от тучо чучо » Вто Мар 28, 2006 1:47 pm
Stuny, Continental Vertical 2.3 е чудесна гума за повечето терени, по които съм карал. Изключение правят само острите камъни, защото я прекълцах няколко пъти - теглото си има цена (както това на гумите, така и моето). Като сцепление и контрол е отлична, търкаля се отлично. Разликата с предишната такава, която имах (моделът с кафяв борд), е в по-мекия материал. Малко по-трудно върви по асфалт, износва се забележимо по-бързо, но и сцеплението е по-добро. Всичко това предполагам ти е известно.
В сравнение с Maxxis Ignitor, който е с подобна шарка, Conti има по-висок грайфер, с по-остри ръбове.
През сухия сезон карам с предна и задна Vertical, а за зимата отзад сложих Survival. Изключително съм доволен от комбинацията, но скоро ще сваля Survival-а, защото не смятам, че ми е необходим за сухи терени - колкото и да е напомпен оказва сериозно съпротивление.
Не пренебрегвай Gravity като вариант - мисля, че ще ти свърши отлична работа.
От друга страна Nokian Boazobeana е прекалено лека и тънка гума за твоето каране. Грайферът е нисък и мек, лесно се къса. Иначе за твърд терен е супер, защото има хубав профил и лесно се търкаля. Изсилиш ли я по къмъни и остър чакъл очаквай не особено добри резултати.
Това е скромното ми мнение.
Успех!
EDIT: Погледни CONTINENTAL Slash 2.3. Мисля, че е подходяща за твоето каране, но може би малко по-тегава за въртене в сравнение с Gravity. Може bikerider да сподели впечатления от Digga 2.5, която е със същия грайфер.