дрешки...

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

дрешки...

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 20, 2007 1:46 pm

ще съм много благодарен ако някой може да ме светне по върпоса:
1. горна дреха, по-скоро блуза, а не яке, предполага се че трябва да е нещо от рода на windstopper и да е по-скоро прилепнала по тялото, а не да се вее. да я карам само с няква тениска отдолу.
2. нещо от рода на панталон/клин със същите свойства като горното..
употребата ще да е въртене по път и пътеки през този кисел сезон, а за предпочитане е стоката да е от софия. цените за момента не са критерии :)
ако някой има информация по въпроса, моля да сподели, че не се издържа вече :) след малк отивам да разузнавам, но все пак... :)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот Velio » Вто Фев 20, 2007 2:43 pm

Най-добре ходи в "Стената" и питай за "среден слой" дреха, дето да не пуска вятър. Щото обикновените полари също се водят "среден слой", но те само "дишат" без да спират вятъра. Казвам ти да идеш в "Стената", щото там със сигурност ще има най-голям избор.
Най-евтиния вариант мисля, че ще е на "Red Rock" - с материя "Wind Stopper". Доколкото знам са български. Имам приятели дето имат такъв уинд стопър и са много доволни. Аз лично имам полар от "Red Rock" и също нямам забележки. Доста са здрави, издържал е доста носене.
Почти всички производители на екипировка предлагат нещо подобно. Въпроса е да пообиколиш и да си харесаш нещо.
Друг вариант е да си вземеш обикновен полар и една "ветровка". Предимството тук е, че поларите обикновено са от материята "polartec", която е по-мека и движенията са по-свободни. Така можеш да си караш по-спокойно само с него. А ако задуха - ветровката отгоре и нямаш ядове.
:)
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот Velio » Вто Фев 20, 2007 2:52 pm

http://www.pitt.edu/~kconover/ftp/Clothing%20Materials.pdf

всички видове материи на пазара
Play it safe
Аватар
Velio

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 20, 2007 3:07 pm

ако исках да мъкна 200 неща и свалям килограми с полар и ветровка въобще нямаше да пускам темата, щото си имам :)
мерси все пак.
разгледах сайта на стената ама дрехи по нета, особено такива, малко несериозно ми звучи... :)
сега след като си "преобух" колелото ще отида да поразгледам колкото мога, пък после пак ще погледна тук дали има нещо ново писано :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Вто Фев 20, 2007 3:47 pm

простете за тъпия въпрос, а baselayer отдолу и windstopper яке отгоре?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот 4getcredo » Вто Фев 20, 2007 3:49 pm

MAN6, що става дума за долнище, мога да ти препоръчам зимните клинове за джогинг. Икономичен техен вариант (направо евтинджос) се намират по магазините на TCM. Вече цяла зима карам с един такъв (с къси панталонки отгоре ;) ) и дори при минусови температури и вятър върши работа. Двуслойни са.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Velio » Вто Фев 20, 2007 3:55 pm

bikerider написа:baselayer отдолу и windstopper яке отгоре?

:agree:
Play it safe
Аватар
Velio

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 20, 2007 4:12 pm

bikerider написа:простете за тъпия въпрос, а baselayer отдолу и windstopper яке отгоре?

не се ебавайте със сериозни неща :)
писАх, че търся нещо дето да е по-рпилепнало и да се кара най-много с тениска под него :)
иначе в момента съм с "бейс-лейър" и "ветровка" с ципове под мишниците, но ми се ебава майката от пот и жега... :bawling:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Вто Фев 20, 2007 4:39 pm

MAN6: като каза фланелка и се зачудих няма ли да ти е мокро, затова попитах за baselayer...
Аватар
bikerider

Мнениеот codename47 » Вто Фев 20, 2007 4:50 pm

http://www.namaste-bg.com/prod_obl_pant-mont.htm

пп. земи си термобельо, не ти залепва за гърба, диша
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 20, 2007 5:29 pm

да, май трябваше да уточня. тениската ще да е "термобельо", става дума за това чудо дето ще го нося отгоре. сега видях на casper дрешката и го чакам да провери за размери. windstopper някакъв е и има ципове под мишницте и 1-2 джоба.

@4getcredo: да не са от тези със светлоотрзителната лента при коляното? пази ли от ветър?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот 4getcredo » Вто Фев 20, 2007 5:51 pm

Има светлоотразителна лента под коляното, мисля се пада. Пази от вятър, да!
Това е евтино решение и не очаквай чудеса :). Според мен може да ти върши работа, а ако се разочароваш, няма да ти струва скъпо.
:beer:

P.S. Благоверната много ме ... харесва в него ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 20, 2007 6:29 pm

ясно :)

;)
xund
Аватар
MAN6

Re: дрешки...

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 20, 2007 7:32 pm

MAN6 написа: ... стоката да е от софия...

Е те тва е голем проблем. Иначе решения много - особено когато цената няма значение... :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 20, 2007 7:58 pm

проблем е, че е дреха и не ми се рискува да си харесам по снимка... :)
а за парите- ясно е че за подобно нещо трудно се минава тънко :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TOYAGA » Вто Фев 20, 2007 8:27 pm

MAN6 написа:проблем е, че е дреха и не ми се рискува да си харесам по снимка... :)

Гледай ревюта! :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 20, 2007 8:31 pm

TOYAGA написа:
MAN6 написа:проблем е, че е дреха и не ми се рискува да си харесам по снимка... :)

Гледай ревюта! :D

да, а как да ги пробвам? :)
в нета е пълно с готини неща, ама не ми се рискува... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Admin » Сря Фев 21, 2007 12:55 am

Не знам дали си виждал моята блуза (сивата), тя е от windtex или нещо такова, има подобни дрешки във Веломания и не са безбожно скъпи. Води се ветроустойчива, но не е ветровка, блуза си е. Махат й се ръкавите. Може и само циповете да открехнеш.
Повечето хора с такива блузи (а те са доста тук във форума) вероятно ще ти кажат, че са много добри и ефективни. Аз също нямам оплаквания, но имай предвид, че като сложиш раница, без потене няма да минеш. Също така и при по-интензивно натоварване също започваш да се потиш, въпреки че по принцип е дишаща. Хубавото е, че когато е с ръкавите (пък даже и без тях), дори и да се изпотиш, докато се движиш, топлината си седи при тялото ти. Иначе от вятър и студ пази - карал съм на температури от 0 до 15 градуса само с велосипедна фланелка отдолу и нямам проблеми, стига да се движа. За дълги спускания в студ обаче (под 5 градуса примерно) е хубаво да се добави и някаква ветровка отгоре.
В байкцентъра също съм виждал разни дрешки, но не мога да ти кажа подробности за тях.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Harka » Сря Фев 21, 2007 1:05 am

MAN6 написа:да, а как да ги пробвам? :)
в нета е пълно с готини неща, ама не ми се рискува... :)

Така е... аз лично "рискувах" с едни неща на Gore, но все пак знаех, че мога да ги върна евентуално, макар и сложно... Е, не се наложи в крайна сметка.
Аватар
Harka

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 21, 2007 8:48 am

комбинацията на 4getcredo
е много добра /ТСМ клин+къси панталони/
цената е много добра /клина за СЗ е около 12 кинта/
принципно пази доста от студ, а аз винаги карам с наколенки и протектор за подбедрицата, така че това допълнително помага
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 21, 2007 10:53 am

за клинчето ясно.
за блузата ще си лафим на icq, а през това време дано caspar се сети какво го помолих :)
че иначе ще трябва да "рискувам" :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MartinBG » Сря Фев 21, 2007 11:05 am

TCM имат и колоездачен панталон - сивкав с по 2 самозалепващи светлоотразителни ленти на крачолите, който ми върши чудесна работа през последните месеци, дори и в планината. Идеален е за температури от около -5 до +20-25 градуса (поне на мен ми е добре). Не запарва, и същевременно пази добре от вятър, а донякъде - и от дъжд. Струваше 15-ина лева.
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 21, 2007 11:13 am

MartinBG написа:TCM имат и колоездачен панталон - сивкав с по 2 самозалепващи светлоотразителни ленти на крачолите, който ми върши чудесна работа през последните месеци, дори и в планината. Идеален е за температури от около -5 до +20-25 градуса (поне на мен ми е добре). Не запарва, и същевременно пази добре от вятър, а донякъде - и от дъжд. Струваше 15-ина лева.

имам такова, но до момента не съм го носил. нещо не ме радва... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот тучо чучо » Сря Фев 21, 2007 1:41 pm

MAN6 написа:
MartinBG написа:TCM имат и колоездачен панталон - сивкав с по 2 самозалепващи светлоотразителни ленти на крачолите, който ми върши чудесна работа през последните месеци, дори и в планината. Идеален е за температури от около -5 до +20-25 градуса (поне на мен ми е добре). Не запарва, и същевременно пази добре от вятър, а донякъде - и от дъжд. Струваше 15-ина лева.

имам такова, но до момента не съм го носил. нещо не ме радва... :)

Моето предложение за блуза е една много приятна дрешка от Веломания - отпред и отзад е от WindStopper, а ръкавите са от много приятен полиестер, който позволява доволно проветрение на ръцете. За температури като тазгодишните зимни е идеална (това в случай, че не си много зиморничав).
снимка
Пламен (вляво) е с такава, а аз (вдясно) съм с това, за което говори Admin. Трябва да отбележа, че на мен ми е топло с това, с което съм облечен на снимката и често предпочитам по-леката.
Клинът ми на снимката е ТСМ, с презрамки и "памперс", супер евтин, но ми върши работа дори и при минусови температури. Веломания предлагат такъв но без "памперс" и отпред е с WindStopper, но за мен XL е малък. Предполагам за теб ще е ОК, така че опитай!
Успех! ;)
Аватар
тучо чучо

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 21, 2007 2:09 pm

тучо чучо написа:отпред е с WindStopper, но за мен XL е малък

тцтцтцтц
РЕСПЕКТ :bowdown:
:rofl:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Сря Фев 21, 2007 2:20 pm

:rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот pascoff » Сря Фев 21, 2007 5:23 pm

Admin написа:Не знам дали си виждал моята блуза (сивата), тя е от windtex или нещо такова, има подобни дрешки във Веломания и не са безбожно скъпи. Води се ветроустойчива, но не е ветровка, блуза си е. Махат й се ръкавите. Може и само циповете да открехнеш.
Повечето хора с такива блузи (а те са доста тук във форума) вероятно ще ти кажат, че са много добри и ефективни. Аз също нямам оплаквания, но имай предвид, че като сложиш раница, без потене няма да минеш. Също така и при по-интензивно натоварване също започваш да се потиш, въпреки че по принцип е дишаща. Хубавото е, че когато е с ръкавите (пък даже и без тях), дори и да се изпотиш, докато се движиш, топлината си седи при тялото ти. Иначе от вятър и студ пази - карал съм на температури от 0 до 15 градуса само с велосипедна фланелка отдолу и нямам проблеми, стига да се движа. За дълги спускания в студ обаче (под 5 градуса примерно) е хубаво да се добави и някаква ветровка отгоре.
В байкцентъра също съм виждал разни дрешки, но не мога да ти кажа подробности за тях.

Да добавя към казаното от Админ, аз карам с подобна "блуза" пак купена от веломания, която е ветроустойчива, запазва топлината на тялото и е прилично дишаща ... предимствата пред обикновенния windstopper, който ще си купиш от стената са, че е предназначена специално за колоездене и материята на ръкавите е по-различна от останалата и не се запарват толкова ръцете като караш докато при обикновен windstopper не е така (поне при мен) ... друг плюс са джобовете отзад в долната част на гърба ако не носиш раница са много удобни ... карал съм с такава блуза + тениска или термо бельо (по0добрия вариант) на температури около нула до +15 и се чувствам много добре, блузата е прилепнала по тялото, особено ръкавите и е изключително удобна ... цената май е към 60-90 лева, не помня ...
за клина, който 4getcredo спомена, мога само да потвърдя, че е оферта и върши чудесна работа
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 21, 2007 9:56 pm

търсИм си точно таква блуза- с ВиндЩоп у средата и ръкави от приятна полиестерна материя, прилепнала :)
ура :) (остава да има и якица да пази шията и вече виждам как олеквам с дадената сума)
веломания ме зове :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот PtD » Сря Фев 21, 2007 10:06 pm

Да кажа и аз за "блузата", ако съм схванал за кое става дума. Термобельо + блузата дават достатъчно защита до -15, тествано.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Сря Фев 21, 2007 10:48 pm

Да кажа и аз нещо по-конкретно...
За мен най-добрият вариант е термоблуза (baselayer) от Мерино (в Стената имаше на Ortovox с различна плътност) и Softshell отгоре (Windstopper Softshell на Gore би бил чудесен избор). Термобельото е от съществено значение, така че не прави големи компромиси с него. Мериното има по-добри показатели от изкуствените материи, но на хора с по-чувствителна кожа може да им боде. Освен това почти не задържа миризма. Минус е сравнително високата цена, но след като веднъж сложих Мерино не искам и да чуя за друго. Естественото си е естествено.
За Капилена на Патагония също съм чувал добри отзиви, но много се вмирисвало. Излишно е да споменавам, че памука е напълно противопоказен...
За отдолу ползвам клин от Softshell Windstopper. Страшно съм доволен, но едва ли ще намериш такъв у нас...

@тучо чучо:
Направих снимката на хиперлинк, че много разтягаше екрана. :)
Аватар
Harka

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ