Вечния въпрос : РС срещу Цоки

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Вечния въпрос : РС срещу Цоки

Мнениеот airborneone » Чет Фев 15, 2007 3:50 pm

Не искам да отварям религиозни спорове. Въпроса ми е прост Тотем соло айр вс 66 рц2х 07' .
Наясно съм че малко са хората карали тези вилки , но ще ми е полезна почти всякаква информация (без спам моля) .
Вилката ще се ползва за фр. Пояснявам под "фр" разбирам спускане по дх пътеки с високо натоварване , въртене тип "ам" и доста скоци (малки ддж и тн.)

Така : извинявам се на всички модератори за отваряне на тема , предразполагаща към религиозни спорове и много спам (следоввателно работа за тях)
Второ моля да пишат хора , които имат някакъв опит или технически познания в областта (могат да се изкажат адекватно за теоритичната работа на двете вилки.)
Благодаря на всики , които са се въздържали да коментират , защото нямат опит с вилките или са непреклонни фенове на една от двете компании и не магат да дадът безпристрастно мнение /коментар.

Благодаря на всички отзовали се на мойта дилема :beer:
п.п.
Благодаря на Геко, за внасяне на яснота по въпроса на лс. Тази тема е нещо като последно накланяне на везните в полза на една от двете вилки...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Фев 15, 2007 3:51 pm

Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Чет Фев 15, 2007 4:54 pm

psicho написа:@НерВеН_ХаМсТер .... писна ми да има такива празноглавци като теб ... не виждаш ли че става вапрос за друг модел на 66 ?

Със сигурност вижда, но това не значи, че в темата няма интересна информация, която може да е от полза на автора на настоящата, нали? ;) Няма нужда да се сопваш на човек, решил да помогне с никого неангажиращ линк.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот GECKO » Чет Фев 15, 2007 6:11 pm

бла бла бла.... флудгейт... бла бла бла... резервни части... бла бла бла... SpeedLube system allows user to change oil without dissembling the fork
Includes sticker graphic kit (яки лепенки)... бла бла бла.. 40 по дяволите.... бла бла бла... тегло...

От друга страна... бла бла бла... Marzocchi... бла бла бла... алах алах алах...

(отстранил съм офтопика за да не пълниме темата с лични мнения.... както и да е :rofl: )
Аватар
GECKO

Мнениеот airborneone » Чет Фев 15, 2007 6:34 pm

@Пешо, мерси , знам за темата, обаче от нея нищо хубаво и ползотворно не излезе.
@ Психо, не се нерви... :)
@Геко, подозирах че това ще кажеш ;)
Пуснах нова тема, 1во щото са различни вилките, а и щото се надявах от тогава да има някаква по-нова информация...

@Аll благодаря :beer:
Аватар
airborneone

Re: Вечния въпрос : РС срещу Цоки

Мнениеот tailor » Пет Фев 16, 2007 10:37 am

airborneone написа:Не искам да отварям религиозни спорове. Въпроса ми е прост Тотем соло айр вс 66 рц2х 07' .
Наясно съм че малко са хората карали тези вилки , но ще ми е полезна почти всякаква информация (без спам моля) .
Вилката ще се ползва за фр. Пояснявам под "фр" разбирам спускане по дх пътеки с високо натоварване , въртене тип "ам" и доста скоци (малки ддж и тн.)
Кратко описание на вилките Marzocchi можеш си свалиш на 15Mb pdf от http://www.velomania-bg.com/downloads.html

Иначе теглото и другите характеристики на 66 RC2X можеш да видиш от Weights/axle to crown table

Тегло: 2950g

Подпорите са 35mm - още инфо за 66 RC2X

RC2X е надеждна и лесна за регулиране система - по-късно ще ти пусна по-подробно описание
Аватар
tailor

Re: Вечния въпрос : РС срещу Цоки

Мнениеот zero knowledge » Пет Фев 16, 2007 2:30 pm

airborneone написа:... спускане по дх пътеки с високо натоварване , въртене тип "ам" и доста скоци (малки ддж и тн.) ...

Това хубаво, ама какво всъщност искаш от вилката си, какво цениш и какво няма значение (работа, поддръжка, тегло, други ..)? А ти самият колко тежиш и как караш, заобикаляш/прескачаш или газиш наред?

На това отгоре тръгваш да сравняваш вилки, които не са директно сравними: тотем с въздушна пружина и 66 с метална. Отговори (си) на горните въпроси и тогава нещата може да (ти) се избистрят.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот airborneone » Пет Фев 16, 2007 2:48 pm

@ тейлър , мерси , очакваме още инфо :beer:
@ ЗК, така... аз съм 65-70 кг, в зависимост от сезона :D
за поддръжката , вече съм се убедил, че за всичко си трябва сириозна поддръжка, и че колелото ня трябва да се занемарява.
Принципно търця първо работа , тегло и поддръжката вече почти няма значение ... то е ясно че трябва да има .
Аз принципно гледам да заобикалям. Има още какво да се желае от стила ми на каране , но мисля че имам напредък и той ще продължава.
За солото и койл, мда прав си, но още не е 100% сигурно че ще взема соло въздух, така че за тотемите принципно.... (малко тупо прозвуча... :crap: )

п.п.
До известна степен ми се избистриха нещата в избора поради простата причина , че има една 66 рц2х , и ще я взима едно приятелче (лъки бастърд) т.е. "преебаха ме " с тотем ;) (ай гес ай'м скрюуд уиф дъ' тотем )
edit:
@all :beer: :beer: :beer:
Аватар
airborneone

Мнениеот airborneone » Пет Фев 16, 2007 6:20 pm

едно пояснение спора вече е му тотем койл и 66рц2х...
Аватар
airborneone

Мнениеот marshall__ » Пет Фев 16, 2007 6:46 pm

Имам познат живеещ в Германия, който работи (и разбира от работата си) в магазин за колела. Магазинът е голям, известен и предлага всякакви продукти. Има и сервиз към него.. Та в крайна сметка, преди време тази вилка стана тема на разговор и ми каза, че неговите впечатления не са позитивни. Хора идвали, купували ги като топъл хляб, радвали се.. и след известно време отивали при тях с оплаквания, че арката им пука. Казва, че за сега не е виждал счупена такава, но случаят според него намирисва на този с Пайковете..

Аз лично бях приятно изненадан от Рок Шокс, когато изкараха Тотема.. На живо също излгежда вношителен и.... 'работещ. Но въпреки всичко, аз бих избрал RC2X пред него, дори и без леките уточнения в началото. Виж, ако беше поставил въпроса 'VF2 вс. Тотем', бих заложил на RS..

Но естествено, всичко се свежда до лични предпочитания и виждания.. Определено си се спрял на две много красиви вилки. :thumbu:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот airborneone » Пет Фев 16, 2007 6:53 pm

@Маршал 10х за инфото :beer:
Аватар
airborneone

Мнениеот Harka » Пет Фев 16, 2007 6:58 pm

А 36 стои ли като вариант?
Аватар
Harka

Мнениеот marshall__ » Пет Фев 16, 2007 6:59 pm

Harka написа:А 36 стои ли като вариант?

:thumbu:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот airborneone » Пет Фев 16, 2007 9:46 pm

Преди време бях гледал 36 ван или флоат модела, принципно знам че фокс -овете бачкат много добре, само че не знам дали ще се внасят (съответно кой да питам за гаранционни условия /цена и тн.)
Единственото което че не съм сигурен за 160мм ( то вярно че е много качествен ама ми се струва "малко") и как би стояло на рамката (то па има +/- 1 градус... ) Мислех за РЦ2 настройките .... трябва да питам бтв вело мания ли ги внасяше...?
Аватар
airborneone

Мнениеот kww » Пон Фев 19, 2007 1:40 pm

аз карам 66 рц2х 2007 от около2 месеца всяка седмица по около 15 пускания и съм много доволен преди бях с 888 рт 66рц2ь работи в пъти по добре абе страотно за недостатъци не се сещам освен 4е като паднеш с всяка еднокоронна е тва ти све усукват йилата но пък с двукоронна си блъска6 рамката.
Има доста варианти за настроиване 9 врътки компресия 25 ребаунд и 27 за компресия в края на хода използвам я за за агресивен дх и мисля че е супер за това по лека е от 888 и колелото е по4упливо във въздуха хода е пре достатъ4ен общо взето тва е за 66
за тотем не мога да кажа нищо за работата иначе изглежда супер, но тъй като е нова може да излезат някои проблеми които да се доизкосоряват
:) :agree:
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ