от SPA » Пон Сеп 18, 2006 12:00 pm
[quote="CECO"]
Здравейте дайте някакво мнение за тези две вилки! Само за да е по ясно какво ме интересува!
1.Коя от двете е по-здрава(за АМ каране) в смисъм луфтове при втулките!
2.Как работи хидравликата при двете(заслужава ли си по-големия ход кото се има в предвид ,че хидравликата е доста "проста" за MANITOU)на PSYLO по надеждна ли е хидравликата.....и т.н.
Благодаря предварително на всеки писъл по темата!!!
[/quote]
На мен представата за АМ не се вързва много с 150мм ход. По скоро максимум 130мм. Псилото колкото и хубава вилка да е все пак е с остаряла технология и някои проблеми. Първото което е, че реалния ход е само 115мм. RS си я водят 125, но към този ход слагат и 10мм негативен. Само за сравнение на вилките които съм карал на RS judy 2001SL хода който се постига е 97 от 100 а при Sherman Firefly 127-130 от 130. Друг проблем на псилотата е в регулиемоста на хода. При вдигнат ход на максимум при натоварване пруйжинката се самонавива и хода постепено се сваля. Понякога пада с 10-15мм само след един два скока. Нещо което много дразни, но може да се реши с една свинска опашка. За Маниту доколкото съм запознат всичко що е STANCE се води в нисък и евтин клас.
Всичко е базаирано на лични впчатления и ако бъркам нещо ще се радвам някой да ме поправи.

.......................................................................