пребоядисване на рамка

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

пребоядисване на рамка

Мнениеот TENDER » Вто Дек 05, 2006 4:05 pm

След като прегледах темите чрез search, не открих отговор на тези въпроси. Става въпрос за стоманена рамка

1.Освен прахово и автобоя, какви други методи на боядисване и видове бои може да се използват?
(варианта с фолио отпада)

2.Плюсове и миноси на различните бои и методи на боядисване?

3.Коя боя ще стои по гладка?

4.Някакви особености при боядисване на стоманена рамка? различен грунд или др.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот airborneone » Вто Дек 05, 2006 5:23 pm

чзв, прегледа ли ?
Там има доста теми разискващи плюсове минуси , методи за сваляне и тн.
За грунтовете трябва да си питаш бояджията , то си е тънкости на занаята.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот assgiver » Вто Дек 05, 2006 10:52 pm

Аз мисля, че не би трябвало да има разлика м/у алумиева и стоманена рамка. За мен лично прахово ще стане по-добре. Моята рамка е боядисана прахово и съм мн доволен. Не се дере , държи на мърсотия. Но ако я боядисаш с авто боя и намериш къде да я изпечеш ще стане същото. Препоръчвам ти да я менеш прахово :beer:;)
не става само със спамене и пари !Трябва каране И АКЪЛ!!!.....
Аватар
assgiver

Рейтинг: 1960

Мнениеот airborneone » Вто Дек 05, 2006 11:16 pm

[quote="assgiver"]

Аз мисля, че не би трябвало да има разлика м/у алумиева и стоманена рамка. За мен лично прахово ще стане по-добре. Моята рамка е боядисана прахово и съм мн доволен. Не се дере , държи на мърсотия. Но ако я боядисаш с авто боя и намериш къде да я изпечеш ще стане същото. Препоръчвам ти да я менеш прахово :beer:;)
[/quote]

ako можеш дай снимки да сръвниме : преди - след . За издръжливостта си прав,много по-здраво е с прахово, но с "авто" боя може да се постигне ефект, който не е достижим за праховото боядисване.
пр.
перлени цветове, "рисунки" .
@аssgiver , когата боядисваш с авто боя след това не се "пече" пръснатия детайл.
п.п.
тендер, ако не бързаш много, аз мисля да пръскам мойта (в черно с авто боя) , един приятел ще си пряви своята в черно ,но с прахово. След 2-3 седмици като постнеме снимките ще можещш нагледно да видиш разликите.
айде, надявам се да съм бил полезен.
:beer:
Аватар
airborneone

Мнениеот assgiver » Вто Дек 05, 2006 11:34 pm

Имам само "след" но то от "преди" няма нужда защото всеки знае каккъв е червения цвят на Клаймъра:)
http://snimka.bg/album.php?album_id=82339 :agree:
ПП. първата снимка е от когато я боядисах и е с гадно качество но нямах фотоапарат под ръка тогава:crap:
не става само със спамене и пари !Трябва каране И АКЪЛ!!!.....
Аватар
assgiver

Рейтинг: 1960

Мнениеот TENDER » Сря Дек 06, 2006 6:50 pm

благодаря на всички!!!

airborneone, май ще изчакам, ако не ми дадът зор. колелото не е мое. с нетърпение чакам снимките след боядисването на двата байка.
TENDER

Мнениеот airborneone » Сря Дек 06, 2006 7:02 pm

имай предвид ,че с "авто" боя явно ще излезе по-скъпо, а и не е такава главоблъсканица , щото трябва да си намериш някой , който да се навие да я подготви , след това грунт , боя и накрая лак, много работа си е и не излиза много евтино.
Аз все пак май ще я боядисвам с авто боя , защото има части от рамката , които не трябва (по-скоро ме е страх) да се пекът отново .
айде надявам се скоро да има снимки.:beer:
Аватар
airborneone

Мнениеот TENDER » Чет Яну 25, 2007 2:24 pm

airborneone, боядиса ли вече рамката? ако си я боядисал, колко ти струваше, къде я боядиса?
TENDER

Мнениеот airborneone » Чет Яну 25, 2007 4:55 pm

сам я боядисах, на външен вид е .... кърти ;) , само дето се получи нещо от топа "и аз мога и тати може ама козата си иска...... " просто си трябва някой който разбира.т.е. лющи се при удър/почукване с метал , заради неправилен грунд.
На мен ми излезе 25лв някъде , ако си се нагърбил сам да го правиш имам няколко съвета, които биха ти помогнали и резултата ще е вЧепатляващ . То нали знаеш , човек се учи от грешките си...
Аватар
airborneone

Мнениеот TENDER » Пон Яну 29, 2007 3:58 pm

няма да го правя сам. ако можеш препоръчай ми бояджия и ако имаш снимки дай да ги видя.
TENDER

Мнениеот airborneone » Пон Яну 29, 2007 6:37 pm

@tender ето това е резултата , за бояджия не мога да ти препоръчам, но е по-добре /евтино /качествено/ дълготрайно да отидеш на прахово
http://snimka.bg/album.php?album_id=88020&photo=2
Аватар
airborneone

Мнениеот TENDER » Вто Яну 30, 2007 5:48 pm

а каква боя използва? не разбирам от тези неща, но като гледам, няма гланц. до колкото знам боядисването с автоемайл лак не налага лакиране за да се получи гланц.

:uhh: дали не написах големи глупости?
TENDER

Мнениеот airborneone » Вто Яну 30, 2007 6:37 pm

@tender , не виждаш гланц, щото боята е мат :D , такъв беше търсения ефект.
То си зависи от боята дали е гланц , мат, перла.... тн.
Ако рамката ти е алу, ще трябва да я минеш със специялен грунд за цветни метали. това е ако е до алу свалена боята, де , което е хубаво да стане за по-добър резултат. С "терминатор", ...... как реши да я боядисваш, да не пиша излишни неща....
Аватар
airborneone

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ