седалак акъл трудно се дава.Хотизонтална- тия нагоре,надолу върха ги зарежи.Колкото и странно да звучи - боли и от мека седалка.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот piksun » Вто Юли 05, 2011 11:51 am

Благодаря за съветите.Малко висока ми беше седалката.Днеска е свалих малко и карах 20 км пак ме заболя но по малко,може задника ми да е дефектен.Определено ще си взема нова седалка и клин,малко ме е срам за клина защото много карам в града а с клин ми изглежда малко ,,педалско'' извинявам се ,но няма как.
piksun

Мнениеот Esoteric » Вто Юли 05, 2011 12:34 pm

фешън :offtopic:
върху клина може да сложиш нормални панталони. ;)
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот Шлек_народен » Вто Юли 05, 2011 7:00 pm

piksun написа:много карам в града а с клин ми изглежда малко ,,педалско'' извинявам се ,

Еми да ,то да те боли задника явно е доста мъжкарско ...Това е спортен екип. Онези дето карат по състезания ,маратони, даже и любителско каране - що си мислиш че така карат? Щото си падат всите меки китки :)) Това "Джиро" -то , " Тур дьо Франс " да не би да са гей-паради :) Или може би има друга причина? В града си карай както искаш, това е за дълго каране -повече от 2-3 часа. И още нещо се сетих.Не се заседявай дълго на седалката. Ставай на педали, дори и за 10-20 метра ,пак помага.Поне на 15 минути ,по-често не пречи - стига да ти държат краката :)
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот vallio74 » Вто Юли 05, 2011 10:09 pm

piksun написа:Здравейте на всички.От известно време взех по често да карам извън града 30-50 км много ми харесва.Велосипеда ми е Драг Гран Каньон Про но имам един проблем след 10 тия километър задника ми почва страхотно да ме боли,на 20 тия километър вече ми се плаче и това е постоянно вече 3-4 месеца.Искам съвет какво трябва да направя да си купя клин ,,казаха ми че имали някакви предпазители на задните части'' или нещо друго.Според мене не е естествено да не мога да карам велосипед комфортно 10 км нали модела уж се води хибриден за града и извън него.Благодаря

Купи си хубава седалка.Има модели с гел и гумени шок абсорбери.Ползвам такава повече от 2год.и нямам проблем,независимо от продължителността на карането.Има ги в хубавите вело-магазини и струват 40лв.
Аватар
vallio74

Рейтинг: 1240

Мнениеот PtD » Сря Юли 06, 2011 1:19 am

Неведнъж е писано: универсално удобна седалка няма. По простата причина, че задниците не ги правят по стандарт. Следва да си избереш удобна за теб седалка, а не да слушаш кой за коя ти казва, че била супер удобна.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот darki » Сря Юли 06, 2011 3:11 pm

piksun, аз карам с Selle Royal Viper вече втора година и нямам никакви проблеми с нея. Още с първото качване моето "д" и седалката се разбраха "от воле" :rofl:. Сега мисля да я сменя заради това, че няма канал. Просто всяко "д" е различно и по различен начин се разбира със съответната седалка. Преди да си взема моето колело бях взел колелото на братовчед си, като седалката беше различна от Viper-а, резултата беше 2 месеца агония и до последно пак ръбеше проклета седалка. :D
darki

Рейтинг: 1555

Назад към Други видове колоездене