Гуми за въртене?!

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Гуми за въртене?!

Мнениеот GECKO » Чет Юли 13, 2006 9:36 pm

Та седя си аз и си мисля, как след изпитите ще се хвана да покарам малко, ще си въртя из Витоша и Стара планина, и единственото което не ми се вписва в картинката са ми гумите. По настоящем карам с Nokian Gazza 2.3 и съм адски доволен от тях, но стане ли въпрос за катерене, ми се "отеля вола" както има една приказка. Та решил съм да сменям гумите, и се замислям над няколко варянта:

Continental Gravity, Slash и Vertical

та се надявам, да чуя мнения за конкретните модели от ползващите ги (за 2 и 3 си имам някакво мнение, но все пак)

Друг модел който стои като алтернатива е Continental Explorer, но тя е по-скоро като алтернатива в случай че не продам на време сегашните. В този варянт ще си взема 2 такива, и ще ги обувам за въртене, а за спускане ще си връщам Gazza-та.

Та от гледна точка АМ ме интересуват мнения за горните 3 модела а от гледна точка ХС ме интересуват мнения за Explorer-a.

Ах щях да забравя, гумите смятам да ги ползвам за нещо като АМ, доста въртене и камани няма да им се разминат, но обичам да карам с гуми на 3.5 и нагоре бара та се надявам да нямам проблеми :beer:

Ще се радвам да видя какво мислите :beer:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Чет Юли 13, 2006 9:49 pm

Explorer не е за АМ, той е хубава гума за ХС. Vertical е екстра за AM. Другите не съм ги карал...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот GECKO » Чет Юли 13, 2006 9:55 pm

[quote="TOYAGA"]

Explorer не е за АМ, той е хубава гума за ХС. Vertical е екстра за AM. Другите не съм ги карал...
[/quote]

Точно от теб се надявах за мнение за Explorer-a, благодаря за което, а аз и няма него да го карам тежко. Той ми остава в случай, че си запазя сегашните за по-тежки маршрути. За Vertical обмислям да го сложа отпред с Slash отзад и по-скоро в този си варянт се насочвам за сега, но не искам да изключвам другите варянти :beer:
Аватар
GECKO

Мнениеот F1-MAN » Чет Юли 13, 2006 9:59 pm

Continental Explorer сега е на промоция, 2 на цената на 1:)
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Alpina » Чет Юли 13, 2006 10:02 pm

Глас за Gravity :thumbu:
Не че имам опит с други (само старите наелонки), но смятам за доста стабилно държанието в различни видове терен, а 4 атм. на асвалт - врътка много лесно, на мокър терен и особено на мокър асвалт - много доволен съм оставал от задържането.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Newone » Чет Юли 13, 2006 10:38 pm

Глас за Schwalbe Racing Ralph...Аз ги комбинирам 2.1 отзад и 2.25 отпред, но може и 2.25 отпред и отзад.Също добра, но по-тежка, комбинация е Maxxis High Roller 2.35 отпред и произволна гума с ниско съпротивление при въртене,с размер 2.0 или 2.1 отзад.Въпросната комбинация дава по-голям комфорт при спусканията, при известен/не много голям/ компромис нагоре.
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Чет Юли 13, 2006 10:53 pm

[quote="Newone"]

Глас за Schwalbe Racing Ralph...
[/quote]

Изтърквам втора RR 2.25 отзад (и предната е такава) и в обозримо бъдеще не виждам техен заместител за лятна гума и моя тип каране...

Не бих ги препоръчал за АМ обаче.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот GECKO » Чет Юли 13, 2006 11:24 pm

RR е чудесна гума на пипане, и на гледане (не съм карал та за другото не мога да коментирам) но в момента ми е малко извън финансовите ми възможности, а Maxxis не ме привличат за сега с някой модел и матерял. Ако имах алтернатива Nokian NBX 2.3 това щеше да ми е избора, но за момента възможностите ми се ограничават с гумите които съм изброил :dunno:.
Аватар
GECKO

Мнениеот Newone » Пет Юли 14, 2006 4:30 am

[quote]
.....Не бих ги препоръчал за АМ обаче.
[/quote]

АМ е с доста широк обхват...имах предвид, по-скоро маратон-ендуро...Затова предложих и другата комбинация:beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Пет Юли 14, 2006 11:12 am

Чекай че се уплетооме у терминологията... :D:D:D

Начи мисълта ми беше, че RR си е замислена по начало за Race ХС/Marathon - профилът й е плитък, бърз, но неподходящ за кал/дълбок чакъл и подобни нестабилни истории (за тая работа са Nobby Nic, които ще пробвам към края на месеца). Лекотата пък се плаща с липса на странична защита, което прави RR неподходяща за почитателите на по-агресивното каране, респ. за скалисти/каменисти терени с остри гадости по настилката.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот spice » Пон Юли 17, 2006 10:27 am

VERTICAL - държи добре на различни терени, сравнително лека е и въпреки това, още не съм я пукал.
Обаче ми прави впечатление, че се износва доста бързо, а и се върти сравнително трудничко, но все пак, глас за нея.
spice

Рейтинг: 1200

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ