Шимановски педали с автомати

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Шимановски педали с автомати

Мнениеот BikeArea » Съб Дек 23, 2006 11:18 pm

Здравейте,

след дълги колебания и увещания се реших да си купя педали с автомати. Ще ви спестя предисторията по притесненията ми относно това, че краката са вързани и т.н. По досегашните ми информации притесненията са неоправдани...

Та по темата:
колебанията, които все още не са е
отстранени напълно са относно цената. Не ми се дават много пари, не за друго ами защото ги нямам... Едно от нещата, които се надявам да науча от вас е какво означава високата цена? Качаство или издръжливост? Едва ли ще се стигне до подобни ексцесии, но не ми се иска да се пребивам за щяло и нещяло заради евтини педали...

в магазина ми предложиха обикновени педали с автомати и такива хибридни (с платформа и автомат).
Тези хибридните хич не ми вдъхнаха доверие...
Ни рак, ни риба... дето има една дума.
Платформата ми се стори доста по-плъзгава и от тази, с която карам в момента, което обезмисля наличието й. За справка педалите за които говоря са VP модела не си спомням (като ориентир: цената е 57 лева).

Шимановските някак по ми дойдоха на сърце! Въртейки оста не се усеща абсолютно никакво наличие на съчми (което разбира се не означава, че такива отсъстват) и с употребата ще започнат да се въртят все по-леко и по-леко. Модела им пак не е много известен, но цената може пак да ви ориентира за какво става въпрос - 46 лева.

Предварително благодаря на хората, които биха ми помогнали! :beer:
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот КънчоДамянов » Съб Дек 23, 2006 11:26 pm

Идеята на хибридния модел(платформа + автомат) е лесното и по-бързо закопчаване при по-динамично/екстремно каране(например спускане).
От собствен опит мога да кажа,че при модела на Crank Brothers MALLET C ,платфорамта държи крака в почти нормално положение и при незакопчан крак.
КънчоДамянов

Рейтинг: 1200

Мнениеот mih » Съб Дек 23, 2006 11:54 pm

@BikeArea

За да е точна информацията, която търсиш, не е зле да упоменеш все пак точен модел или дори да сложиш линк към него ;)
Все пак мисля, че се сещам за кой модел на Шиманските "автомати" става въпрос и дори подозирам, че ще ти паснат чудесно :)
По-скъпите от този модел педали обикновено са по-скъпи заради намаленото тегло и позволяват малко повече настройки, а ти не би трябвало да имаш проблеми относно здравина, качество и липса на настройки при този модел на Шимано. Можеш да погледнеш и моделите на Wellgo в този ценови диапазон, като качество и дизайн не се различават много от тези на Шимано, но принципно са малко по-евтини.
И аз също не се кефя на хибридните, но щом се продават, явно все някой ги купува :)
Последна промяна mih на Нед Дек 24, 2006 12:49 am, променена общо 1 път
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Admin » Нед Дек 24, 2006 12:17 am

Кънчо, BikeArea има предвид не DH педали с автомати, а едни такива, дето от едната страна са с автомат, а от другата са платформа. И мен такива не ме кефят особено, защото мисля, че най-много да забавят свикването с откопчаване/закопчаване - иначе, какво става, ако ти трябва платформа, а нацелиш автомата или обратното? ;) Сигурен съм, че и те си имат своите потребители, но аз не бих ги препоръчал. Като цяло се солидаризирам с mih :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот BikeArea » Нед Дек 24, 2006 1:06 am

Не съм опоменал, но май ще е нужно да отбележа:
карам XC и се предполага, че най-голям ефект от този тип педали ще има при катерене. Както се изрази продавача: "Ставаш двутактова машина!" с единия натискаш с другия дърпаш.... :)
В интернет магазините това, което преобладава като предлаган модел са едни май пак на VP за 77 лева, но това което най много ме озадачи:
в един е-шоп виждам педали за близо 70 лева, а в друг за 54.90....
М-500 и нещо си на шимано... както и дае, няма да го коментираме, понеже не съм дал линкове.

Получих одобрително мнение за евтините педали, та две даже, което не е малко. Ако е само за теглото, няма проблем. То вярно, че оттук малко оттам малко и се вдига теглото на целия велосипед ама... не съм такъв педант (все още), че да пестя от теглото на педалите... :)

Ако е само до фината настройка ще го прежалим.
Но предполагам на изкачване трябва да се откачат по-трудно, а на спускане (особено по пътека с елементи на популярните стилове бутане и носене) трява да са по хлабави, за да може при евентуално падане да скоча в храстите без колелото, а не то да ме потрупа...
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот F1-MAN » Нед Дек 24, 2006 10:27 am

Shimano PD-M520 са доста добри за цената си от около 50лв. Може да им се насройва натегнатостта на пружината в доста широки граници, в кал се представят много добре(случвало ми се е и да не мога да закопчая, но много рядко), много рядко ми се е случвало да ми се откопчаят, когато не искам. За 4000-5000 км. с твърда рамка имат много лек луфт, но аз тежа над 90кг.
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ