Раница

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Раница

Мнениеот boriss13 » Чет Юни 29, 2006 10:23 am

Значи проблемацията ми е следната: имам раница Дахщайн, която ми е удобна, но много ми запарва гърба.Сутрин като отивам на работа, температурата на въздуха е 26~27 градуса, пътувам 12,5км и когато пристигна на работа гърбът ми е вир вода.Основно ми трябва раница с добро проветрение, евентуално може и с резервоар, въпреки че на този етап не съм твърдо решил.Данке предварително :beer:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Чет Юни 29, 2006 7:17 pm

[quote="boriss13"]
Основно ми трябва раница с добро проветрение
[/quote]

Лечение за тоя проблем, освен дисаги, не е измислено.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 29, 2006 7:43 pm

Мда, тва за дисагите е вярно, но то пък дава други ядове...

По отношение на раниците постепенно достигнах до извода, че гърбове от този тип (мрежа, опъната върху рамка) са по-подходящи за по-големи/тежки раници,

[img]http://www.deuter.com/cms/upload/bilder/Systeme/advanced_aircomfort.gif[/img]

докато при малки/леки раници достатъчно добра работа вършат и гърбове от този тип (силно профилирана мрежеста повърхност с канали)

[img]http://www.deuter.com/cms/upload/bilder/Systeme/airstripes.gif [/img]

Според мен един Deuter Superbike (или нещо подобно от друга марка) ще ти свърши добра работа.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот zpaz » Чет Юни 29, 2006 10:58 pm

Ползвам Рок Игъл 35 от кордура и дишащ гръб на Ташев от скоро. Най-доброто цена-качество-обем( за всеки ден). Нямам забележки, мен ме устроива. BOI4KA я има от малко повече време от мен и може да има повече впечатления отнносно запарването.
P.S.За да не решиш ,че ти пиша ей така, искам само да отбележа за протокола:Старата ми раница(още ми служи)пак е Рок Игъл 35 ,но от полиестер. 5 години я разцепвам всеки ден - на работа, с колелото ,вечер като излизам! Мноого съм доволен(освен че малко запарва) и затова си взех същият модел ,но от кордура и дишащ гръб -кордурата (според Ташев)издържа 3 пъти повече на износване от полиестера. Честето 15 години!!:)
Успех с избора!!!:beer::beer::beer:
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Мнениеот Rancid » Чет Юни 29, 2006 11:07 pm

Някакво мнение за Dakine Drafter:).Не че,ще мога да си я позволя в скоро време де...
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот lacho_m » Чет Юни 29, 2006 11:12 pm

[quote="zpaz"]

Ползвам Рок Игъл 35 от кордура и дишащ гръб на Ташев от скоро. Най-доброто цена-качество-обем( за всеки ден). Нямам забележки, мен ме устроива. BOI4KA я има от малко повече време от мен и може да има повече впечатления отнносно запарването.
P.S.За да не решиш ,че ти пиша ей така, искам само да отбележа за протокола:Старата ми раница(още ми служи)пак е Рок Игъл 35 ,но от полиестер. 5 години я разцепвам всеки ден - на работа, с колелото ,вечер като излизам! Мноого съм доволен(освен че малко запарва) и затова си взех същият модел ,но от кордура и дишащ гръб -кордурата (според Ташев)издържа 3 пъти повече на износване от полиестера. Честето 15 години!!:)
Успех с избора!!!:beer::beer::beer:
[/quote]

Само да отбележа, че имам един куп раници у нас на Ташев с "дишащ" гръб и кордура... и не може и да става сравнение за удобството и качеството, което предлагат Deuter... като изключим цената, която е единственото сравнимо нещо май... :eek3:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот PtD » Пет Юни 30, 2006 2:29 am

[quote="TOYAGA"]
Според мен един Deuter Superbike ..... ще ти свърши добра работа.
[/quote]

Тъкмо от личен опит с тази точно раница говоря - спасение няма, гърбът винаги си е мокър. Докато не приложат магнитна възглавка, няма оправия.
:D
Аватар
PtD

Мнениеот velco » Пет Юни 30, 2006 7:59 am

Аз карам с някакава на Scott, с опъната мрежа. Гърбът ми никога не е мокър (освен когато би бил мокър и без раница).
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Пет Юни 30, 2006 9:07 am

[quote="velco"]

Аз карам с някакава на Scott, с опъната мрежа. Гърбът ми никога не е мокър (освен когато би бил мокър и без раница).
[/quote]

На мен винаги ми е мокър, с или без раница, но с раница определено е по-мокър.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юни 30, 2006 9:14 am

Памучните фланелки са зло!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Юни 30, 2006 9:29 am

[quote="bikerider"]

[/quote]

И като повечето злини са толкова изкусителни...
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юни 30, 2006 9:53 am

[quote="PtD"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

И като повечето злини са толкова изкусителни...
[/quote]

Абсолютно, ама после как се настива...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Юни 30, 2006 10:08 am

[quote="bikerider"]
[/quote]

Ааа, това са долни инсинуации. Досега нито веднъж не съм настивал от мокра памучна фланелка. Нито през лятото, нито през зимата. Даже и свидетели има из форума колкото искаш!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Пет Юни 30, 2006 10:19 am

bikerider, не обобщавай! това, което науката медицина твърди за хората, не винаги се отнася и за програмистите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пет Юни 30, 2006 10:25 am

[quote="did"]

bikerider, не обобщавай! това, което науката медицина твърди за хората, не винаги се отнася и за програмистите.
[/quote]

Откъдето следва, че и bikerider спокойно може да си кара с памучна фанелка :)
Аватар
PtD

Мнениеот did » Пет Юни 30, 2006 10:35 am

[quote="PtD"]

Откъдето следва, че и bikerider спокойно може да си кара с памучна фанелка :)[/quote]

не му казвай бе, нека тъне в невежество!

Иначе по темата: Определено на мен ранички с опъната на рамка мрежа ми се отразяват по-добре, отколкото стоящи по гърба, но разликата не е драстична, щото мрежичката във всички случаи притиска дрешката под нея към тялото и от каквито и материи да са тая дрешка и оная мрежичка, не влиза ли ветрец там, потта е неизбежна.

Трябва да се помисли за раници на магнитна възглавница, ама не знам кой ще мъкне магнитите. Иначе са ми казвали, че при пълнолуние луната привличала предметите по-силно и освен че се получават по-големи приливи, раниците при колоездене олеквали осезаемо. Освен това ако се кара, когато луната се вижда добре, потта е чувствително по-малко (вероятно заради привличането между луната и раницата).
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юни 30, 2006 10:39 am

[quote="did"]

[quote="PtD"]

Откъдето следва, че и bikerider спокойно може да си кара с памучна фанелка :)[/quote]

не му казвай бе, нека тъне в невежество!

Иначе по темата: Определено на мен ранички с опъната на рамка мрежа ми се отразяват по-добре, отколкото стоящи по гърба, но разликата не е драстична, щото мрежичката във всички случаи притиска дрешката под нея към тялото и от каквито и материи да са тая дрешка и оная мрежичка, не влиза ли ветрец там, потта е неизбежна.

Трябва да се помисли за раници на магнитна възглавница, ама не знам кой ще мъкне магнитите. Иначе са ми казвали, че при пълнолуние луната привличала предметите по-силно и освен че се получават по-големи приливи, раниците при колоездене олеквали осезаемо. Освен това ако се кара, когато луната се вижда добре, потта е чувствително по-малко (вероятно заради привличането между луната и раницата).
[/quote]
Да ама ако се случи да е ясна, слънчева нощ...
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Юни 30, 2006 10:47 am

[quote="PtD"]

[quote="did"]

[/quote]

Откъдето следва, че и bikerider спокойно може да си кара с памучна фанелка :)
[/quote]

Прави сте за обобщаването! :D
Аз лично карам с памучни фланелки, което не ми пречи да се дразня колко лесно задържат пот. Затова не за друго - иначе и аз не съм настивал, ама тва е щот не ги оставям мокри на гърба си. :)

Извинявам се за офтопика.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Юни 30, 2006 10:50 am

[quote="PtD"]

[quote="bikerider"]
[/quote]

Ааа, това са долни инсинуации. Досега нито веднъж не съм настивал от мокра памучна фланелка. Нито през лятото, нито през зимата. Даже и свидетели има из форума колкото искаш!
[/quote]

Бе ти си отделен случай - ти спортуваш и си издръжлив. Затова - извинявам се за обобщението :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Brave » Пет Юни 30, 2006 12:21 pm

Аз лично имам раница Salewa, с метална рамка и опъната мрежа и се чудех, не ви ли притеснява, да карате с такива - моята поне, когато съм с байка и вадя твърдта конструкция, защото си спомням, какви синини получих преди време, когато се изръсих и изтъркалях с нея :splat:, а бях пеша пеша . Не искам да си мисля, какви поражения може да има при падане с колело при средна или висока скорост. Може да си е проблем на раницата, но все пак ми е трудно да си представя, как конструктивно е решен проблема при другите марки/модели. Несъмнено аз нямам и добра техника на падане, но все пак дори и спецовете, могат да сбъркат, пък доколкото знам, повечето техники за омекотяване на удара са свързани с търкаляне, а това с раница с яка рамка е леко болезнено :)
Brave

Мнениеот boriss13 » Пет Юни 30, 2006 12:42 pm

@всички :beer:

а какво ви е мнението за [url=http://www.rucksack.de/rubriken/artikel.php?artikel=20000128&PHPSESSID=84e40bded6abda8237a71e31fcb3a7ea]това[/url]
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 30, 2006 1:20 pm

[quote="boriss13"]

@всички :beer:

а какво ви е мнението за [url=http://www.rucksack.de/rubriken/artikel.php?artikel=20000128&PHPSESSID=84e40bded6abda8237a71e31fcb3a7ea]това[/url]
[/quote]

Ми раница за суркане... с "екзоскелет", който следва да изпълнява ролята на протектор за гърба. Май взе някаква награда за дизайн... Гледах я скоро в магазин... видя ми се тежка и смешна...

@ Brave

Ми аз имам Saleva Distance с метална рамка и мрежа - досега (да чукам на дърво!) не ме е травмирала по никакъв начин. Напротив - много съм доволен.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот root » Пет Юни 30, 2006 3:04 pm

за малки неща е доста удобно и не запарява много чанта на къста има такива за по 5 кинти и при това са големи.
А за по голями неща - или по тежки раница Салева или Скот с този така наречен въздушен джоб ама са пари Салева най евтино е 70 лева а Скота 90.
Но най добре един багажник - което пък е проблем на някои рамки - РАМ примерно, но се намира винаги начин да се приспособи. Дисагите пък се слгат на багажника и нещата си вървят без потене.
I'm root, if you see me
laughting better have a backup.
root

Рейтинг: 1200

Мнениеот shaggy86 » Пет Юни 30, 2006 4:05 pm

аз преди карах с някаква от метро Диамонд или нещо такова,сега карам Дойтер с мрежеста повърхност с канали и разликата е огромна,е пак има пот но е в рамките на нормалното,когато си купувах раницата се чудех дали да не взема с мрежа но просто другата ми пасна по-добре,някак си не ми е удобно разстоянието между мен и раницата, ,Тоягата ти е постнал двата вида раници избора на марка и големина е твой, и пробвай кое ти е по-удобно
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот F1-MAN » Пет Юни 30, 2006 4:48 pm

[quote="did"]

[/quote]

:offtopic:
Аааа, забравяш, че Луната привлича и нас, тъй че раницата няма много да ни избяга.:D
Аватар
F1-MAN

Мнениеот tailor » Съб Юли 01, 2006 12:47 pm

Аватар
tailor

Мнениеот TOYAGA » Съб Юли 01, 2006 2:42 pm

[quote="root"]

за малки неща е доста удобно и не запарява много чанта на къста има такива за по 5 кинти и при това са големи.
А за по голями неща - или по тежки раница Салева или Скот с този така наречен въздушен джоб ама са пари Салева най евтино е 70 лева а Скота 90.
Но най добре един багажник - което пък е проблем на някои рамки - РАМ примерно, но се намира винаги начин да се приспособи. Дисагите пък се слгат на багажника и нещата си вървят без потене.
[/quote]

Глупости на търкалета...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот nikitzo » Пон Юли 03, 2006 8:54 am

Малко е тираджииско ама все пак

http://www.tashev-bg.com/bulgarian/Layt.htm
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот bikerider » Пон Юли 03, 2006 9:47 am

[quote="TOYAGA"]

[quote="root"]

[/quote]

Глупости на търкалета...
[/quote]

Дори не са и на търкалета... интересно ми е как се приспособява планинска рамка (РАМ) за дисаги?

@root: а?
Аватар
bikerider

Мнениеот klmn » Пон Юли 03, 2006 10:14 am

"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ