Може ли ?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Може ли ?

Мнениеот psicho » Сря Дек 06, 2006 1:37 pm

Въпроса ми е дали мога да си сложа Мarzocchi 66 RV на рамка Scott YZ0 и какви проблеми биха възникнали ако го направя ???
MR.PSICHO
Предпочитам да ме мразят такъв какъвто съм, отколкото да ме обичат такъв какъвто не съм!
Аватар
psicho

Рейтинг: 1228

Мнениеот 4getcredo » Сря Дек 06, 2006 2:51 pm

Ще ти се вдигне и олекне много предницата... ако го ползваш и за връткане нагоре, ще ти е доста тегаво. Ще се увеличи разстоянието между предната и задната ос, което ща затрудни маневреността...
Рамката като цяло не е проектирана за толкова много ход.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот psicho » Сря Дек 06, 2006 3:38 pm

[quote="4getcredo"]

Ще ти се вдигне и олекне много предницата... ако го ползваш и за връткане нагоре, ще ти е доста тегаво. Ще се увеличи разстоянието между предната и задната ос, което ща затрудни маневреността...
[/quote]

Как така ще олекне?? В момента съм с 15 см ход и ги прави кам 13см, но дори и 18 мисля че не ги изпълва целите или съм в грешка!!!
MR.PSICHO
Предпочитам да ме мразят такъв какъвто съм, отколкото да ме обичат такъв какъвто не съм!
Аватар
psicho

Мнениеот lacho_m » Сря Дек 06, 2006 3:49 pm

[quote="psicho"]

[quote="4getcredo"]

[/quote]

Как така ще олекне?? В момента съм с 15 см ход и ги прави кам 13см, но дори и 18 мисля че не ги изпълва целите или съм в грешка!!!
[/quote]

Не е въпроса дали ги изпълва или не... просто слагаш по дългоходова вилка, вдига ти се предницата... логично е. Дори и Zoom да сложиш, ако е предвиден за 18 см ход, дори и да прави актулани 10, пак ще имаш с около 3 см повече от сегашното положение (15 см).
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот 4getcredo » Сря Дек 06, 2006 3:50 pm

"Олекне" = предполагам ти се е случвало да вдигаш предна гума...? Най-лесният начин да го направиш е като включиш на малка предавка, натиснеш рязко на педалите и дръпнеш нагоре кормилото...
Е, когато въртиш по стръмно нагоре на малка предавка се случва същото, но без ти да го искаш... колкото ти е по-висока вилката и малък челния ъгъл, толкова по-лесно става това...
Надявам се, че разбра, какво значи да "олекне".
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот psicho » Сря Дек 06, 2006 4:00 pm

Да разбрах!!!...и мерси за инфото!
MR.PSICHO
Аватар
psicho

Мнениеот Shady™ » Сря Дек 06, 2006 5:59 pm

[quote="psicho"]

[/quote]

Aз сега съм със Marzocchi Drop off 3 2006 (SC 150mm travel) и да ти кажа мисля че му е добре. Скоро мога да направя снимки да видиш. Може и МЪНИЧКО в повече да са му ама мисля че не много...Ама за 66 - абе и аз обмислям лятото да му сложа ако ми потрябва тая вилка, но ако не - ще си оставя тая. И мене ме притеснява дали янма да са много 170мм и псоред мене ще са, но Scott са СУПЕР здрави и макар и по лошичкия ъгъл - май ще си го понесат :) (дано де, аз вярвам).
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот psicho » Сря Дек 06, 2006 6:03 pm

[quote="Shady™"]

[quote="psicho"]

[/quote]

Aз сега съм със Marzocchi Drop off 3 2006 (SC 150mm travel) и да ти кажа мисля че му е добре. Скоро мога да направя снимки да видиш. Може и МЪНИЧКО в повече да са му ама мисля че не много...Ама за 66 - абе и аз обмислям лятото да му сложа ако ми потрябва тая вилка, но ако не - ще си оставя тая. И мене ме притеснява дали янма да са много 170мм и псоред мене ще са, но Scott са СУПЕР здрави и макар и по лошичкия ъгъл - май ще си го понесат :) (дано де, аз вярвам).
[/quote]

...:angel:Господ да ни пази :bowdown:
MR.PSICHO
Аватар
psicho

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ