не мога да избера и това е

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

не мога да избера и това е

Мнениеот JK » Сря Юни 07, 2006 7:07 pm

четох...и ЧЗВ-тата и форума със сърч с "гума" и тестовете и т.н. и все още не мога да реша не заради друго ами просто защото нямам опит и база за сравнение та затова реших да попитам, с риск някой да каже "оффф пак ли с тия гуми" ;)
свил съм избора на мах и той се сведе до:
Continental Explorer 2.1
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?manufacturers_id=13&products_id=46
Maxxis Hard Drive Dual Compound 2.1
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/product_info.php?cPath=31_26_88&products_id=421
резервен вариант: Maxxis High Roller 2.1
задна гума (след месец-два и предна), карането ми е предимно ХС, горе-долу 50/50 асфалт/черно (предпочитам черното разбира се), еднакво се радвам както на катеренето така и на спускането по черно и горски терени, почти винаги при спусканията се отпускам по-агресивно в границите на "да не си потроша байка", почти не карам по мокро и кал, ограничавам се в сумата от 20 до 30 лв за гума, искам да е 2.1, отдавам по-голямо значение на черното но и не ми се иска по асфалта да въртя като грешен дявол
знам че не може всичко хубаво на едно място, всъщност може но не е за моя джоб ;)
та така..кажете коя е подходящата за мен (или пък по-добри предложения) че вече ми писна да се чудя и колегите да ми се хилят "ти пак ли гума си избираш" :D

Едит:
забравих "Моля, помогнете ми' :)
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот ddevil » Сря Юни 07, 2006 8:06 pm

Незнам дали ще ти е полезен съвета ми,но ето ти още предложения за тази цена и съдейки по review-то им не са лоши май:D
1.Максис Advantage 26x2.10 цена: 21лв
[img]http://www.ridespot.net/images/bigadvantage.jpg[/img]
2.Максис Ignitor 26x2.10 цена: 21лв
[img]http://www.ridespot.net/images/bigignitor.jpg[/img]
3.Максис Larsen MiMo 26x2.00 цена:21лв(подобна е на Континентала по шарка май,а и според мен е по-добра)
[img]http://www.ridespot.net/images/biglarsen_mimo.jpg[/img]
Всичките тези гуми са от www.ridespot.net ->bike->Гуми...
Разгледай там има и още за около тези пари:beer:
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Рейтинг: 2000

Мнениеот zpaz » Сря Юни 07, 2006 8:34 pm

Имал сам подобна дилема и реших:отпред континенталката 2.10 , отзад максисAdvantage 26x2.10. и двете са добри(не са наилонки от 6лв),обаче- максиса имаше по-добро сцепление, но замина за 3 месеца ,а континентала още го карам и е на половина(един сезон и малко).моят извод е -макс. се държат по-добре,но точно за това са по-меки и сваршват бързо. конти са много издръжливи ,но чат пат се дънят. :liplick:
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот TOYAGA » Сря Юни 07, 2006 9:54 pm

Explorer e предна гума, която се комбинира с Escape отзад. Години съм карал с тази комбинация и смея да твърдя, че е много близка до съвършеното.

Ако не намериш Escape, би могъл да послушаш съвета на zpaz и да вземеш задна Maxxis Advantage - шарката й е донякъде подобна на Conti Escape...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот zpaz » Сря Юни 07, 2006 10:31 pm

допълнение: максиса беше за мек терен , а се оказа ,че около нашият град,такъв почти няма. може това + 50%асфалт да са довели до зверски бързото износване.
Аватар
zpaz

Мнениеот JK » Чет Юни 08, 2006 7:00 pm

@all Благодаря ви за съветите :beer:
..за предната гума май работата е ясна :spin:

сега остана да реша дали да е Advantage или Ignitor
@TOYAGA оказваш се прав (отново;)) Continental Escape не се предлага в нито един от родните e-shops :( , предполагам че е стар модел защото дори и на сайта на производителя не е обявена, открих я в подраздела им Bicycle tires-hidden [url]http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/bicycle/themes/tires/hidden/escape_en/escape_en.html[/url]
така че тая гума май няма да ме огрее :(
но ти ми посочи идеята да стравнявам грайферите по картинките :thumbu:
поправи ме ако греша но
Ignitor
[img]http://www.ridespot.net/images/bigignitor.jpg[/img]
не е ли по-близка до шарката на
Escape
[img]data/JK/200668115613_escapepro_en.jpeg[/img]
от тази на Advantage
[img]http://www.ridespot.net/images/bigadvantage.jpg[/img]

@zpaz по колко км въртиш средно на ден че си я смлял тая Advantage за 3 месеца? и още мн ли е мъчна за въртене по асфалта?

имам още едно въпросче
на сайта на Максис при описанието на всяка гума се дава и стойност на дурометъра 50а, 60а, 62а, 70а и т.н. как по-точно се разтълкуват тея числа и кое е по-твърдото.. до колкото аз успях да схвана по-малкото число значи по-твърда гума
Аватар
JK

Мнениеот did » Чет Юни 08, 2006 7:01 pm

[quote="JK"]

до колкото аз успях да схвана по-малкото число значи по-твърда гума[/quote]

точно обратното :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот JK » Чет Юни 08, 2006 7:08 pm

хмъ
че защо тогава тея гуми които са за шосейките за с по-ниски числа от тея за МТБ, не би ли трябвало шосейките да са с по-твърдите гуми
Аватар
JK

Мнениеот did » Чет Юни 08, 2006 7:10 pm

пробвай с тесничка шосейна гума от твърд материал, която стъпва на по-малко от 1 см2, да вземеш завой върху асфалт на скорост и ще разбереш защо са меки :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Чет Юни 08, 2006 7:18 pm

По-мекият материал осигурява по-добро сцепление, а предвид малката площ на шосейните гуми и високата скорост на движение, гумите им трябва да са много добри. Не, че тези за маунтин байк не трябва да са такива, но при голямата гума значение имат и ширината, по-големия балон (позволява да се кара с по-ниско налягане), шарката на протектора. Освен това по-меките материали обикновено са и по-тежки, което при по-големия размер на планинските гуми повече се усеща. Освен това, заради изпъкналата шарка при планинските гуми има едно ниво на твърдост на материала, под което страничните грайфери биха се огънали в завой. Сигурно има и други причини, ама ме мързи да мисля повече ;)
Между другото не знам дали шосейните гуми по правило са с по-малък дурометър или ти си гледал някакви състезателни модели...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 08, 2006 7:30 pm

@ JK

[quote]...поправи ме ако греша но Ignitor не е ли по-близка до шарката на Escape от тази на Advantage...[/quote]

Ignitor е копие на Conti Vertical, който пък до голяма степен напомня за Explorer като шарка на протектора. Характерни за Escape са именно тези напречно свързани блокчета, респ. елементи, които се забелязват при Advantage и които се грижат за осигуряване на особено важното за задните гуми, с които СЕ ВЪРТИ НАГОРЕ сцепление.

При задните гуми, ползвани за суркане нанадоле има други приоритети, които мен лично не ме интересуват ни най-малко...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот JK » Чет Юни 08, 2006 7:37 pm

ахам..схващам :)))

това значи че колкото една гума е по пригодна за асфалт толкова по-бързо ще се износва щом трябва да е по мека

@Admin гледах шосейките на Максис, всичките се въртят около 62a/58a/50a
ха...а сега де...на модела Minion DHF пък е дадено Durometer-70a/42a/40a
..май съвсем се обърках с тея чилса
Аватар
JK

Мнениеот par4ok » Чет Юни 08, 2006 10:39 pm

а Explorer подходящо ли е да се комбинира с Vapor примерно или Gravity или да поглеждам към максис за отзаде.
par4ok

Рейтинг: 1200

Мнениеот JK » Пет Юни 09, 2006 10:23 am

още нещо да питам ;)

какъв ще е резултата ако отзад сложа една полу слик гума

пример:
[img]http://velos-bg.com/images/wormdrive.jpg[/img]

че по асфалта ще е добре ясно (или поне така предполагам)...но какво ще ми се случи с нея по горските или по по-утъпканите черни пътеки, как ще се държи при катерене и по завоите надоле, може ли да се комбинира с експлоера отпред?

Едит:
надявам се че не прекалявам с въпросите но хич не обичам да имам съмнения когато правя нещо..а и съм зодия везни :D кантарче демек :D
:beer:
Аватар
JK

Мнениеот did » Пет Юни 09, 2006 11:07 am

Карал съм Wormdrive, доста мои познати също са я карали и впечатлението е, че докато е нова се държи много добре навсякъде, даже и по черно, търкаля се добре, обаче свършва много бързо. Това си е гума, подходяща за XC трасета, но излиза скъпо ако караш с нея по-сериозно и продължително - за няколко месеца ще я хвърлиш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот klmn » Пет Юни 09, 2006 12:34 pm

Maxxis Larsen TT?
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот zpaz » Пет Юни 09, 2006 7:42 pm

според мен задна гума за крос кънтри трябва да има грайфер като на Максис Ignitor 26x2.10 ,Максис Larsen MiMo 26x2.00 - държат се идеално. друг въпрос е твърдоста - до колкото знам по-меките гуми( с подходящият грайфер естествено за черно)са за по-меки терени - направо поляни и черно без камъни, а асфалта ги яде мноого(като зимните гуми на колите ,които лятото се топят от топлият асфалт).аз ти препоръчвам златната среда да избереш или малко клонящо към твърдо ,за да държат от към износване и на асфалт.
а иначе ако въртиш малко по-трудно на асфалт, кво толкова , нали го правиш за спорта! пък и май е по-важно как се държат гумите на черно или се бъркам нещо?:D:eyebrow::D
за малко да забравя- взимай някви и КАРАЙ , не му мисли толкова!!!!!!!!!!!!!!!!!!:bowdown::beer::beer::beer:
Аватар
zpaz

Мнениеот JK » Пет Юни 09, 2006 10:19 pm

@zpaz аз вече бях решил - Advantage :)

@all благодаря ви за помоща

:beer::beer::beer::beer::beer::beer:
Аватар
JK

Мнениеот par4ok » Пет Юни 09, 2006 10:21 pm

zpaz не е точно така мисля.Не е добра идея да вземе нещо и да кара защото недай боже тази гума се окаже за нещо съвсем различно от неговото каране ,ко праим после... то е ясно че пак ще караме ама няма да му е приятно.

flow за отзаде комбинирана с explorer отпред добре ли е.въпреки че гледам предната да ми е 2.3 а задната 2.1 ... ама давайте още идей как може да се комбинират гумите за такав тип каране 50/50 асфалт/черно
par4ok

Мнениеот afterburner » Пет Юни 09, 2006 11:49 pm

:offtopic:
Като заговорихте за сликове, трябва да се кача някой път с твърдака както е в момента екипиран с 2 бройки Maxxis Hookworm, за да видя как се държи на някоя добре отъпкана, суха и бърза пътека. Предполагам, че чувството от този 2.5 дебел слик ще е прекрасно, и че ще се търкаля много по-бързо в сравнение с другите.

Базирайки се на опита ми с тези гуми на виражите в Южния парк бих казал, че не поднасят много, а когато го направят е много предвидливо и контролируемо.

Дано съм бил полезен, имах нужда да споделя впечатленията си ;)
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот naka76 » Нед Юни 11, 2006 2:36 am

http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=695

Това ще е бъдещата ми гума:D
Аватар
naka76

Мнениеот TOYAGA » Нед Юни 11, 2006 8:43 am

Истинска класика.., за да не кажа антика... :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Гост » Нед Юни 11, 2006 10:13 am

[quote="TOYAGA"]

Истинска класика.., за да не кажа антика... :D
[/quote]
Тази е нова.Така пише.Освен това ми се струва ужасна,с тая шарка прилича на мойте,които са много зле на мокър терен.
Гост

Мнениеот TOYAGA » Нед Юни 11, 2006 10:37 am

Така пише, щото и снимката е антика...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Гост » Нед Юни 11, 2006 10:47 am

А като грайфер не е ли много зле на мокро?
Гост

Мнениеот par4ok » Нед Юни 11, 2006 11:34 am

TOYAGA да разбираме ли че BLACK SHARK SX е вече остаряла и не толкова добра или ...
А Hard Drive Dual Compound на асфалт бързо ли ще се похабява?за сега не мога да си избера задната гума.Идей ...?
par4ok

Мнениеот melbata » Нед Юни 11, 2006 11:57 am

ако човека кара 50x50 асфалт и черно, нее ли най-добре некви полусликове, като компромис за секви терени, щото тия дет си ги е харесал са хубави гуми, ама за асфалт мноо не стават

ПС аз например, понеже карам предимно из града съм със сликове на maxxis 1,5
само на мокра трева и размекната кал не даржат, зимата карах даже на лед с тях в южния парк, на асфалт са ужас, немат грешка, а и по витоша кат се качваме минавам на секаде като е сухо
melbata

Рейтинг: 1160

Мнениеот TOYAGA » Нед Юни 11, 2006 12:01 pm

[quote="par4ok"]

TOYAGA да разбираме ли че BLACK SHARK SX е вече остаряла и не толкова добра или ...
[/quote]

Не. Просто отбелязвам, че BLACK SHARK SX е един от най-древните (ако не и най-древния) представител на актуалната гама на Schwalbe, в която има много по-модерни модели за същата област на приложение.

[quote]
А Hard Drive Dual Compound...
[/quote]

Нямам никакъв опит с продукти на Maxxis.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот par4ok » Нед Юни 11, 2006 12:41 pm

аз съм се загледал главно към континентал тъй като сега карам отпреде с континентал който взех ей така и не е за моя стил каране (continental survival) по точно си е за кал а аз го карам на асфалт и сухи терени и за има няма 1500км може и повече като предна не е издъхнал и има мн живот още,но искам да си купя сега гуми с който няма да се моря като грешник като си въртя по байрите и шосетата.та за сега ми трябва задна а след някой друг месец и предна

Gravity 2.3 или Vertical 2.3 за задна как ще е на 50/50 асфалт/черно или да заложа на Flow 2.3 поне е с по малак граифер.
par4ok

Мнениеот TOYAGA » Нед Юни 11, 2006 2:34 pm

На твое място бих си купил две Flow 2.3 за лятото.
Аватар
TOYAGA

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ