Shady™ написа: Aбе купувай всичко без DOT 04" ...
Би ли ми обаснил каква е разликата на ДОТ 04 с останалите вилки(jrT)? Карал съм извесно време DOT и мисля че съм наясно горе долу с утройството й,устройството на DJ3 04 и отчасти на JrT 03 04 05. Всички тези вилки са SSV damping без JrT 03-SSVF(до колкото съм запознат е по-добре от SSV тъй като има някаква пружинка която уж помага малките неравности да се обират с по-бърз ребоунд-нещо от сорта че тогава маслото играе по-малка роля). Разглобявал съм единствено ДОТ 04 и DJ3 04. Двете вилки са може би еднакви: еднакво SSV,въздушен прелоуд без никаква настройка на ребоунда(вътрешна\външа),DJ-ара е с по 1 пружина във всеки крак,а ДОТ-а е с 3 в левия,десния е празен...
Така..също по-новите JrT-та са пак с SSV(не F).Разликата е че хода им е фабрично повече от на ДОТ-а,имат прелоуд на пружините(само пружини е,без въздушен прелоуд)=> линейно сгъване на хода ако не се лъжа(не е прогресивна твърдоста спрямо сгъването като при въздуха),имат вътрешна настройка на ребоунда,20мм дроп оут в някои случаи...
Така..да сравним ДОТ 04 и JrT 03...
-еднакви ботуши(стандартен дроп оут)
-DOT-a e с регулируема долна корона,което плюс пред jrT-то
-jrT-то е с по-добрия дъмпинг(SSVF>SSV),макар че повечето хора твърдят че разликата не е особено голяма,но все пак е плюс
-ДОТ-а е без никакви настройки освен помпенето(прелоуда),което е минус,тъй като трябва да се сменят масла и т.н. за да си натамъниш ребоунда и т.н.,накрая ще си нацелиш вилката според вкуса,но ще си дал около 20-на лева за масла
-jrT-rebound(internal)/preload на пружините(external)-това определно е плюс пред дот-а
-Дължината на краката и Ф-то им е едно и също и при двата модела
След като съпоставя всичко според мен дот-а отсъпва единствено по това че няма толкова настройки и би трябвало да реагира като DJ3-уж по-слабо от jrt 03(единствената разлика с JrT 03 е в internals-ите).Иначе от към здравина са предполагам еднакви,така че не виждам какво ЧАК толкова лошо има в ДОТ-а.НЕ е върха на сладоледа,но не трябва да говориш така.."вземи си всичко без дот-а".Ами дот-а си го представи като DJ3 04 само че с крака,корони,стержен от JrT 04/05/, с ботуши от DJ3 04/JrT 03 и damping oт DJ3 04...Искам да ми обясниш какво е толкова куцото в нея като се има впредвид цената й според теб...
ps.Възможно е да не съм прав отностно някои неща,така че няма проблеми да ме поправяш..даже бих искал да видя с кое не си съгласен