TOYAGA написа:Никога не е достатъчно - требе да го сдъвчеш и да го налееш с фуния! Капут!
did написа:@bikerider: Ами точно това, което казваш, го твърдят и в теста. В крайна сметка точно заради възможностите за настройки и лекотата в поддръжката Avid-а печели по-високи оценки като цялостно представяне. Като здравина, стабилност и спирачна сила, показателите не се различават особено от шиманските.
bikerider написа:Поне да бяха споменали на каква позиция е била Avid врътката, когато са тествали (аз поне не видях такова нещо).
Абе... капути
TOYAGA написа:Аз па сметам да се изтупам с един XTR. Отгоре-додоле. Пък!
bikerider написа:.. ако исках САМО спирачна сила, щях да си купя Hope M6
.. или GustavМ..
.. Code.. мога да я ползвам и за много стръмен и техничен склон, където ми трябва по-малко спирачна сила и повече модулация.
Code далеч, ама далеч не е перфектна
bikerider написа:
Code далеч, ама далеч не е перфектна (има поне 3 компромиса в нея), но за момента поне за мен и моите изисквания отговаря най-пълно. Шимано имат пълните ми уважения - спирачките им са ужасно добри, но както SRAM дерайльорите не ме кефят заради липсата на монтаж на задната ос, така Шиманските спирачки не ме кефят заради липсата на "оня" реглаж, въпреки че като цяло имам много, ама много високо мнение за спирачките на Шимано. Бих си взел Шимано, но за нещастие те оставиха Avid да ги изпреварят с този реглаж и това поставя точка поне пред моя избор - аз не държа на имена, държа на функционалност.
flex написа:bikerider написа:
Code далеч, ама далеч не е перфектна (има поне 3 компромиса в нея), но за момента поне за мен и моите изисквания отговаря най-пълно. Шимано имат пълните ми уважения - спирачките им са ужасно добри, но както SRAM дерайльорите не ме кефят заради липсата на монтаж на задната ос, така Шиманските спирачки не ме кефят заради липсата на "оня" реглаж, въпреки че като цяло имам много, ама много високо мнение за спирачките на Шимано. Бих си взел Шимано, но за нещастие те оставиха Avid да ги изпреварят с този реглаж и това поставя точка поне пред моя избор - аз не държа на имена, държа на функционалност.
Изниква въпроса дали ако СРАМ направят RD фиксиран на оста както и Шимано въпросната врътка дали едните няма да кажат на другите 'Не това го измислихме патентовахме и трябва сега да ни платите за да го произвеждате". Не съм наясно кое е патентовано и кое не е но за друга евентуална причина не се сещам.
flex написа:Изниква въпроса дали ако СРАМ направят RD фиксиран на оста както и Шимано въпросната врътка дали едните няма да кажат на другите 'Не това го измислихме патентовахме и трябва сега да ни платите за да го произвеждате". Не съм наясно кое е патентовано и кое не е но за друга евентуална причина не се сещам.
bikerider написа:Няма разлика между El Camino и Juicy/Code като възможности за реглаж на крайната точка, разликата е единствено в метода - при Hayes-a се променя механично самия лост (щото е от две части), при Juicy/Code се променят параметрите на хидравликата.
Admin написа:значи Formula са намерили начин да го заобиколят, т.е. да го направят по трети, различен от Hayes и Avid начин, така ли?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта