Marzocchi Junior T 2003

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Marzocchi Junior T 2003

Мнениеот spirit » Нед Фев 25, 2007 8:52 pm

Кажете какво мислите за тази вилка ,ще се използва за фр .
И ако някой знае има ли капсуловани части вътре, т.е. ако и стане нещо мойе ли да се поправи ?
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

за джуниар

Мнениеот darkrider_fr » Сря Фев 28, 2007 3:49 pm

Ако питаш мен си вземи нещо от рода на марзочи 888,или супер т,или монстер Т:няма да споменавам за супер монстер т-300мм.но си вземи нещо по-здраво ,та дори и за фиираид,но ако питаш мен екстриим фриирайда е по-добро.
Аватар
darkrider_fr

Рейтинг: 1200

Мнениеот spirit » Сря Фев 28, 2007 4:07 pm

Mда .. предполагам знаеш каква е ценовта разлика ,нали :)
И аз първоначално си меслех за 888 но много пара , а на старо няма :dunno:
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот Shady™ » Сря Фев 28, 2007 4:20 pm

spirit написа:Mда .. предполагам знаеш каква е ценовта разлика ,нали :)
И аз първоначално си меслех за 888 но много пара , а на старо няма :dunno:

Aбе купувай всичко без DOT 04" ...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот ddevil » Сря Фев 28, 2007 5:18 pm

Shady™ написа: Aбе купувай всичко без DOT 04" ...

Би ли ми обаснил каква е разликата на ДОТ 04 с останалите вилки(jrT)? Карал съм извесно време DOT и мисля че съм наясно горе долу с утройството й,устройството на DJ3 04 и отчасти на JrT 03 04 05. Всички тези вилки са SSV damping без JrT 03-SSVF(до колкото съм запознат е по-добре от SSV тъй като има някаква пружинка която уж помага малките неравности да се обират с по-бърз ребоунд-нещо от сорта че тогава маслото играе по-малка роля). Разглобявал съм единствено ДОТ 04 и DJ3 04. Двете вилки са може би еднакви: еднакво SSV,въздушен прелоуд без никаква настройка на ребоунда(вътрешна\външа),DJ-ара е с по 1 пружина във всеки крак,а ДОТ-а е с 3 в левия,десния е празен...
Така..също по-новите JrT-та са пак с SSV(не F).Разликата е че хода им е фабрично повече от на ДОТ-а,имат прелоуд на пружините(само пружини е,без въздушен прелоуд)=> линейно сгъване на хода ако не се лъжа(не е прогресивна твърдоста спрямо сгъването като при въздуха),имат вътрешна настройка на ребоунда,20мм дроп оут в някои случаи...
Така..да сравним ДОТ 04 и JrT 03...
-еднакви ботуши(стандартен дроп оут)
-DOT-a e с регулируема долна корона,което плюс пред jrT-то
-jrT-то е с по-добрия дъмпинг(SSVF>SSV),макар че повечето хора твърдят че разликата не е особено голяма,но все пак е плюс
-ДОТ-а е без никакви настройки освен помпенето(прелоуда),което е минус,тъй като трябва да се сменят масла и т.н. за да си натамъниш ребоунда и т.н.,накрая ще си нацелиш вилката според вкуса,но ще си дал около 20-на лева за масла
-jrT-rebound(internal)/preload на пружините(external)-това определно е плюс пред дот-а
-Дължината на краката и Ф-то им е едно и също и при двата модела

След като съпоставя всичко според мен дот-а отсъпва единствено по това че няма толкова настройки и би трябвало да реагира като DJ3-уж по-слабо от jrt 03(единствената разлика с JrT 03 е в internals-ите).Иначе от към здравина са предполагам еднакви,така че не виждам какво ЧАК толкова лошо има в ДОТ-а.НЕ е върха на сладоледа,но не трябва да говориш така.."вземи си всичко без дот-а".Ами дот-а си го представи като DJ3 04 само че с крака,корони,стержен от JrT 04/05/, с ботуши от DJ3 04/JrT 03 и damping oт DJ3 04...Искам да ми обясниш какво е толкова куцото в нея като се има впредвид цената й според теб...

ps.Възможно е да не съм прав отностно някои неща,така че няма проблеми да ме поправяш..даже бих искал да видя с кое не си съгласен ;)
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот Shady™ » Сря Фев 28, 2007 5:51 pm

Не съм ти чел поста освен първия ред по-късно ще го направя,НО идеята беше че DOT 04" даваха СЕРИОЗНИ дефекти. Ако при теб е нямало - или си късметлия или не караш как трябва ;) А докато при другите линий на Marzocchi да има някакъв проблем е от дъжд на вятър и качеството е значително по-добро. Иначе 05 DOT :bowdown:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ