Аз ползвам 3л резервоар на Deuter и засега нямам проблеми. Много лесно пълнене, клапанчето държи водата да не капе(е понякога трябва леко да бутна гумичката, иначе капва по някоя и друга капка след пиене), самият резервоар не овкусява водата, като в началато малко усещах вкуса на гумичката, от която се пие. Водят го, че е антибактериален и че можеш да държиш водата в него с седмици, което наистина е така, за разлика от шишетата, които преди съм ползвал.
Ако решиш да вземеш такъв(или какъвто и да е) го огледай хубаво по време на покупката. Когато взех моя не го огледах добре и като се прибрах се оказа, че е прищипан на едно място и капеше вода. Помислих си, че аз съм го преебал, но видях че опаковката е наранена на същотото място, а аз го извадих от нея на излизане от магазина

Та отидох на другия ден в Стената, там хората бяха много разбрани и веднага ми донесаха друг, който също се оказа наранен. Донесоха още няколко, като следващиятсъщо имаше нараняване. По следващият вече беше здрав

Явно е станало нещо при транспорта, предполагам че са махнали тези, които не стават, ама все пак гледай.
Edit: Ако раницата ти позволява си вземи 3л, разликата в теглото е никаква, а в обема голяма.