Никога повече DRAG

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Никога повече DRAG

Мнениеот GAZIM » Чет Юли 06, 2006 1:08 am

За съжаление притежавам Ontario team и проблемите са следните:
Основно проблемът е в охото на рамката, за една година го смених 5 пъти с голяма трудност в намирането на тази недомислена частица. – 100лв разход
Згрешената геометрия на рамката, при по-висока скорост се тресе цялото да не споменавам за завоите.
Големият венец се търка в рамката а като веригата се прещипе там ....
Това е само за рамката, другите части няма да ги коментирам като колчето, педалите, каплите ... още 200-300лв
( признавам рамката е доста здрава и лека, но с тези проблеми не става за нищо)
До тук колелото ми излиза към 800 за да се кара нормално една година.( почти двойно заводската цена)

Моля посъветвайте ме какво да направя без да се правите на големите отворковци.
За мен варянтите са да сменя рамката като най-лесен варянт, но с каква за да са съвместими частите (до 400лв) или цялото колело с нещто до 1000лв?

( съответно продавам рамката ако иска някой да се набутва или цялото колело )
За контакти: icq128930486
GAZIM

Рейтинг: 1200

Мнениеот PtD » Чет Юли 06, 2006 2:55 am

:popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот lechuga » Чет Юли 06, 2006 7:40 am

[quote="GAZIM"]
Основно проблемът е в охото на рамката...
[/quote]

А с укото не си ли имал проблеми:bigeyes:
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот did » Чет Юли 06, 2006 7:56 am

[quote="lechuga"]

[quote="GAZIM"]
Основно проблемът е в охото на рамката...
[/quote]

А с укото не си ли имал проблеми:bigeyes:
[/quote]

Явно е имал проблем с укото (лявото) преди 1 година, когато е купувал XC колело за 400 лв. с идея не да кара XC, а някой от чупещите оши стилове.

Явно вече проблемът с лявото уко му е минал. Сега обаче има проблем с дясното и не може да види кой всъщност е виновен за проблема му.

За това и след малко сигурно ще напише, че освен Драг, виновни са и PtD, lechuga и did, задето се правят на интересни в иначе много сериозната му тема.

GAZIM, не се засягай, но съчувствие по твоя проблем тук няма да намериш, най-малкото заради категорично некоректния начин, по който си озаглавил темата. Това дразни много и превръща хората, които иначе биха ти отговорили сериозно, в дърти заядливци. С такова заглавие на темата сам си просиш некоректно отношение, каквото е всъщност и твоето отношение към Драг.

Почти всички са минали през етапа "имах колело за 400 лева, ама имам и голям проблеми с него, ама се и счупи, кво да го правя". Единствените решения на проблема ти са или да спреш да караш, или да спреш да смяташ колко всъщност ти струва колоезденето, да продължаваш да чупиш, купуваш и караш... Постепенно ще минаваш на все по-скъпи части, но ще видиш, че и те се чупят, и те имат кусури... Спиралата се завърта, ти се засилваш по надолнището и спиране няма. Това обаче не е основание за притеснение. Спускането по тая спирала е весело.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Юли 06, 2006 8:01 am

[quote="GAZIM"]
Основно проблемът е в охото на рамката, за една година го смених 5 пъти с голяма трудност в намирането на тази недомислена частица. – 100лв разход
[/quote]

Основно проблемът ти е, че караш не както трябва. Това е рамка за въртене и ми е доста трудно да си представя как Oхото се чупи от въртене. Ти сигурно ще можеш да обясниш.

[quote="GAZIM"]
Згрешената геометрия на рамката, при по-висока скорост се тресе цялото да не споменавам за завоите.
[/quote]

A защо е Згрешена геометрията? Нещо по-конкретно да кажеш? Апропо, колелото не е направено за каране на висока скорост, просто ти си abuser. Личи си по всяка твоя дума.
Ааа, и какво за завоите, спомени де? Сигурно колелото е сбъркано, щото не можеш да завиваш или?

[quote="GAZIM"]
Големият венец се търка в рамката
[/quote]

Малее, майко мила... :bigeyes:

[quote="GAZIM"]
а като веригата се прещипе там ....
[/quote]

Тоест сам си признаваш, че веригата пада докато караш, тоест караш прекалено бързо и грубо за предназначението на тази рамка?

[quote="GAZIM"]
Това е само за рамката, другите части няма да ги коментирам като колчето, педалите, каплите ... още 200-300лв
[/quote]

Коментирай бре, дай да видим какво ще кажеш...

[quote="GAZIM"]
[/quote]

Ами например да си купиш подходящо колело за твоето каране без да мрънкаш срешу едно свястно колело само защото си го изтормозил...

[quote="GAZIM"]
За мен варянтите са да сменя рамката като най-лесен варянт, но с каква за да са съвместими частите (до 400лв) или цялото колело с нещто до 1000лв?
[/quote]

Друг варЯнт е първо да споменеш как караш и какво правиш... и да се замислиш, че може би проблема ти идва оттам че даваш прекалено малко пари за стила с който караш?

Така.. май се направих на голям отворко... да видим :popcorn:

Edit:
@did: :thumb:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Юли 06, 2006 9:40 am

Интересно, как може да се направи да се тресе половината, или четвъртината. Сигурно е функция на правилната геометрия. :fight:
Аватар
PtD

Мнениеот did » Чет Юли 06, 2006 9:50 am

[quote="PtD"]

Интересно, как може да се направи да се тресе половината, или четвъртината. Сигурно е функция на правилната геометрия. :fight:
[/quote]

Може вече да не помниш, но функциите не се учат по геометрия. Яж си пуканките, пиши код и не се бъркай.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Юли 06, 2006 10:01 am

[quote="PtD"]

[/quote]

Ми така де - режеш половината и готово. Амаха, ще ми правят те велосипед с две колела...
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Юли 06, 2006 11:08 am

[quote="did"]

Може вече да не помниш, но функциите не се учат по геометрия. Яж си пуканките, пиши код и не се бъркай.
[/quote]

Я па го тя склери. Алоу, дъртозата! Синус и косинус къде се учат бе! Съотношението на прилежащия катет към хипотенузата, а? А?

:o)
Аватар
PtD

Мнениеот Sasho88 » Чет Юли 06, 2006 12:05 pm

И аз карам ОТЕ и преди 2 месеца му смених всичко по него сега остана вилката, та мисълта ми е, че до преди тези 2 месеца нямах никакви проблеми с колелцето(само педалите, но ги смених и всичко е ток), ни венците ми се удряха в рамката, ни веригата ми е падала м/у венеца и рамката, не ми се е тресло при по голяма скорост, а при завоите, хм тва незнам какво общо има ама щом казваш значи е така.Ухо не съм кривил до сега а съм ила доста падания(1,2 сериозни).Карам градско(дропа,скачам) и ХС(не много агресивно, по към нормално:boring:) и н аколелото му няма нищо, проблема ще да си е в тебе.Айде :beer:
The bitch is hungry, she needs to tell So give her inches and feed her well
Аватар
Sasho88

Рейтинг: 1352

Мнениеот GAZIM » Чет Юли 06, 2006 12:27 pm

Очевидно си губия времето тук защото конкретен отговор нимам, явно да се правите на отворени е целта на този форум.
Относно ценизма ми кум драг е защото колелото е супер но за ниякакви недомислици като това охо (където се захваща обтегача за частицата към рамката)се чупи супер ленсно и колелото е до там, колкото и да е добро.Също модела от тогава(2005) е пуснат с големи средни венци несъобразени с задницата на рамката, за това веригата се заклещва там а не пада "Originally posted by GAZIM
Големият венец се търка в рамката

--------------------------------------------------------------------------------

Малее, майко мила... Originally posted by GAZIM
а като веригата се прещипе там ....

--------------------------------------------------------------------------------

Тоест сам си признаваш, че веригата пада докато караш

Относно мойто каране, признавам че съм доста груб но проблеми в планиата не съм имал.Колелото го карам навсякуде главно в града където най-много се дъни.
За смятането на парите е защототo искам да съм обективен за по добър избор при закупуването на колело, очевидно малко повече пари но RAM яавно са по добри въпреки надуте им цени.
"did" благодария за разбирането:beer:, прав си.Относно повечето пари за колело според карането, както виждаш съм готов да давам оште, за това търсия съвет от вас.

Моля спестете си ебавките и ме посъветвайте каква рамка да си купя съвместима с онтариото до 400лв
GAZIM

Мнениеот bikerider » Чет Юли 06, 2006 12:29 pm

[quote="GAZIM"]

Очевидно си губия времето тук защото конкретен отговор нимам, явно да се правите на отворени е целта на този форум.
[/quote]

Не приятелю. Целта на твоя пост е такава. По тенденциозна тема отдавна не бях виждал.
Искаш съвет от мен - научи се да караш културно. И друга рамка да вземеш и нейното Охо ще счупиш.
Ако искаш да не чупиш Оши, купи си Сейнт. Точка.

Айде улево...

Edit: веригата се заклещва там (казва се chain suck между другото), защото колелото не е направено за pedal kick-ове и подобни, съответно при рязко завъртане назад веригата се разхлабва. Можеше да си спестиш ругатните, ако беше upgrade-нал само обтегача.

А това за голямата плоча няма да го коментирам - смехотворно е - просто си я изкривил от блъскане . Веломания не са малоумни колкото и да ти се иска да си го изкараш на тях. Изобщоо... аман от абюзери като теб. Улево.
Аватар
bikerider

Мнениеот URNEST » Чет Юли 06, 2006 1:07 pm

[quote]но RAM яавно са по добри въпреки надуте им цени[/quote]

Цените на РАМ не са надути.Вярно, че са непосилни за голяма част от българите, но помисли с какви компоненти е колелото, все пак те предлагат изпипани от-до велосипеди и нормално цените им да са по високи.Също не можеш да твърдиш, че РАМ са по-добри, защото велосипедите им са по скъпи.ДРАГ предлагат наистина добри велосипеди,също обърни внимание и на по скъпите модели, а не да приказваш наизуст.Очевидно ще търпиш още критики от по-компетентните...
Аватар
URNEST

Мнениеот velco » Чет Юли 06, 2006 1:25 pm

Буахахаха, даже напоследък е рядкост да се появи толкова тъп и неграмотен пост ...

Между другото, от коя година е колелото ?

[quote]
[/quote]

Превод в ефир: Моля, кажете ми това, което искам да чуя.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Teodor40 » Чет Юли 06, 2006 1:28 pm

:offtopic:
[quote="bikerider"]

[quote="GAZIM"]

[/quote]

Не приятелю. Целта на твоя пост е такава. По тенденциозна тема отдавна не бях виждал.
[color=red]Искаш съвет от мен[/color] - научи се да караш културно. И друга рамка да вземеш и нейното Охо ще счупиш.
Ако искаш да не чупиш Оши, купи си Сейнт. Точка.

Айде улево...

Edit: веригата се заклещва там (казва се [color=red]chain suck[/color] между другото), защото колелото не е направено за pedal kick-ове и подобни, съответно при рязко завъртане назад веригата се разхлабва. Можеше да си спестиш ругатните, ако беше upgrade-нал само обтегача.

А това за голямата плоча няма да го коментирам - смехотворно е - просто си я изкривил от блъскане . Веломания не са малоумни колкото и да ти се иска да си го изкараш на тях. Изобщоо... аман от абюзери като теб. Улево.
[/quote]

Най-великият, защо реши че точно от теб иска съвет? То я ясно, ти си най най в този форум но момчето може да не го знае.Както той, така и ти всички са ви криви и само вие сте перфектни.
А този невероятен термин "chain suck" е направо ненормален.Сигурно си чел толкова много за да го научиш!Възхищавам ти се :lol:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bikerider » Чет Юли 06, 2006 1:30 pm

[quote="Teodor40"]
А този невероятен термин "chain suck" е направо ненормален.Сигурно си чел толкова много за да го научиш!
[/quote]

Би ли ми обяснил какъв ти е проблема? :wavey:
Ако си зле с терминологията, чети.
Ако ми се дразниш лично на мен, съжалявам, не мога да ти помогна.
Аватар
bikerider

Мнениеот spinsession » Чет Юли 06, 2006 1:36 pm

колелото ти е много гадно наистина! да те отърва от него за 150лв? сериозно! нали не смяташ че някои ще даде повече за тази бангия? аз ти ги давам кеш! още днес при това! Deal?
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 06, 2006 1:37 pm

GAZIM, продай колелото. Така няма да останеш с впечатление, че все нещо не му е наред. Вече си предубеден към него. Познато ми е чувството.

После реши как точно искаш да караш и колко пари си склонен да вложиш. След това, прочети из форума и ЧЗВ (често задавани въпроси пак във форума) за колелата на българския пазар. Като си исградиш мнение и предпочитания...може да пуснеш още една тема за избор на колело. Тогава ще ти се отговори ясно и точно. Поне аз ще се опитам да го сторя. По моему след, като имаш 1000лв за колело, няма смисъл да надграждаш върху Онтарио... айде успех:thumbu:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Sasho88 » Чет Юли 06, 2006 1:39 pm

[quote="spinsession"]

колелото ти е много гадно наистина! да те отърва от него за 150лв? сериозно! нали не смяташ че някои ще даде повече за тази бангия? аз ти ги давам кеш! още днес при това! Deal?
[/quote]

Дон Капиш, защо реши, че колелото е толкова гадно и като е гадно, защо ще му го купуваш за невероятната сума от 150цветни:dunno:
The bitch is hungry, she needs to tell So give her inches and feed her well
Аватар
Sasho88

Рейтинг: 1352

Мнениеот bikerider » Чет Юли 06, 2006 1:46 pm

[quote="Sasho88"]
Дон Капиш, защо реши, че колелото е толкова гадно и като е гадно, защо ще му го купуваш за невероятната сума от 150цветни:dunno:
[/quote]

остави го тоя посерко, няма смисъл - морето му е до колене.
Аватар
bikerider

Мнениеот ene » Чет Юли 06, 2006 1:48 pm

[quote="Sasho88"]

[quote="spinsession"]

...
[/quote]

защо ще му го купуваш за невероятната сума от 150цветни:dunno:
[/quote]
за скрап:eyebrow:
DaRe To DrEaM
Аватар
ene

Рейтинг: 1198

Мнениеот spinsession » Чет Юли 06, 2006 1:51 pm

@байкрайдър: нещо много нервен звучиш! и отново по темата пишеш! :clap::clap::clap:
@сашо88: за да изкарам някой и друг лев! или 100!
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот Гост » Чет Юли 06, 2006 2:27 pm

Колелото е 6.
@Който не го кефи [img]http://www.elderscrolls.com/forums/style_emoticons/default/fing04.gif[/img]
Гост

Мнениеот GAZIM » Чет Юли 06, 2006 2:31 pm

мочета, кефите ме, просто колко се хабите да се псувате, начело мен.
Първо аз не твърдия че разбирам за разлика от вас, не ми е това професията и ништо не разбирам. Просто си карам, вярно съм abuser ,трошим блъскам и чупим то си е моя работа нали аз ги давам парите за това и именно заради такива като мен има по добри колела части и нештата се развиват все повече и се намират такива като мен да дават пари за това.Заради такива теми следващият модел на драг няма да аго има този проблем и колелцето ще е супер.
Второ "biker" кво се пениш, аз нямам ништо лично към тебе, да не би ти да ги прозвеждаш драг че да се обърна директно с псувните към теб, ама нема смисел, нерви си се, забавно е. и ако верно е така може да се псуващ сам себе си. , аз не се засягам, признавам си всичко до тук и си плащам за това.
"velco"-koleloto e 2005, няма да те псувам ти си знаеш.

Трето, да се върнем на темата, каква рамка?
GAZIM

Мнениеот bluskanie » Чет Юли 06, 2006 2:35 pm

[quote="GAZIM"]

Трето, да се върнем на темата, каква рамка?
[/quote]

Ми къв стил ще караш? До 400 можеш да вземеш някой Рам НТ2(199лв) или 4х(450 мисля беше)... Светни ни малко как караш точно:)

Едит: Да, сега прочетох по-горе, че караш малко грубо, но не прекалено. Рам НТ2 е перфектната рамка за теб. Идеална АМ рамка, само дето челото й е за полуинтегрирани чашки, които се купуват допълнително за 40лв. Но пак влизаш в 400-те, които си споменал. Дори ще имаш за някоя гума или нещо такова...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Юли 06, 2006 2:45 pm

[quote="GAZIM"]
Второ "biker" кво се пениш
[/quote]

Не се пеня, чудя ти се на самочувствието. Отначало DRAG били боклуци, после ти си абюзер. Окей аз с теб проблеми нямам, просто говориш глупости, което разбира се си е твоя работа. Дерзай.
Аватар
bikerider

Мнениеот GAZIM » Чет Юли 06, 2006 2:52 pm

нешто пак се засегна biker:beer:
няма да се повтарям...
GAZIM

Мнениеот bikerider » Чет Юли 06, 2006 3:00 pm

не съм бе пич, за кво да се засягам. просто карам и такова колело и знам за какво става дума.

успех :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот GAZIM » Чет Юли 06, 2006 3:17 pm

мерси biker, радвам се че изгладихме нештата...

Относно мойто каране:
предимно в града но не по улиците, винаги има от къде да се мине другаде, да го наречем коскънтри. Също съм се пускал доста предимно то витоша и отвреме на вареме някоя друга планина но културно, както казах не съм имал никакви проблеми при пускането.

bluskanie, и на теб благодаря за съвета, HT2, ме кефи доста :thumbu:
GAZIM

Мнениеот biker-kj » Чет Юли 06, 2006 4:13 pm

Маи и на този автор ще му трябва граматика.И така ето и моя съвет:199лв РАМ НТ2 и с останалите пари си вземи някакви граматики и помагала-добре ще ти доидат!!
На гледаи грешната геометрия и кажи къде е:http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?cPath=22&products_id=661=>ако познаеш бира от мен!:beer:

Ама тоз не го слуша много главата:crazy::crazy::crazy:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ