Admin написа:Не знам дали си виждал моята блуза (сивата), тя е от windtex или нещо такова, има подобни дрешки във Веломания и не са безбожно скъпи. Води се ветроустойчива, но не е ветровка, блуза си е. Махат й се ръкавите. Може и само циповете да открехнеш.
Повечето хора с такива блузи (а те са доста тук във форума) вероятно ще ти кажат, че са много добри и ефективни. Аз също нямам оплаквания, но имай предвид, че като сложиш раница, без потене няма да минеш. Също така и при по-интензивно натоварване също започваш да се потиш, въпреки че по принцип е дишаща. Хубавото е, че когато е с ръкавите (пък даже и без тях), дори и да се изпотиш, докато се движиш, топлината си седи при тялото ти. Иначе от вятър и студ пази - карал съм на температури от 0 до 15 градуса само с велосипедна фланелка отдолу и нямам проблеми, стига да се движа. За дълги спускания в студ обаче (под 5 градуса примерно) е хубаво да се добави и някаква ветровка отгоре.
В байкцентъра също съм виждал разни дрешки, но не мога да ти кажа подробности за тях.
Да добавя към казаното от Админ, аз карам с подобна "блуза" пак купена от веломания, която е ветроустойчива, запазва топлината на тялото и е прилично дишаща ... предимствата пред обикновенния windstopper, който ще си купиш от стената са, че е предназначена специално за колоездене и материята на ръкавите е по-различна от останалата и не се запарват толкова ръцете като караш докато при обикновен windstopper не е така (поне при мен) ... друг плюс са джобовете отзад в долната част на гърба ако не носиш раница са много удобни ... карал съм с такава блуза + тениска или термо бельо (по0добрия вариант) на температури около нула до +15 и се чувствам много добре, блузата е прилепнала по тялото, особено ръкавите и е изключително удобна ... цената май е към 60-90 лева, не помня ...
за клина, който 4getcredo спомена, мога само да потвърдя, че е оферта и върши чудесна работа
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.