Големичко, здраво колело,за градско каране 150-200

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Големичко, здраво колело,за градско каране 150-200

Мнениеот SayanMk » Сря Мар 15, 2006 10:12 pm

OffTopic:Yo, поредният неразбиращ от термини новак във форума, дошъл да иска съвет за покупка :)
Ам, колелото ми ме напусна(rip :bawling: )
Представляваше [url]http://free.datacom.bg/sayananime/Stuff/Pics%202%20sorted/Kolelo/bicycle%2001.JPG това зверче[/url], което бях взел на старо(всъщност само рамката). След 3 години правене(закрепяне) обаче ми поомръзна, а и на него също.
Та сега искам да си взема нещо такова. Големичко динозавърче, което няма да ми се налага да правя на месец по веднъж, поне в близките години.
<hr noshade size="1">
MainTopic:
Обаче парите са ми доста голям проблем. Макс 200лв бих дал, ама мнооого не ми се дават =/

Разглеждах един квартален магазин, в който има добър избор, обаче много не им разбирам на тия по-модерните колела.
Колебая се между едно за 230лв с капсуловани лагери на средното(колко добре е това?), едно - като мойто старото, но по-добър обтегач, и едно с тайвански части(били по-здрави?), но мн мъничка рамка за моя вкус.
Искам: големичко колело(здрава и на вид и на срок на годност рамка), твърдо(може преден амортисьор, не отказвам, но никакви задни, като тия за по 99.99лв тип "купи ме" с по маса ненужни амортисьори), за градско каране(карам да кажем -всеки ден, независимо от времето) - тоест въртене, по възможност да е с по-дълги спусъци на спирачките, щото тия дето са колкото за 2 пръста ми убиват преценката.. не съм свикнал на такива... седалката явно аз ще си я сменям, щото не знам дали ще имам пари, а и дали има свясни седалки...

Мерси и съжалявам, че от една страна повтарям тема от FAQ, обаче то всеки такъв съвет си е доста индивидуален, тъй че реших все пак да попитам в нова тема.

Мерси.
We all are some kind of Family :!:
SayanMk

Рейтинг: 1200

Мнениеот Peacemaker » Чет Мар 16, 2006 1:09 am

Ако искаш да караш добро колело и да не го "правиш" на месеца по веднъж,приготви си повечко парици(към 400-500лв)и пак ще си поговорим.Иначе нямаш друг избор-ще "правиш".:D
Vladimir Visotski said:"Нет Вьiхода-есть Вход, но не Тот!"
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот SayanMk » Чет Мар 16, 2006 9:41 am

Еее, бива ли :bawling: Ми тогава да си взема малко по-евтиния вариант, та поне да не ме е яд, че много съм се набутал... :dunno:
SayanMk

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 16, 2006 9:51 am

А най-хубаво нищо да не си зимаш :idea: Така ше се набуташ най-малко...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Brave » Чет Мар 16, 2006 11:27 am

За тези пари, които си приготвил, няма да можеш, да вземеш нищо, което коренно да се различава от старото ти колело - ще издържи малко време при добър късмет и пак ще се наложи да закрепваш. Замислил ли си се, ако рамката и вилката ти са здрави, да прибегнеш до замяна на най-проблемните части с по-висок клас? Не си обяснил, кое точно ти причинява най-много главоболия.
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот NoNe » Чет Мар 16, 2006 11:30 am

Абе може и да не е съвсем така. Обаче не мога да разбера дали искаш същия тип "градско"колело...

Иначе ми се струва, че би могло да се намери на части нещо евтино и прилично втора ръка за 200-220лв.

Примерно някаква рамка Sprint Apolon с монтаж Shimano Altus, 21 скорости на резба, XC60 на старо... и т.н.
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот SayanMk » Чет Мар 16, 2006 8:08 pm

Амм... общо взето - да. Искам си нещо като старото.Голямо и здраво.

Замислял съм се да сменям частите, но ми е писнало вече да го правя. А не си е работа да върша нещо което не ми е работа ;) Тоест - това:
" някаква рамка Sprint Apolon с монтаж Shimano Altus, 21 скорости на резба, XC60 на старо" си нямам на идея какво значи, дори и да разбера, а нямам особено желание, ще трябва да го слгабям, не че ще имам някакъв проблем, обачеее нито имам времето, нито имам вече тоя ентусиазъм за ръчкане...
Може би защото вече съм се настроил да си взема нещо готово, което като му скоча отгоре да си и лягам с него =)) :dunno:

Не съм споменал какво ми създава главоболия, защото да кажем, това което Не ми създава такива е рамката :) Всичко друго освен нея и седалката е за смяна и пренаправа.
На средното оста ми се изкриви, педалите за препоследно правене ги заварих, вместо да им слагам клинове, клиновете вече не стават, задния ми лагер се потроши, каплите са вече криви и ръждави(търкам ги трета зима - то не беше боя, не беше антиръждин - не помагат), гумичките на спирачките вече свършват курса, обтегачната пружинка на челюстите също.... и т.н. :)

Оф, все тая... нещо се убеждавам да си взема гиганта за 150-170 лв. да си му сложа калниците и да забравя за случая.

Еммм поне кажете с какво капсулованите лагери на средното са по-добри ...:eek3:
SayanMk

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 16, 2006 9:49 pm

[quote="SayanMk"]

Еммм поне кажете с какво капсулованите лагери на средното са по-добри ...:eek3:
[/quote]

Ъъъ... ми с тва, че се предполага да ти създават главоболия колкото рамката и седалката...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот URNEST » Чет Мар 16, 2006 10:24 pm

според мен това е идеално за 184лв. [img]http://www.dimibike.com/bikes_images/drag_marathon.jpg[/img]
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот SayanMk » Пет Мар 17, 2006 10:34 pm

Ами.... мерси. Ще видя какво ще реша :)
SayanMk

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ