Какво мислите за Робифир?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Какво мислите за Робифир?

Мнениеот Bacoto » Чет Май 25, 2006 11:15 am

Имате ли някакво инфо за байковете на Робифир?
Един познат ми каза за този малкоизвестен бг-производител. По принцип карам колело отдавна, допреди 7-8 години карах "полуекстрмено". След това обаче не съм карал, защото бях в чужбина, а и си счупих доста лошо китката.
Сега мисля да се захвана здраво и се интересувам, дали за градско, а в перспектива и за планинско(със съответните малки ъпгрейди) каране Робифир стават.

Ето и сайтът на фитмата:
ttp://www.robifir-bike.ltd.bg/models.htm
Bacoto

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Чет Май 25, 2006 11:55 am

Опитваме се да не мислим нищо за Робифир...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот nikitzo » Чет Май 25, 2006 11:56 am

Разбирам(е) те, но отговори на следните въпроси за да ти препоръчам(е) оптималния вариант:
1. Какъв стил искаш да караш?
2. До колко пари си готов да дадеш за колело?
3. Колко си висок/тежък?

П.С. За робифир просто забрави!
П.С.2 Използвай "Search"-а и ЧЗВ (FAQ)
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Bacoto » Чет Май 25, 2006 1:53 pm

За робифир предполагах, че са не особено качествени, защото не са никак известни. Просто едни познати ми казаха за тях, а и цените им са доста ниски.

Значи аз съм доста едрогабаритен: 185 см, и около 105 кг с тенденция да съм около 87 кг когато започна с по-екстремни карания, вкл. кротък даунхил. Дотогава смятам да ходя с него на работ(за да достигна горепосочените кг:). Което значи, че ми трябва за агресивно градско каране, поне по 12-15 км на ден. Освен това като навляза във форма след някой и друг месец мисля да се качвам по пресечен терен към Бистрица, Симеоново и подобни.

Стигаме до най-неприятната част-ресурсите. Предпочитам да дам около 250 лв оптимално, с нежелание ще дам 300, но най-вероятно ще ми се наложи да си взема един Драг за 350 лв.

Имам горе долу следните желания:
Предна дискова и преден аморт.
Алу рамка и май е тва.
Не знам дали да не направя компромис за рамката за сметка на други по-читави неща. Ходих до Метро, имам една машина с две дискови за 240 лв. Чудя се дали да не я взема в крайна сметка.
Малко се отплеснах, но вижте плс. Модела Джъмбо на Робифир. Изглежда доста добре и все пак се изкушавам.
Bacoto

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 25, 2006 1:57 pm

[quote="Bacoto"]

За робифир предполагах, че са не особено качествени, защото не са никак известни. Просто едни познати ми казаха за тях, а и цените им са доста ниски.

Значи аз съм доста едрогабаритен: 185 см, и около 105 кг с тенденция да съм около 87 кг когато започна с по-екстремни карания, вкл. кротък даунхил. Дотогава смятам да ходя с него на работ(за да достигна горепосочените кг:). Което значи, че ми трябва за агресивно градско каране, поне по 12-15 км на ден. Освен това като навляза във форма след някой и друг месец мисля да се качвам по пресечен терен към Бистрица, Симеоново и подобни.

Стигаме до най-неприятната част-ресурсите. Предпочитам да дам около 250 лв оптимално, с нежелание ще дам 300, но най-вероятно ще ми се наложи да си взема един Драг за 350 лв.

Алу рамка и май е тва.
Не знам дали да не направя компромис за рамката за сметка на други по-читави неща. Ходих до Метро, имам една машина с две дискови за 240 лв. Чудя се дали да не я взема в крайна сметка.
Малко се отплеснах, но вижте плс. Модела Джъмбо на Робифир. Изглежда доста добре и все пак се изкушавам.
[/quote]

Първо прочети архива и тогава решавай какво да си купиш щото до 250 лв. с мека вилка и предна дискова звучи като последно пътуване към гробищата.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот nikitzo » Чет Май 25, 2006 2:10 pm

[quote]
П.С. За робифир просто забрави!
П.С.2 Използвай "Search"-а и ЧЗВ (FAQ)
[/quote]

Джъмбо-то да ме проштаваш ама е много гадно!!!
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот x6x » Чет Май 25, 2006 2:18 pm

Случайно имам една тяхна рамка в мазето от колело което продаваха за 400лв преди време,ако не ме мързи ще фотографирам прекрасните заварки на същата за да им се полюбуват всички :)Монтажа беше некФа тенекиено-пластмасова сбирщина,като колчето ТрансХ се открояваше над всичко :)
Няма такова нещо малък ъпгрейд при Робифир,само голям - хвърляш цялото и вземаш ново.За мен това е фирма,чието име не трябва да се споменава.
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот Bacoto » Чет Май 25, 2006 2:20 pm

[quote="NovemberCharlie"]

[quote="Bacoto"]

Алу рамка и май е тва.
[/quote]

Първо прочети архива и тогава решавай какво да си купиш щото до 250 лв. с мека вилка и предна дискова звучи като последно пътуване към гробищата.
[/quote]

Добре, какво би ме посъветвал да взема. Драг или някакъв спринт. Дай някаква идея какво да взема тогава. 350 лв също мога да дам.
Bacoto

Мнениеот Bacoto » Чет Май 25, 2006 2:24 pm

[quote="x6x"]

Случайно имам една тяхна рамка в мазето от колело което продаваха за 400лв преди време,ако не ме мързи ще фотографирам прекрасните заварки на същата за да им се полюбуват всички :)Монтажа беше некФа тенекиено-пластмасова сбирщина,като колчето ТрансХ се открояваше над всичко :)
Няма такова нещо малък ъпгрейд при Робифир,само голям - хвърляш цялото и вземаш ново.За мен това е фирма,чието име не трябва да се споменава.
[/quote]

OK, вече се разубедих напълно за робифир-а и се насеочвам към Дрга или Спринт.
Bacoto

Мнениеот lacho_m » Чет Май 25, 2006 2:25 pm

[quote="Bacoto"]

[quote]
Добре, какво би ме посъветвал да взема. Драг или някакъв спринт. Дай някаква идея какво да взема тогава. 350 лв също мога да дам.
[/quote]

Drag Ontario
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 25, 2006 2:30 pm

[quote="Bacoto"]

[quote="x6x"]

[/quote]

OK, вече се разубедих напълно за робифир-а и се насеочвам към Дрга или Спринт.
[/quote]

Драгът го бива, но мисля че за 350 лв. може и читав спринт да си вземеш
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Гост » Чет Май 25, 2006 3:41 pm

Може да пробваш новия Джъмбо-Джет!

http://www.robifir-bike.ltd.bg/photos/38.jpg

:rofl:

Иначе сериозно-Онтарио:thumbu:
Гост

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ