bikerider написа:Стига глупости... на стената ли ще виси или ще се кара?

Ами точно поради това АЗ предпочитам мз,защото няма да ми е приятно и определено евтино да си разглобявам вилката през месец за да я чистя от боклуците,от които ще е спечена като пън. Така за мен от към поддръжка и работа Marzocchi води.
bikerider написа:Aбе ти, моето момче, нещо съвсем не си в час

Четеш ли изобщо какво се пише в темата?
kamikadze написа:Вилката ще се използва за FreeRide
Ами следя какво е написал автора - Fr
--->
marzocchi написа:
Intended uses:
FR (Freeride)
Аз бих избрал "мнението" на Мз щом са решили, че вилката е за Fr отколкото на Сънтор..някак си Marzocchi се ширят с по-добро реноме за производител на вилки и според мен са преценили правилно стила, който може да издържи вилката им.
Така че нито ще й стане нещо на Marzocchi-то от към здравина,защото подозирам,че една от причините да избереш сънтора е заради краката (32мм), нито няма да се налага да избира между това да плаща през 1-2 месеца за профилактика на вилката, да спестява някой лев и да се мазни целия сам или да си я кара спечена.
Има хора около мен с такива сънтори и общо взето ситуацията е следната: Молят се времето да е хубаво за да не се спекат..гледат много много да не калят/прашат вилките си, защото след това трябва обезателно да ги отварят и чистят наново,в раницата задължително по едно силиконово или тефлоново спрейче да върви по-гладко вилката. Да не говорим и колко лесно избелява(или по-скоро обелва е точната дума) това черно покритие по краката на вилката. А тези(включително и аз) с Мз тва много много не ге грее..досега в каквито и калища да съм карал, калта пада след това (ако е засъхнала някъде) или бива изчистена от уплътненията на ботушите(от което няма и следа от кал вътре във вилката) и пак бива изчистена след това с един парцал. Налага ми се може би в годината веднъж да си сменям маслото и то само, защото не искам да се застоява така да се каже вътре(а и така си пише в user manual-a)а не че нещо се е прецакало и т.н.
Така че за мен обективно погледнато от неговите нужди (тъй като и от двата производителя казват че вилката ще издържи за Фр,каквото и да разбира автора на темата под това) определено за мен по-добрия избор би бил Мз. По-мазно и хубаво реагиране,по-качествена изработка(може би...това е лично впечатление), по-рядка нужда от поддръжка, което за повечето от нас е водещо, тъй като не сме с финанси като на някой шейх,а и да бяхме надали ще съм навит да си давам колелото толкова често на профилактика,след като мога лесно и просто да си го спестя.
Това е моето мнение...чел съм какво е писал автора както преди,така и сега
А ти четеш ли?
kamikadze написа:само да добавя че вилката ще се кара на рамка Scott YZ0
ps. Това,че му дадох примери и с друга вилка(по-специално мх компа) беше просто идея,защото не се знае какво разбира под Фр(то ако някой от друга държава погледне някой наш филм от състезание по спускане ще предположи,че наще карат крос кънтри само че с колелета за downhill !!!без да обиждам никого!!! ако е свикнал да гледа някои техни състезания или кръгове от световната купа или нещо подобно). Така че ако под фр разбира просто шарене из гората насам натам(ам) мх компа също би била доста добро решение. Може би kamikadze просто трябва да каже какво разбира под Fr най-вече за да може да се даде напълно обективен отговор.