FR-5 or Speed Dial 7

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

FR-5 or Speed Dial 7

Мнениеот Black cat » Пон Яну 08, 2007 11:50 pm

Колебая се между тези две лостчета, моля помогнете ми да избера.Колебая се поради факта, че не съм много наясно с Speed Dial реголацията.Ще съм много благодарен ако ми разясните как точно действа и с какво помага. Ще го използвам за предно, в момента съм с обикновен V-brake но скоро ше слагам Avid bb5.
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот Brave » Вто Яну 09, 2007 12:24 am

Ако имаш парите, заслужава си. Идеята на тази настройка е да променяш безстепенно съотношението между хода на лостчето и дължината издърпаното жило. Както сигурно се досещаш, това води до съществена разлика в поведението на спирачката - от много силна, но плавна, до рязка и "ковяща" в другата крайност. Въобще не е добра идея да подценяваш ролята на лостчето в цялата спирачна система - грешка, която дълго правих поради незнание и ефекта бе доста зле спиращи ББ7-ци, които общо взето се водят най-добрите механични спирачки. Сега с СД7-ците, нещата си дойдоха на мястото. :agree:

Edit:
Ето ти снимка на устройството на СД7, това на снимката е моето, моделът е леко античен, но в новите, устройството е същото.
Изображение
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Вто Яну 09, 2007 9:36 am

@brave :agree:
Ако възнамеряваш да си дълго време с механика, си заслужава.
п.п.
@браве, имах същия опит с бб7 и лоши лостчета, с сд7 нещата си дойдоха на място.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Black cat » Вто Яну 09, 2007 3:02 pm

мерси много за инфото :beer: вече си поръчах СД7 :)
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ