DJ3 2006,Static,Pike и др.

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Мнениеот karuzo » Чет Фев 01, 2007 4:11 pm

Liohman написа:...бих казал още по-зле, щом са счуени от каране по предназначение, значи представи си ако се карат по непредназначение.

Тез пайкове, дето ги натресе по-горе от какво каране са счупени? По предназначение или не по преднаначение. Щото, доколкото отбирам от английски, то Пайк е предназначена за АМ каране, а аз не съм чувал някой да е чупил Пайк от АМ. Някой, някъде казал, че Пайк е стрийт вилка и глей кво стаа... вилката е супер смешна. Или са видели Леноски, че я кара и...

:beer:
Това е текстови блок, който може да бъде прикачан в края на съобщенията, които пускате.
Аватар
karuzo

Рейтинг: 1200

Мнениеот Liohman » Чет Фев 01, 2007 4:25 pm

Няма нищо ВЕЧНО!!!Иначе съм за PIKE ама ти си решаваш!!!

Хаха, ако желаеш еднодневки, то Pike е решението.
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот Димитър Вергиев » Чет Фев 01, 2007 4:35 pm

Добре де Liohman кажи името на тази вилка от снимката твърдата на каква цена е в коя държава се продава малко инфо разбирам че искаш да помогнеш знам че щом е меко се чупи :)
skype-vektor4o7
Местонахождение:Пловдив
E-mail:[email protected]
http://www.vbox7.com/play:20e60ad9
Димитър Вергиев

Рейтинг: 1698

Мнениеот Liohman » Чет Фев 01, 2007 4:45 pm

Ами защо просто не се поразровиш малко в нета, има предостатъчно инфо за всичко, или да се намираш на приказка си чоплиш тук.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Димитър Вергиев » Чет Фев 01, 2007 4:49 pm

Да ти кажа честно незнам къде да търся ако можеш да ми помогнеш с няколко имена модели на твърди вилки на ПМ ще съм ти много благодарен :beer:
skype-vektor4o7
Димитър Вергиев

Мнениеот Liohman » Чет Фев 01, 2007 5:02 pm

Rigid fork в google и газ.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот GECKO » Чет Фев 01, 2007 5:06 pm

Аз пък си мисля, че за този стил каране каквато и да е вилка ще се осуче най-малкото. Просто са прекалено дълги :D . Хората са измислили мнооого отдавна велосипед който е предназначен за тези условия, и той е ВМХ-а. Една 2-пъти по-къса вилка ще се гъне 2-пъти по-малко (реално ще се гъне пак толкоз, но няма да има такава амлитуда). По-малките размери на велосипеда му дават възможност да се използват по-дебели/тежки тръби без това да навреди на здравината. Също така употребата на хром-морбиленови тръби с дебелина на стената като на алуминиеви си дава своя ефект. В крайна сметка всякаква употреба на MOUNTAIN BIKE в градски условия си е ABUSE :D

Интересен факт е, че всички производители на амортисьорни вилки имат серии за Dirt Jump но не и за Street/Urban:

RS: "Strength, function and style. Argyle provides everything a dirt jumper needs."

Manitou: "Gold Label Jump Series" - казано си е

Marzocchi: "Dirt Jumper Series" - дори и жабарите си го знаят

Така че защо ги тормозите горките

Лиохаман, аз видях само Stance и не видях Gold Label на снимките, що така :) а и какво успя да счупиш на Х-а до сега я си признай

Edit: click
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Димитър Вергиев » Чет Фев 01, 2007 5:26 pm

От тези вилки само Фънна става само той е 26 този дето лиохман пусна снимка дали го има 26 :dunno:

1 1/8" 455mm Axle to Crown
1 1/8" 488mm Axle to Crown
Кое ще е по добре?
skype-vektor4o7
Димитър Вергиев

Мнениеот Liohman » Чет Фев 01, 2007 6:05 pm

Лиохаман, аз видях само Stance и не видях Gold Label на снимките, що така

Не си видял, защото само статик качих, иначе просто можеш да видиш на коко голд лейбъл-а дето са 1 седмица 2 пъти се счупил от нищо.
а и какво успя да счупиш на Х-а до сега я си признай

До сега на х-са счупих само...средния пръст на лявата ръка, доста гадно.
Също така употребата на хром-морбиленови тръби с дебелина на стената като на алуминиеви си дава своя ефект.

Кой идиот ще сложи дебелина стената на crmo тръба колкото на алу, пълна глупост.
В крайна сметка всякаква употреба на MOUNTAIN BIKE в градски условия си е ABUSE

Всъщност и това е пълна глупост, ако е направен за такава употреба (не само името да е такова) ще си държи. А и кой е определил, че 26" стават само за планина. И навремето х-са е бил доста кекав и се е ползвал единствено за race и downhill, чупели са рамки на почти всяко състезание, но с времето си е развил (в рамките на 30+ години). Същото се случва и с байка, както виждаш в рамките на 2-3 години се разви доста в тази насоченост. В момента дори х фирми започнаха да произвеждат рамки за градско и парк каране, една от която е S&M и тахната дъщерна Black market, WTP направиха 24" байк за същия тип каране, DMR отдавна правят за същия тип каране и още куп фирми.

Изображение

От тези вилки само Фънна става само той е 26 този дето лиохман пусна снимка дали го има 26 icon_dontknow.gif

1 1/8" 455mm Axle to Crown
1 1/8" 488mm Axle to Crown
Кое ще е по добре?

Изображение
26"
За Funn-a определено 455mm Axle to Crown.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Димитър Вергиев » Чет Фев 01, 2007 6:17 pm

Liohman А да те питам има ли проблем ако тази тварда вилка е с 9-14мм. ос а не с 20мм. защото тази на снимката е с 14 май :)
skype-vektor4o7
Димитър Вергиев

Мнениеот Liohman » Чет Фев 01, 2007 6:20 pm

тази на снимката е с 14 май icon_smile.gif

9мм е, вземи си направи труда малко да прочетеш.[/url]
L.B.M.P.
Liohman