от Nymphetamine » Пет Авг 04, 2006 5:28 pm
Пускам тази тема, понеже не намерих нужната ми информация във ЧЗВ. Смятам скоро да направя нещо по-въпроса със задната ми спирачка, понеже това вече не се търпи. Сега съм с Tektro IO. Не съм доволен особено от нея за начина по който карам. Първо, не мисля, че има достатъчно спирачна сила, дори и в града повече си ползвам предната, а задната трябва да я стискам с два пръста за да спре както трябва. Мисля да я продам, но доста хора съм чувал да я правят доста добра, даже едно момцхе на състезанието в Храбрино ми с епохвали, че спирала като малък Avid. Идеите ми за нея са:
1. Обработка на накладките и диска с възможно най-ситна шкурка, за да се махне загара или каквото там остава при загряването. Поне така ми представи нещата, като поразпитах пича.
2. Смяна на пръжината с някоя по-мека и по лесна за сгъване, но не знам къде мога да намеря такава.
3. Смяна на ротора с 185 милиметров.
Другите варианти, които съм замислил, са след като продам Tektro-то, да взема едното от двете за сега:
1. Hayes MX-2
2. Hayes MX-1
Въпросите ми за тях са:
1. Коя от двете има по-мека пружина, защото май умората на пръстите ми е основния проблем, докато се науча да пускам повече спирачките.
2. Коя спира по-добре от двете, като условието е да е със 160мм ротор.
3. Въобще да ги сменям ли, ако тръгна да оправям Tektro-то?
4. Кое би било по-изгодно, като се имат предвид качествата на гореспоменатите спирачки?
Вече ако успея да събера повече пари или изскочи някоя далавера, веднага взимам BB5. Ама т;ва за сега се изклюва.