от URNEST » Пет Юни 16, 2006 9:22 pm
Аз карам J3 вече около 4 месеца и не мога да кажа, че съм доволен.Вярно, че аз я блъскам повече от колкото трябва, но все пак.Отнаало вилката си беше супер.Постепено локаута "отслабваше".Така де смених маслото и се оправи.С включен локаут правеше 1см ход(смятам, че е нормално) и така около месец.След това стана кофти.Някак си самата вилка се "отпусна".Започнах да удрям долна граница, а при по-голям скок и горна.Усещах как ребаунда спираше да работи-връщаше направо пружината без никакво смекчаване.Локаута спираше да работи.Вилката умекна и почна от време да "дрънчи".Сега като, че ли се пооправи.Но мисля, че е нужда още една много добре профилактика.Също понякога локаута се ушашавя и когато примерно направя 90 ход и за части от секундата се вклюва, което си пречи.Същото става и с ребаунда.Работата и става като на J1.Спорен мен не си струва парите, защото локаута и ребаунда при тази цена са упростени и само могат да създадат проблеми.
Като цяло вилката работи добре за парите си.Не отваря луфт и не усещам сучене.При следващата профилакти нещата ще се оправят.
Сега по темата: с това намаление на Манути просто Р.Ш. не си заслужава.Ако все пак човекът се спре на тази вилка(J3) трябва да прецени дали тези настройки са му нужни и да не си харчи парите за тях, а после да съжалява.Също вилката трябва да се кара ХС, защото аз съм я пробвал по някои ФР пътеки и не е добра там.
П.С. всичко изписано горе са мои изводи и подлежат на оспорване.Все пак може да съм случил на дефектна вилка.