Съвет за главина

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Съвет за главина

Мнениеот boi4ka » Пон Апр 17, 2006 11:20 pm

Здравейте !
Четох ЧЗВ но не намерих нищо конкретно:^:
И така задната ми главина - point, от която съм страшно доволен започна нещо да хрупти:dunno:
Реших да я сменя и после да я отварям и евентуално да си я пазя ако става за резерва.
До сега не съм мислил за задна главина и като разгледах прецених, че за моя стил на каране и възможности най-пододяща ще е SHIMANO DEORE, цената на която е 40 лв.За малко по-малко пари има модели на FORMULA и сега съм в дилема.
Значи въпросите ми са 2:
- дали да е SHIMANO или FORMULA и точно кой модел FORMULA отговаря по клас на DEORE- то.
И още нещо, в момента рамката ми няма уши отзад за диск, но предполагам това не пречи да си взема главина за диск и да си спирам с V-брейка.
Варианти има много;
Задна главина за диск Shimano HB-M495 38.90лв
Задна главина за диск M475 34.90лв.
Задна главина за диск Formula DC 20 27.90лв
Наистина не знам какво да избера, помагайте:dunno:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот Sp0nG » Вто Апр 18, 2006 12:23 am

В момента карам с 495 - доволен съм, главината не е мръднала от лятото, абсолютно е безшумна, което ми беше странно отначало, но свикнах. Преди карах с по-евтина Формула не за диск (която между другото я продавам), от нея също бях много доволен. Не са за аграрщини, в крайна сметка за тази цена не се и очаква, но мисля че каквото и да избереш за тези пари си е горе-долу едно и също като качество, само марката е различна:D
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот StoyanS » Вто Апр 18, 2006 7:53 am

Здрасти,
Моят съвет съвпада с този на Sp0nG!
1. Главината за диск е с капсусловани лагери - те имат много по-голяма инерция при движение, което много улеснява въртенето!
2. Поддръжката е по-лесна: (капсуслованите лагери, нямат "навика" да "изпаряват" греста толкова бързо!) - ако смяташ да си я сервизираш сам де ;)
3. Малко по-тежка е от обикновената, но компенсира със здравина и вървеж:thumb:!
Имам конкретни впечатления от Formula за диск - :thumbu::thumbu::thumbu:
А колкото до Shimano, до сега не сум карал тяхна дискова главина, но вярвам че и те са добри! Все пак името си е име:hbang2:
Но изборът е дисковата главина!
StoyanS

Рейтинг: 1200

Мнениеот Stuny » Вто Апр 18, 2006 8:41 am

[quote="StoyanS"]

1. Главината за диск е с капсусловани лагери - те имат много по-голяма инерция при движение, което много улеснява въртенето!
[/quote]

ГЛУПОСТИ

а иначе за главина която ще се ползва с диск вярно е по-добре да е с лагери , но май за тази цена няма такава
Stuny

Рейтинг: 2000

Мнениеот boi4ka » Вто Апр 18, 2006 9:07 am

http://cycle.shimano-eu.com/media/cycli ... 541777.pdf

Наистина не е с капсуловани лагери:Dпоне този модел, но за сега съм се спрял на него.
Като отида днес следобед в магазиина ще разгледам и формулите и ще реша.Но няма да мога да дам повече от 50лв.:^:
Аватар
boi4ka

Мнениеот klmn » Вто Апр 18, 2006 10:18 am

Joytech Не за диск с капсуловани лагери-30 лв-"Гюешево"83.
Опс,не си от СФ.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот did » Вто Апр 18, 2006 10:56 am

[quote="klmn"]

Опс,не си от СФ.
[/quote]

Спокойно, и в Станимъка имат велочасти, а и Иван знае кое къде да намери, стига да е наясно какво търси.

Абе boi4ka, при Мариян няма ли някаква добре съхранена, умерено употребявана главина XT или друга подобна. Преди мноооого време, когато се мотах там, май имаше.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот boi4ka » Вто Апр 18, 2006 12:03 pm

[quote="did"]

[quote="klmn"]

Опс,не си от СФ.
[/quote]

Спокойно, и в Станимъка имат велочасти, а и Иван знае кое къде да намери, стига да е наясно какво търси.

Абе boi4ka, при Мариян няма ли някаква добре съхранена, умерено употребявана главина XT или друга подобна. Преди мноооого време, когато се мотах там, май имаше.
[/quote]
Добрютро, майна:D
Ами Мите да ти кажа честно не намерих свястна главина при Марян защото той скоро окомплектова няколко колела на лапетата и сега са останали само предни а няколкото задни са силно деформирани:bawling:
При това тоя келеш Марян отиде в Египет, д**а и фараона:D и трябваше да си дойде миналата седмица а още го няма:dunno:Уж някакви стени за катерене монтират ама май са го сгащили пустинните вълци:eyebrow::evil:
Абе Мите я кажи колко взимат за наплитане у Филибето и къде е най -добре да си наплета шината?
Благодарности и биричка :drunk::beer::beer::beer::drunk:

...опа само да ти кажа , че сега смятам следобеда да я оставя та ако го прочетеш драсни веднага:^:
Аватар
boi4ka

Мнениеот boi4ka » Сря Апр 19, 2006 7:48 am

В карйна сметка главината ще е LX:D
В четвъртък ще си я ползвам със здраве, мерси на всички:beer:
Аватар
boi4ka

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ